21/12/12

Όταν Τρίμης και Σία δίνουν τα χέρια με τον Σίμο

Τύφλα να ’χει ο Μόσιαλος

Mποναμά με μειώσεις ως και 41% στους μισθούς στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, κάνει η Κυβέρνηση στους δημοσιογράφους, ενώ αναβιώνει το σχέδιο Μόσιαλου για τις συχνότητες, τα ακίνητα της ΕΡΤ σ΄όλη την Ελλάδα, τα κτίρια στη Κατεχάκη στο σφυρί και ένα δεύτερο κομμάτι του ανταποδοτικού τέλους να δίνεται από το παράθυρο στη ΔΕΗ.
Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων(ΚΕΔ) που επισημαίνει:
Όλες αυτές οι εξελίξεις που φαίνεται ότι έχουν συμφωνηθεί από μέρες μυστικά, στο τρίγωνο Κεδίκογλου –Τρίμη – Αντωνιάδου, κλειδώνουν παραμονές Χριστουγέννων με τις ευλογίες της τρόικα για άλλοθι.
Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς σταθμούς ( Αθήνα Πειραιά Θεσσαλονίκη) μπαίνουν σε άλλο σφαγείο τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, αφού έχει δοθεί πράσινο φως για αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών ΜΜE.
Συγκεκριμένα ο Κεδίκογλου, άν και ξέρει, ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση έχει κατοχυρωθεί η δημοσιογραφική απασχόληση στο Δημόσιο ( εκτός βαθμολογίου –μισθολογίου) ,προωθεί κοινή υπουργική απόφαση ( ΚΥΑ) που καθιερώνει άλλο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσιογράφους με το οποίο:
- οι δημοσιογράφοι γίνονται απλοί υπάλληλοι χωρίς ΣΣΕ, κώδικα δεοντολογίας, και δικαίωμα άρνησης.
-μειώνονται από 4,8-27% οι μισθοί των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ μετά από τις δύο διαδοχικές μειώσεις που έχουν υποστεί το 2010 (παράνομη περικοπή) και το 2011 ( μετατροπή σε ΔΕΚΟ) και παράλληλη κατάργηση δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. -μειώνονται 23-41%, οι μισθοί των δημοσιογράφων στη ΓΓ Επικοινωνίας στα γραφεία τύπου στο εσωτερικό και το εξωτερικό , παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί μέχρι τώρα. και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
-οι μισθοί των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ την ΝΕΤ την ΕΤ 3 και τους σταθμούς της ΕΡΑ, ορίζονται εκ νέου , χωρίς χρονοεπίδομα, με άλλα κλιμάκια και αφού ενοποιούνται οι εσωτερικοί με τους εξωτερικούς συντάκτες, με ότι αυτό σημαίνει για βίαιες αλλαγές σε ωράρια και συνθήκες απασχόλησης, τους χρυσώνουν το χάπι με κάτι ψίχουλα, για να ξεχάσουν τις απεργίες,αφού ήδη έχει γίνει τρία χρόνια χοντρό πετσόκομμα και αφού ήδη τους οφείλονται:
-αυξήσεις 7,2 % που δεν έχουν πάρει από την 1-1- 2009 επειδή εκκρεμεί από τότε η υπογραφή ΣΣΕ και τα δικαιούνται άλλα με τον τρόπο βγαίνουν οριστικά από το λογαριασμό.
-παράνομες μειώσεις από το 2010 που υπερβαίνουν το 25-30 %.
-ούτε υπερωρίες, ούτε Σαββατοκύριακα, ούτε εκτός έδρας.
-κομμένα και τα περισσότερα επιδόματα.
 Όλα αυτά γίνονται με μια υπουργική απόφαση που επεξεργάσθηκε ο ΓΓ του Κεδίκογλου, γνωστός και ως Παναγιωτόπουλος και δόθηκαν τα χέρια σε προχθεσινή ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση με την ΓΓ της ΕΣΗΕΑ και με την οποία στην ουσία:
-ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ οι ΣΣΕ στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ και τα γραφεία τύπου και οι μισθοί για τους μόνιμους θα ΟΡΊΖΟΝΤΑΙ πλέον με υπουργική απόφαση ,που θα μπορεί να αλλάζει όποτε και όπως γουστάρει ο υπουργός.
 -Ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες, για μπλοκάκια παντού και κυρίως στην ΕΡΤ, όπου με την έλλειψη της ΣΣΕ, τελειώνουν οριστικά οι συμβασιούχοι με συμβάσεις εργασίας και το όχημα για ημετέρους είναι πια οι μικτές παραγωγές, οι εργολάβοι και τα κάτι τις στα ψηλά πατώματα…..
Και η υπογραφή της ΚΥΑ ,λέει, χωρίς να ντρέπεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι δήθεν απαραίτητη
-με το Τρίμη και την Αντωνιάδου να συμφωνούν
- αλλιώς ξαναλέει,από την Πρωτοχρονιά οι δημοσιογράφοι θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και λένε ψέμματα επειδή ακόμη και οι δυο κυρίες νομικοί σύμβουλοι του Κεδίκογλου αναγκάστηκαν κάτω από τις πιεστικές ερωτήσεις μας μπροστά του ,να παραδεχθούν ο τι οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται και ισχύει η διάταξη που ψηφίσθηκε τις μέρες του Παπαδήμου.
Τι θέλει με όλα αυτά;
Nα διώξει όσους δεν γουστάρει και να κάνει απόλυτο τσιφλίκι τα δημόσια ΜΜΕ, για να παίζουν την προπαγάνδα του. Η ΚΕΔ έχει καταγγείλει έγκαιρα όλα αυτά και επιμένει:
-ΟΧΙ σε ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσιογράφους σεβασμό στις κλαδικές μας συμβάσεις.
-Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για ενημέρωση από δημοσιογράφους και όχι από αιχμάλωτους του κάθε Κεδίκογλου.
Υπάρχει και ο δρόμος με τις διεκδικήσεις,στις οποίες εμείς επιμένουμε. Με στόχο, στρατηγική και αποτέλεσμα… Άλλοι είναι αυτοί που πουλάνε τους αγώνες……….. 20-12-2012
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: