28/12/12

Δείξε μου το αμάξι σου να σου πω ποιος είσαι

Η εργατική τάξη πάει στον μερσεντέ μικροαστικό παράδεισο. (Στην Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία).

Οι Κινέζοι νέο-μικροαστοί θα αγοράσουν φέτος 13 εκ. καινούργια αυτοκίνητα. Το όνειρο για το «αυτοκινητάκι» γίνεται σιγά πραγματικότητα. Ωστόσο η κατανάλωση αναμένεται να είναι πιο μέτρια στην Ινδία, λόγω χαμηλότερου ρυθμού ανάπτυξης και αύξησης του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη καναδικής τράπεζας Scotia , η Ασία θα παραμείνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, με προβλεπόμενες πωλήσεις 26 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
Ο Υπόλοιπός κόσμος θα αγοράσει 38 εκ. αυτοκίνητα .«Οι παγκόσμιες πωλήσεις θα υποστηριχθούν από την σοβαρή αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα πολύ χαμηλά επιτόκια και την επιτάχυνση της νομισματικής επέκτασης σε παγκόσμια κλίμακα», προέβλεψε η τράπεζα Scotia.
 Στις ΗΠΑ , όπου ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου των αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερος των 11 ετών, η εκλογή του Ομπάμα, θα φέρει κίνητρα για απόσυρση και ανανέωση και μαζί με τις πωλήσεις των ελαφρών φορτηγών, αναμένεται ο τζίρος να ξεπεράσει τα 15 εκ. οχήματα. Στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν το 2012 στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 19 χρόνια, θα πουληθούν 11 εκ. αυτοκίνητα, στη Ρωσία 4 εκ., στον Καναδά 2,7 , και στη Λατινική Αμερική 5 εκ. χάρη στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη Βραζιλία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Στέλιος μιλά για την κατάσταση στην Ελλάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=OUwAkO9OKPU&list=UUiEUYvVPQPruET-1wANDFgA