24/12/12

Η αριστερή απάτη και η αποστολή των Λιάκων

Γράφουν ακόμα διδακτορικές διατριβές για να διαστρέψουν την πραγματικότητα συγκαλύψουν τα εγκλήματα των συντρόφων κομμουνιστών.
Η Εταιρεία των εικοσάχρονων ληστών και δολοφόνων, η ΟΠΛΑ, ήταν «το τιμωρό χέρι του λαού», που απαντούσε στη δράση των ταγμάτων Ασφαλείας, που συνέλαβαν και σκότωσαν στην κατοχή, προδότες ελασίτες κομμουνιστές και μόνον.
Αλλά δεν τους παίρνει να ασχοληθούν και με την ΟΠΛΑ εκτός Αθηνών. Και σταματούν κάθε  «έρευνα», στον Οκτώβρη του 1944. Για τις χιλιάδες που σκότωσαν οι δολοφόνοι της ΟΠΛΑ στα Δεκεμβριανά και τα χρυσαφικά και έκλεβαν «για το κόμμα», δεν υπάρχει διδακτορικό.

Στις 23 Αυγούστου 1944, το ΚΚΕ ως ΕΑΜ Αθήνας κυκλοφόρησε μια προκήρυξη για την « απεργία Εθνικής Σωτηρίας» της 24ης Αυγούστου σε αυτήν μεταξύ άλλων «επαναστατικών» έλεγαν .
«Η μεγάλη στιγμή της μάχης έφτασε. Εμπρός για τη Νίκη. Εμπρός για την λευτεριά. Το έθνος κινδυνεύει……Οι στιγμές είναι κρίσιμε. Ο θάνατος απλώνεται παντού. Σ΄όλη τη σκλαβωμένη Ελλάδα. Σ’ ολόκληρη την Αθήνα. Έλληνες όχι δισταγμοί…. Δε μας χωρίζουν πάθη και διαφορές.Μας ενώνει ένα αίσθημα:Το μίσος στους Τυράννους. Ένα καθήκον: η υπεράσπιση του Έθνους. Ζήτω η Εθνική Απεργία, Ζήτω το Έθνος. Ζήτω οι μεγάλοι Σύμμαχοι».
Τα ψέματα και η υποκρισία του ΚΚΕ, που φώναζε για να παραπλανήσει τον απλό και φτωχό κοσμάκη, «Ζήτω το Έθνος», «Καθήκον η υπεράσπιση του Έθνους»,«Ζήτω οι Σύμμαχοι».
Οι προδότες της Μικράς Ασίας, οι σύμμαχοι του Κεμάλ, παρέσυραν τον προσφυγικό κόσμο, με συνθήματα υπέρ του Έθνους, και ονομάζοντας τους πατριώτες «τυράννους» και «προδότες».
Αυτή η αριστερή προοδευτική απάτη συνεχίζεται και σήμερα. Και αυτή είναι η αποστολή των Λιάκων.

Σπύρος Χατζάρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα δεν ειναι θεμα αριστερας ειναι θεμα φθονου των ελληναραδων αριστερων και δεξιων και πολιτισμικης εξαρτησεως απο ξενους.

αυτο που μας διαχωριζει ειναι μονον ο ελληνοκεντρισμος εναντι της ξενοδουλιας αριστερης και δεξιας.

ο εχθρος τους ειναι ο ελληνικος πολιτισμος καμμια ακροδεξια και ακροαριστερος να εισαι αλλα ελληνοπολιτισμικος σε βαζουν στους εχθρους τους,αυτοι θελουν εκδυτικοποιηση του ελληνισμου,να η αληθης διαχωριστικη γραμμη απο την εποχη του καποδιστρια.

οι ελληνες σφαζονται εκτοτε πανω σε αυτη την διαχωριστικη ελληνισμος -δυτικοστροφοι υποτακτικοι

οι ελληνες απο τη μια αριστεροι η δεξιοι η κεντρωοι και απο την αλλη οι εκδυτικισμενοι αντιστοιχοι

ενα δειγμα ειναι η περιπτωσις σκυλιτση στον πειραια οπου εγενετο νοθεια και συμμαχησαν κκε νδ το 78 παρακαλω εναντιον του.ενω ο μετεπειτα προεδρος δημοκρατιας στεφανοπουλος ως δυτικοστροφος δεξιος υλακτιζε οσαυτως με τους αριστερους ξενοφρονες σοβιετικοστραφεις με φθονο διδοντες εξετασεις στους ξενους που εθαυμαζον εκαστοι.


αλλη πλαστογραφια της ιστοριας εκει απο τους ξενοστροφους ελλαδιτες.


Η συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές



Ο Αριστείδης Σκυλίτσης, προσπάθησε, αλλά δεν έγινε αιρετός δήμαρχος, διότι η καλπονοθεία των δημοτικών εκλογών του 1978 δεν έχει προηγούμενο στην εποχή μας. Την πρώτη Κυριακή έλαβε 48,70% έναντι του Γ. Κυριακάκου ακόμα και όταν του έβγαζαν τα άκυρα με τις χούφτες. Τότε που ο Κωστής Στεφανόπουλος - βουλευτής της Ν.Δ. - ούρλιαζε σε ομιλία του επάνω από την «Ρεγγίνα», στην Βασ. Γεωργίου, προκειμένου να μην εκλεγεί - δημοκρατικά πλέον - ο Αρ. Σκυλίτσης.

Η προεκλογική κατάσταση στον Πειραιά είχε γίνει ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Έτσι ο Α. Σκυλίτσης κατέλαβε προνομιακή θέση, αντλώντας ψήφους από το χώρο του κυβερνητικού κόμματος. Η "ουδέτερη" αυτή στάση της Νέας Δημοκρατίας δικαιολογήθηκε με την πάγια τακτική της να μην επεμβαίνει στις δημοτικές εκλογές και να μην αναμειγνύεται στην ανάδειξη των τοπικών αρχόντων.

Μπροστά σ αυτόν τον κίνδυνο η αντιπολίτευση συσπειρώθηκε σε συνδυασμό, που επικεφαλής του τέθηκε ο Γεώργιος Κυριακάκος, ο προ της δικτατορίας δήμαρχος, που είχε αποτύχει να εκλεγεί με την υποστήριξη του ΚΚΕ το 1975.
Εκτός από το ευρύ μέτωπο που σχηματίστηκε, ο Α. Σκυλίτσης βρέθηκε αντιμέτωπος και με έναν ιδεολογικό συγγενή του υποψήφιο: τον τέως αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων κατά την τελευταία φάση της δικτατορίας, το Σπύρο Μιχελή. Ο Σπ. Μιχελής είχε κατέβει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και είχε συγκεντρώσει 12.446 ψήφους. Αυτή τη φορά συγκέντρωσε 6.758 ψήφους, που όμως ήταν αρκετές για να αφαιρέσουν από τον Α. Σκυλίτση τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής σε σύνολο 119.843 έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν: Α. Σκυλίτσης 58.355 ψήφοι (ποσοστό 48,70%), Γ. Κυριακάκος 54.730 (45,67%), Σπ. Μιχελής 6.758 (5,63%).

Ο ……εκλεκτός της δικτατορίας είχε χάσει προσωρινά και ήταν βέβαιος για το δεύτερο γύρο σε μία ακριβώς εβδομάδα.

Τότε διαπρεπή στελέχη της συντηρητικής παράταξης, όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και η εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου έκαναν ότι μπορούσαν για να επηρεάσουν, ώστε να αποτραπεί η επιλογή του Α. Σκυλίτση. Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη το πολιτικό κόστος που θα είχε η εκλογή ενός παράγοντα της δικτατορίας, έσπευσε να δηλώσει ότι ούτε έχει ούτε επιθυμεί να έχει σχέση με τα κατάλοιπα της χούντας.

Όμως υπήρχε κι ένας ακόμα παράγοντας, που συνέλαβε στην τελική έκβαση της εκλογής: Στον πρώτο γύρο, μπορεί ο Α. Σκυλίτσης να είχε αποσπάσει το 48,70%. Όμως υπήρχε και μεγάλη αποχή, που έφτασε το 36%. Μετά από το σοκ της πρώτης Κυριακής ένα μεγάλο μέρος αυτών των εκλογέων προσήλθε στις κάλπες.
Οι κάλπες της 22ης Οκτωβρίου 1978 έδωσαν τη νίκη στο Γ. Κυριακάκο με ποστοστό 53,43%, έναντι 46,57% του αντιπάλου του. Ο Α. Σκυλίτσης όχι μόνο δεν πήρε παραπάνω ψήφους, αλλά έχασε και 649 από την πρώτη Κυριακή.

πηγες για Σκυλιτση

http://www.koutouzis.gr/skylitsis.htm

http://fileleutheros.pblogs.gr/2008/02/exwkoinoboyleftikh-ethnikistikh-dexia.html

Ανώνυμος είπε...

Αριστείδης Σκυλίτσης

Οι Δημ. εκλογές του 1978 στον Πειραιά, ήταν απόδειξη του μεγάλου χάσματος που υπάρχει μεταξύ Καραμανλικής δεξιάς και εθνικοπατριωτικών κινήσεων. Ο Αρ. Σκυλίτσης είχε διατελέσει δήμαρχος την περίοδο 1967-1974, όπου και παύτηκε, από την ΝΔ. Προερχόταν από την επιφανή οικογένεια των Σκυλίτσηδων και τρεις πρόγονοι του είχαν διατελέσει και αυτοί δήμαρχοι.

Κατά την διάρκεια της 7ετούς θητείας του είχε καταφέρει να κάνει μία πόλη πρότυπο, όπου όλοι οι Έλληνες επισκεπτόταν τον Πειραιά για να δουν τα επιτεύγματά του. Στις δημ. εκλογές του 1978, έθεσε υποψηφιότητα και από τα εκλογικά γραφεία του στην οδό Β. Κων/νου, περνούσε όλος ο κόσμος για να του συμπαρασταθεί. Αίφνης όλη η χώρα άρχισε να ενδιαφέρεται για τις εκλογές τού Πειραιά, και η πόλη μεταβλήθηκε σε αντιπαράθεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η ΝΔ μπροστά στον κίνδυνο της πλειοψηφίας Σκυλίτση, έβαλε δικό της υποψήφιο τον τέως Αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης Πειραιώς Σπύρο Μιχελή, που είχε μεγάλες συμπάθειες λόγω της «ελαστικότητας» που είχε επιδείξει στην θητεία του, και ιδιαίτερα στο τότε παράνομο ΚΚΕ κατά την διάρκεια της 7ετίας.

Το 5,63% που απέσπασε την 1η Κυριακή ο Μιχελής, ήταν αρκετό για να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία Σκυλίτση. Ο Σκυλίτσης έχασε την δημαρχία για 473 ψήφους, αν και την επομένη «ανακαλύφτηκε» ότι κακώς του είχαν ακυρωθεί 1270 δικά του ψηφοδέλτια! Στο διάστημα μεταξύ 1ης και 2ης Κυριακής των εκλογών, ξέσπασαν μεγάλες ταραχές και επεισόδια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι μισές αστυνομικές δυνάμεις της Αθήνας μεταφέρθηκαν στον Πειραιά. Οι εθνικιστικές δυνάμεις που ήταν συσπειρωμένες στην ΕΝΕΠ, και η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» είχαν ταχθεί υπέρ του Σκυλίτση. Η συγκέντρωση της 18ης Οκτωβρίου 1978 στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου απέδειξε κάτι ακόμα. Ο Σκυλίτσης ήταν ο μόνος που τόλμησε συγκέντρωση σ' αυτόν τον αχανή χώρο, και ο πρώτος που γέμισε αυτόν τον αχανή χώρο. Από εκείνη την νύχτα όμως άρχισε εναντίον του μία πρωτοφανή αντίδραση. Σύσσωμος ο καραμανλικός τύπος του επιτέθηκε, με λόγχη την «Καθημερινή» και τα άρθρα της Ελένης Βλάχου. Πύρινα άρθρα ακόμα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και προσωπική του παρουσία, καθώς και του τότε υπουργού Κωστή Στεφανόπουλου, στην προεκλογικές συνάξεις του άλλου υποψηφίου δημάρχου, Γ. Κυριακάκου, που προερχόταν από το ΚΚΕ. Με 649 ψήφους τελικά ο Σκυλίτσης ηττήθηκε.

Οι άνθρωποι του συνδυασμού του είχαν φόβους για τις λαϊκές συνοικίες (Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά, Λόφο Βώκου). Εκεί όμως ο Σκυλίτσης έλαβε ποσοστά άνω του 70%. Στις πλούσιες συνοικίες (Καστέλα, Μικρολίμανο, Ζέα) ηττήθηκε ουσιαστικά. Ο Σκυλίτσης ουδέποτε αναγνώρισε το αποτέλεσμα και δεν ορκίστηκε Δημ. Σύμβουλος. Ο εμπνευστής του εμβλήματος της 7ετίας (φοίνικας), ο πρώην Πρόεδρος του Ολυμπιακού (1971), ο αναμορφωτής μίας πόλης, πέθανε το 2006 και στην κηδεία του δεν ήταν περισσότερα από 50-60 άτομα. Ανάμεσα τους δεν υπήρξε ούτε ένας χουντικός!

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη διεθνιστικο αστικο μετωπο του ευρω μονοδρομου ο ενας

μεγαλο μετωπο κεντροαριστερο ελιας και ευρω ο αλλος.

κανενας ελληνας ρε παιδια ;

Κωνσταντόπουλος Γιάννης είπε...

Το ποιο αστείο στη υπόθεση είναι ότι πολλοί αυτόκλητοι "αριστεροί" σήμερα, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τις θεμελιώδεις αρχές της Αθεϊας-απατρίας του κομμουνισμού-αριστερισμού-μαρξισμού και λοιπών "-ισμών"...
Η ουσία τελικά στις όποιες ιδεολογίες καταλήγουν στο εξής απλό:
ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της φασιστικής παγκοσμιοποίησης , ομογενοποίησης, ισοπέδωσης και αποκτήνωσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ της νέας τάξης που ευαγγελίζεται η συμμορία των σατανιστών που λυμαίνονται την ανθρωπότητα με χίλια μύρια τεχνάσματα και εφευρήματα: ιδεολογίες, "ανθρωπισμούς", "ευαισθησίες" ,"οικολογίες"...

ΟΛΑ τ'αλλα,(αριστερές κέντρα,δεξιές άκρα και λοιπές παπαριές) είναι πλέον ανευ ουσίας και περιεχομένου....

Ανώνυμος είπε...

σπυρο δειτε τις απαντησεις και τα σχολια των σχιζοφρενων θρησκοληπτων εαμοβουλγαρων φονιαδων και γενοκτονων του ελληνικου λαου, στο μπλογκ του σοβιετ καθεστωτικο διεθνιστη πλουτοκρατη κουλογλου

http://tvxs.gr/news/topika-nea/agria-symploki-antieksoysiaston-xrysis-aygis-sto-bolo

καλα οι αναλυσεις των αποπανω πατριωτων ειναι για γελια, οπως και ολων των πανηλιθιων αγραμματων του χωρου μας......