6/5/13

Η Ελευθερία και οι σκοτεινές δυνάμεις του Κακού

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος στο μήνυμα του με την ευκαιρία της «Λαμπρής Ανάστασης του Κυρίου» είπε ότι , ο Χριστός άνοιξε για μας την πόρτα της Ελευθερίας, για να ζήσουμε Ελεύθεροι, σύμφωνα με το νόμο Του και τις εντολές Του, και να ορίζουμε πλήρως τη ζωή μας .

« Η Λαμπρή Ανάσταση του Χριστού είναι μια γιορτή νίκης και μια γιορτή ελευθερίας. Μόνο η ζωή σύμφωνα με το νόμο Του είναι η ζωή με ελευθερία και ο,τιδήποτε άλλο είναι σκλαβιά. Να είσαι ελεύθερος δεν είναι εύκολο. Ο καθένας γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να προστατεύσεις την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κράτους. Για να το κάνεις αυτό, μερικές φορές χρειάζεται υπεράνθρωπη προσπάθεια. Επίσης ειναι δύσκολο να προστατεύσουμε τη δική μας ελευθερία από διάφορα φαντάσματα, από μια ποικιλία από πειρασμούς και δοκιμασίες, που οι σκοτεινές δυνάμεις του κακού μας προσφέρουν για να μας εκτρέψουν από την πορεία της σωτηρίας. Με τέτοια συναισθήματα θα κατανοήσουμε αυτή την ιερή ημέρα. Και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα συναντήσουμε τον αναστημένο Σωτήρα, προωθώντας την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αγάπη στο ανθρώπινο γένος», τόνισε στο μήνυμα του ο πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας.

Αυτή είναι μια σύγχρονη Θεολογία της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της λαικής Κυριαρχίας.
«Να προστατεύσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κράτους». Για του χριστού την Πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία, δηλαδή. Αυτή είναι η Εθνική Ανεξαρτησία.

«Να ορίζουμε πλήρως τη ζωή μας». Αυτή είναι η Λαϊκή Κυριαρχία που είναι χριστιανική και είναι «θέλημα Θεού».

Οτιδήποτε δεν μας αφήνει να ορίζουμε πλήρως τη ζωή μας, οτιδήποτε απειλεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κράτους μας και οτιδήποτε εμποδίζει την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αγάπη είναι σατανικό.

Οι τοκογλύφοι, η τρόικα, ο ισλαμοφασισμός και οι Λάθρο έποικοι δεν είναι «δοκιμασία» και δεν χρειάζεται ούτε «υπομονή», ούτε «νηστεία και προσευχή», όπως λένε οι ραγιαδοπαπάδες, αλλά ρομφαία διότι η Ελευθερία και Ημών και της πατρίδος είναι χριστιανική.

ΥΓ. Οι Ρώσοι θα γιορτάσουν στις 24 Ιουλίου, με επίσημη λειτουργία στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, την 1025η επέτειο της εισαγωγής του Χριστιανισμού στις ρωσικές χώρες, με τη Βάπτιση του Βλαδίμηρου του Μέγα το 988 στη Χερσώνα της Κριμαίας. Ο χριστιανισμός ομογενοποίησε πολιτισμικά τη βαραγγική άρχουσα τάξη και το απλό σλαβικό λαό στην επικράτεια των Ρως, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με την Βυζαντινή υπερδύναμη της εποχής, που επιβεβαιώθηκαν με το γάμο του Βλαδίμηρου με την πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του αυτοκράτορα Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου. Ο Βλαδίμηρος Α΄ ο Μέγας υπήρξε Μέγας Πρίγκηψ του Κιέβου, από το 980 έως το 1015. Ανήκε στη βαραγγική δυναστεία των Ρουρικίδων και το σκανδιναβικό του όνομά ήταν Βαλνταμάρ (Valdamarr), το οποίο αργότερα εκσλαβίσθηκε σε Βολοντίμιρ (Володимеръ) που σημαίνει «αυτός που εξουσιάζει τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: