5/5/13

Ρεπορτάζ από τις εκκλησίες

Το Εθνικό χάπενιγκ των Δόκιμων
και ο prive Επιτάφιος του Τζερώνυμο

Το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων μπροστά στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά την στιγμή που ο Τζερώνυμο άρχισε να ψάλει το «Χριστός Ανέστη», στεντορεία τη φωνή τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ παπαδαριό «επίσημοι», στρατηγοί και ασφαλίτες αλλά και ο τηλεσκηνοθέτης της ΕΡΤ τα είχαν χαμένα.

Οι καημένοι οι «Ανώτατοι» θα πρέπει μάλιστα να κληθούν σε απολογία γιατί προτίμησαν να κρατούν αμήχανα τη λαμπάδα από το να ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ στον Εθνικό Ύμνο. Οι νέοι Ευέλπιδες και Δόκιμοι έστειλαν καθαρό μήνυμα στην τρόικα, την πολιτική και την στρατιωτική ψευτο- ηγεσία ...«ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»...

Τη Μ. Παρασκευή πάντως κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ, επειδή θέλησαν να μπουν στον Αι Διονύση και να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, διότι ήταν prive το «μαγαζί» για τους Μυταράκη and Co. και υπήρχαν «πληροφορίες» και «φόβοι» για Συριζο-επεισόδια.

Ο "διάπυρος" έφεδρος λοχαγός του Τουρκικού στρατού Αρχοντώνης, που γεννήθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, στις 29 Φεβρουαρίου 1940, έκανε Ανάσταση μαζί με άλλους «Ρωμιούς» στο χωριό του , ευχαριστώντας τον αρχάγγελο Ερντογάν για την αποκατάσταση του ΙΝ της Αγίας Μαρίνας στο Κάστρο της Ιμβρού που από το 1974, χρησιμοποιούνταν από τους ευσεβείς Τούρκους σαν αχυρώνας.

ΥΓ. Τη λειτουργία αναμετέδωσε η Τηλεόραση ΝέωνΧωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: