17/5/13

Τα αριστερά κόλπα με τις απεργίες στην ΕΡΤ (KEΔ)

"Ο,τι πεις, αγαπητέ Σίμο"...Τίτλοι τέλους για τον Τρίμη  

Με αθλιότητες Τρίμη επισφραγίσθηκε η συνέλευση εργαζομένων στο ραδιομέγαρο. Από την πρώτη στιγμή οι δικοί του πρότειναν αναστολή και νέα συνέλευση την Τρίτη. Άλλοι το έριξαν στις εκπτώσεις με στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο. Η πλευρά Ράμμου κόπηκε στα δύο και η δεξιά μπάντα «μούγκα στη στρούγκα».   

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ χαρακτήρισαν τα έναντι από τα οφειλόμενα που υποσχέθηκε ο Μάναλης για να χρυσώσει το χάπι, ως αναγνώριση χρέους, καταγγέλλοντας το παιχνίδι που γίνεται με την κατάργηση των ΣΣΕ και το τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων σε μια επιχειρησιακή ρύθμιση μισθολογίου μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Το σχέδιο, είπαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, είναι να καταργηθεί ο διακριτός ρόλος της ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής ιδιότητας ώστε να γίνει πράξη η χειραγώγηση.
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ για να προλάβουν τα έκτροπα των προεδρικών, δήλωσαν ότι ισχύει η χθεσινή απόφαση του ΔΣ και αυτή αλλάζει μόνο με άλλη απόφαση και για αυτό ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ, ώστε να λάβει υπόψη του και το όποιο νέο ψήφισμα της συνέλευσης.

Η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πρόταση της ΚΕΔ η οποία υπερψηφίσθηκε ήταν: «..Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να επιδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 24ωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο το απόγευμα στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ, εφ’ όσον η Κυβέρνηση επιμείνει στην απαράδεκτη και απαξιωτική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στους δημοσιογράφους. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ, όπως και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν ικανοποιούν μέχρι στιγμής τα κρίσιμα ζητήματα. Η πραγματοποίηση της νέας συνέλευσης στο Ραδιομέγαρο, γίνεται με ταυτόχρονη κήρυξη στάσης εργασίας από τις 16.00 έως τις 19.00 και ήδη οι δημοσιογράφοι προτείνουν 48ωρη απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ…»  

Αντί για αυτό όμως ό Τρίμης έβαλε σε ψηφοφορία, μόνο μια ξερή 24ωρη απεργία για να βγάλει την υποχρέωση του και αφού αυτή υπερψηφίσθηκε από τους παρόντες, άρχισε τις κόνξες για να μη γίνει. Άρχισε δηλαδή να κατηγορεί τον Τσαλαπάτη, που ήδη από τις 7.15 βρισκόταν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, περιμένοντας να συνεδριάσει το ΔΣ, ο τι δήθεν δεν υπέγραψε το εξώδικο για την απεργία αυτή. Το εξώδικο όμως που, …είθισται να το υπογράφουν Τρίμης-Αντωνιάδου (δηλαδή πρόεδρος και γεν.γραμματέας κατά το καταστατικό), ήταν ήδη υπογεγραμμένο από νωρίς και είχε φύγει με fax στις 18:45 με παραλήπτες Μάναλη και Λιάτσο.   
Και αφού αυτό φάνηκε επειδή το fax έφτασε στα χέρια του κόσμου, άρχισε να διαδίδει ότι δήθεν πήρε πίσω την ψήφο του ο Τσαλαπάτης.   

Δηλαδή δεν φτάνει που πρότεινε μια άλλη κουτσή απεργία, δεν ήθελε και να γίνει. Μένει στην ιστορία λοιπόν και ως φίλος του Σίμου. Και για την απολύτως μνημονιακή ΚΥΑ που συμφώνησε μαζί του και για το προχθεσινό ραβασάκι που του στειλε.
Τόση ξεφτίλα πια…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: