29/9/14

Κλειδώνουν εκτός Κασπίας τον Αμερικάνο

Οι αρχηγοί των κρατών των 5 Παρακάσπιων χωρών (Αζερμπαϊτζάν, Ρωσίας, Ιράν, Καζακστάν και Τουρκμενιστάν) υπέγραψαν σήμερα στο Αστραχάν μια καταρχήν συμφωνία πλαίσιο σχετικά με την κοινή διαχείριση της Κασπίας Θάλασσας και το νομικό καθεστώς της.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συμφωνία « πραγματική πρόοδο» διότι συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές της δραστηριότητας των παράκτιων κρατών στην Κασπία και συμφωνήθηκε το πλαίσιο για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων , της υφαλοκρηπίδας , για την εκμετάλλευση των πόρων της θάλασσας , το καθεστώς της ναυσιπλοΐας και την αλιεία. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για να υπογραφεί η σύμβαση για το νομικό καθεστώς της Κασπίας στην επόμενη σύνοδο κορυφής.
Στην πολιτική δήλωση των πέντε της Κασπίας επιβεβαιώνεται μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Κασπία, ότι «μόνο οι ένοπλες δυνάμεις των παράκτιων κρατών έχουν το δικαίωμα στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Κασπίας». «Το καθεστώς αυτό είχε καθιερωθεί ιστορικά και εμείς δεν πρόκειται να το αλλάξουμε », δήλωσε ο Πούτιν.
Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί δήλωσε: «Υπάρχει συναίνεση μεταξύ όλων των Παρακάσπιων χωρών ότι τα παράκτια κράτη είναι σε θέση να διατηρήσουν την ασφάλεια της Κασπίας Θάλασσας και οτι στρατιωτικές δυνάμεις ξένων χώρων δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα μας».
Τα πέντε κράτη της Κασπίας Θάλασσας υπέγραψαν επίσης συμφωνία σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών Κι φυσικών καταστροφών, ενώ συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα κολοσσιαίο συγκοινωνιακό έργο τον σιδηροδρομικό δακτύλιο της Κασπίας.
Η Κασπία Θάλασσα είναι μια μοναδική υδάτινη περιοχή με περισσότερα από 500 είδη θαλάσσιων φυτών και 854 είδη ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του οξύρρυγχου της Κασπίας, που αντιπροσωπεύει το 90% των ψαριών αυτών παγκοσμίως ενώ τα αποθέματα υδρογονανθράκων στον βυθό της έχουν υπολογιστεί σε περίπου 18 δισεκατομμύρια τόνους. Η Κασπία είναι δεύτερη θέση μετά τον Περσικό Κόλπο με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=UkSSZuCte_8


Κωνσταντίνος Πλεύρης: Εβραίοι, η αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Με την κατάργηση του προγράμματος «Διάπολις: Εκπαίδευση αλλοδαπών μαθτευομενων μαγων» και την υπολειτουργία του θεσμού των τάξεων υποδοχής και επιβολης, το υπουργείο Παηδείας αφήνει τους αλλογλωσσους μαθητές, λαθρομετανάστες και ψευτο ομογενεις εντελώς αβοήθητους .

Η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι κάθε παιδί που περναει και ναυαγει απο την ελληνική επικράτεια, πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες συμμετοχής στο εκπαιδευτικό μας πολυχρωμο τσιρκο .

Οι διαπολιτισμενοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση.
Ακολουθεί ως νοημα η ανακοίνωση


Οι μνημονιακές περικοπές στην παιδεία στερούν από τους αλλογλωσσους μαθητές, λαυριομετανάστες και παλιννοστούντες κάθε ευρωδυτικη βοήθεια προκειμένου να ενταχθούν υποχρεωτικως στο ελλαδικο εκπαιδευτικό θεατρο σκιων.

Μετά την υπολειτουργία του θεσμού των τάξεων υποδοχής και προβολης που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ατονήσει, από φέτος καταργείται και το πρόγραμμα «Διάπολις: Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών».


Το πρόγραμμα που πραγματοποιούνταν εδώ και δώδεκα χρόνια από το Πανεπιστήμιο Σαλονικα με επιτουτου χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευη της πολυεθνικης χωρας παρακολουθούσαν περίπου 4.500 αλλογλωσσοι μαθητές, μεταστατες και παλινπαρασιτούντες, πρώτης και δεύτερης υβριδιακης γενιάς, οι οποίοι κρωσκουν 38 διαφορετικές γλώσσες σε πυργους της βαβελ


Υλοποιούνταν σε 220 σχολικές και σωφρονιστικες μονάδες που βρίσκονταν σε περιοχές με νοσηρα έντονη κατασκευασμενη και επιδοτουμενη πολυπολιτισμικότητα και για τις μεθοδευσεις του απασχολούνταν 177 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κατηχητες του πολυπολιτισμου που αμείβονταν ως ωρομίσθιοι προλεταριοι του, με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην παγκοσμιοποιηση της νεας υορκης.


Το Υπουργείο Παιδείας αναιτιολόγητα αποφάσισε ότι το πρόγραμμα Διάπολις δεν θα υλοποιηθεί σε κανένα σχολείο και τα σχετικά κονδύλια με τα 40 αργυρια της δυσης θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στην λοιπη εκπαίδευση. Οι αλλογλωσσοι μαθητές εγκαταλείπονται εντελώς και ταυτόχρονα, 177 εκπαιδευτικοί ρίχνονται στο πολυπολιτισμικο world trade center της ανεργίας.

Η ΜΑΡΙΖΑ δηλώνει την αδιαντροπη θέση της για την επιβολη όλων των δομών της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης και κατηχησης ώστε κάθε παιδί που κατσικωνεται στην ελληνική επικράτεια με δυτικη επιδοτηση της πολυεθνικης ευρωελλαδος να έχει τις ίδιες δυνατότητες συμμετοχής στο εκπαιδευτικό μας μεγα τσιρκο.

Ανώνυμος είπε...

η εφημεριδα του ελλαδικου πριγκηπατου αδερφων και αλλοδαπων

(στις 10 ειδησεις οι 6 ειναι μονοθεματικες)

ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΤΙΚΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΟΥΣ...


Θρησκευτικές, αλλά περιορισμένες, ελευθερίες
Το νομοσχέδιο μπορεί να ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, αλλά δεν αγγίζει με κανέναν τρόπο τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους


http://www.efsyn.gr/?p=238902

Ανώνυμος είπε...

http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/09/blog-post_529.html

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. Αποκαλύψεις-σοκ