5/10/14

Βουλγαρία: Εκλογές χωρίς νικητή (upd)

Βουλή με 6 κόμματα ανέδειξε σίγουρα η κάλπη, ενώ δύο κόμματα θα περιμένουν το τέλος της καταμέτρησης για να μάθουν την τύχη τους. Κυβέρνηση δύσκολα θα σχηματισθεί οπότε η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει μέλλον.
Η πρόβλεψη εταιρίας Alpha Research για την κατανομή των εδρών είναι: GERB - 90, BSP(σοσιαλιστές) - 45, DPS (Τούρκοι)- 38, RB (Μεταρρυθμιστές) - 23 Βουλγαρικό Ποτάμι - 17, Πατριωτικό Μέτωπο - 16 ABV - 11. Για τη δεδηλωμένη χρειάζονται 121.

Ο πρώην σωματοφύλακας και εκλεκτός των αμερικανών Μπόικο Μπορίσωφ (GERB) απέσπασε στις σημερινές εκλογές είτε το 35% σύμφωνα με το EXITPOLL της Exacta Research Group είτε το 33.2% σύμφωνα με το EXITPOLL της Alpha Research αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα εκλέξει λιγότερους από τους βουλευτές της προηγούμενης βουλής (97), λόγω της εισόδου στο Κοινοβούλιο περισσοτέρων κομμάτων.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βουλγαρίας ψηφίστηκε είτε από το 16.5% σύμφωνα με την Alpha Research είτε από το 15% σύμφωνα με την Exacta Research.
Οι Τούρκοι, παρά τη μεγάλη αποχή πήραν 14%, σύμφωνα και με τις δυο εταιρείες.
Οι Μεταρρυθμιστές έλαβαν είτε 9,5% είτε 8,7%. 
 Το Πατριωτικό Μέτωπο, (σύμπραξη NFSB και VMRO) έλαβε είτε 6,5% είτε 6%.
Το Βουλγαρικό «Ποτάμι» (Βουλγαρία χωρίς λογοκρισία) έλαβε είτε 6,3% είτε 5% .

Το ABV του Περβάνωφ μπορεί να μπει μπορεί και όχι και το ιδιο ισχύει για το ΑΤΑΚΑ. Αυτοί θα περιμένουν τα πραγματικά αποτελέσματα.

Η θυγατρική της Gallup International στην Βουλγαρία με τα δικό της exit poll διέγνωσε αντικομματική βουλή. GERB 33.9%, BSP 16.1% , DPS14%, Ρεφορμιστές 8.6%,Πατριωτικό Μέτωπο 6.3% , Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία 5.6%, ΑΤΑΚΑ 4.9% και ABV party 4.4%.

ΥΓ. Η συμμετοχή έχει εκτιμηθεί στο 43,06%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

19 Απριλίου 1965. Η Ελληνοτούρκικη Κρίση. Η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούσαν την ελληνική υπηκοότητα,

  Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest