16/1/15

Ντόνετσκ: Επιτέλους ελεύθερο το αεροδρόμιο

Διακόπηκε ο διάλογος στο Μινσκ

Το αεροδρόμιο Ντόνετσκ και η γύρω περιοχή βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτοφυλακής Λ.Δ Ντονιέτσκ.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με δημοσιογράφους και επέδειξε  πανηγυρικά τη  σημαία των Ουκρανών, αλλά κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης χρησιμοποίησαν χημικά.
  Η πολιτοφυλακή της Λ.Δ Ντονιέτσκ είχε επιδώσει «τελεσίγραφο» στους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο μέχρι τις 17:00 της 13ης Ιανουαρίου .(Πρωτοχρονιά με το παλιό). Σήμερα η πολιτοφυλακή επιτέθηκε και κατέλαβε στρατηγικά σημεία του αεροδρομίου και άνοιξε ανθρωπιστικό διάδρομο για τους ουκρανούς ώστε να αποσυρθούν από το αεροδρόμιο χωρίς άλλες απώλειες. Η πολιτοφυλακή επιβεβαίωσε την αποχώριση 175 στρατιωτών και ανακοίνωσε την απελευθέρωση 10 πολιτοφυλάκων που κρατούντο ως αιχμάλωτοι στο αεροδρόμιο.  
Το Κίεβο, που παραδέχτηκε 1 νεκρό και 11 τραυματίες δεν έχει δεχθεί ακόμα την υποχώρηση των δυνάμεων του, αλλά ομολογεί ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Στα Ουκρανικά μμε βγήκαν στρατιώτες από το "νέο κτήριο"  του αεροδρόμιου, που είπαν ότι δεν έχουν πυρομαχικά και ότι υπερασπίζονται μια περίμετρο 20 τμ.
Οι εκπρόσωποι της Λ.Δ. Ντόνετσκ και Λ.Δ Λουγκάνσκ Ντένις Πουσίλιν και Βλάντισλάβ Ντανα αποχώρισαν σήμερα από το Μίνσκ, αφού ο Εξουσιοδοτημένος Αντιπρόσωπος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις..
Οι Ουκρανοί αναφέρουν συγκρούσεις σε όλη την έκταση του μετώπου, σε Μαρίνκα, Αβντέγιεβκα, Σνέζνογιε κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εδώ θα ακούστε τις εκπομπές μας που λογόκρινε το YouTube. https://www.brighteon.com/channels/ellas21.

 Όσοι και Όποιοι ,θέλετε να αναζητήσετε παλαιότερες εκπομπές του Ράδιο  «ΕΛΛΑΣ21», που τις κατέβασε η Χούντα το YouTube, μπορείτε να τις αν...