3/6/15

Ο Ζώης ο Πολυζώης και η καλή ζωή

Χθες συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα «χρυσή μεταγραφή» στην Εθνικάρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για την Παναρίτη αλλά για την τοποθέτηση του πρώην συνδικαλιστή του Ζ. Πεππέ, στην θέση εξωτερικού συμβούλου της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, η Κυνοβουλευτική Ομάδα κουνάει την ουράτης.
 Ο Ζ. Πεππέ, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΓΣΣΕ, και στην ΟΤΟΕ του Σωματείου της τράπεζας. Συνταξιοδοτήθηκε πριν ένα χρόνο με το βαθμό του Διευθυντή, χωρίς να έχει δουλέψει στην τράπεζα σχεδόν ποτέ. Τώρα επιστρέφει θριαμβευτικά ως Σύμβουλος Διοίκησης με παχυλές αποδοχές και παροχές.
Οι συστάσεις είναι περιττές για τον κ. Πολυζώη Πεπέ. Τυπικό παράδειγμα συνδικαλιστή της τελευταίας 30ετίας. Η «συνδικαλιστική» του δράση αξιοσημείωτη: ΣΥΕΤΕ, ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ. Μετά από πολλά χιλιόμετρα «αγώνων και δράσεων» ως αποσπασμένος για χρόνια στα συνδικαλιστικά γραφεία, απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. Το 2015 τον βρίσκει με μια χρυσή μεταγραφή στο Γραφείο Διοίκησης ΕΤΕ. Ενδιάμεσα, αποχωρεί από την Τράπεζα μέσω εθελούσιας , αφου έπαιξε καθοριστικό ρόλο με την ψήφο του στο να κουρευτούν τα εφάπαξ κατά 40% των υπόλοιπων συναδέλφων στην ΕΤΕ.
Μετά την αλλαγή κυβέρνησης και διοίκησης στο 1ο τρίμηνο του 2015, ο κ. Π.Π. επιστρέφει θριαμβευτικά σαν εξωτερικός συνεργάτης με παχυλές αποδοχές και παροχές, χωρίς να επιστρέψει πίσω τα χρήματα από την εθελουσία.
Να υποθέσουμε επίσης ότι θα παίρνει και μειωμένη σύνταξη, όπως ορίζει ο νόμος, για όσο διάστημα παρέχει τις υπηρεσίες του στην ΕΤΕ, ή θα αποποιηθεί της σύνταξης αφού ξαναβρήκε εργασία;
Μετά τους Πρωτόπαππα, Κουσελά, Τσουκαλά, που διατέλεσαν συνδικαλιστικά στελέχη περιωπής και μετά έγιναν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κλπ, τους Παναγόπουλο, Κούκο που απόλαυσαν αρκετά χρόνια θητείες στα ΔΣ της Τράπεζας με ανάλογες απολαβές, από την ΠΑΣΚΕ, έχουμε και τους "αριστερούς" συνδικαλιστές .
Αλήθεια, έχει ξεχάσει ο κ. Πεπές οτι έκανε δήλωση τον Ιούλιο του 2014 για «ηθικό πλήγμα, εγκληματικό για το συνδικαλισμό η συνδιαλλαγή για προσλήψεις παιδιών συνδικαλιστών», με αφορμή και εμπλοκή συνδικαλιστή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική; Η επαναπρόσληψή του ως Σύμβουλου Διοίκησης της ΕΤΕ δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία;

ΥΓ: Στον εσωτερικό κατάλογο αναγράφεται το όνομά του δύο φορές: μια στους Αποχωρήσαντες από την ΕΤΕ με το όνομα Πολυζώης και την άλλη στη θέση που τοποθετήθηκε τώρα με το όνομα Ζώης. Τελικά, άδικα τον παρεξηγούμε, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το επώνυμο, το Πεπ(π)έ μου κάνει για αλβανικό. Για ελέξτε το...