23/10/15

Η απάτη της υποτίμησης Σημίτη

του Σπύρου Χατζάρα

Το Μάρτιο του 1985 άρχισε η σταδιακή υποτίμηση του δολαρίου σε σχέση μα τα νομίσματα της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Καναδά , και της Ελβετίας .
Έτσι για παράδειγμα ενώ τον Μάρτιο του 1985 η ισοτιμία ενός δολαρίου βρισκόταν στα 3.173 Δυτικογερμανικά Μάρκα, στις αρχές του 1996 ήταν 2.17. Υποτιμήθηκε δηλαδή περίπου 32%
Αντίθετα με την υποτίμηση Σημίτη το δολάριο έκανε 149,258 δραχμες και λιγους μήνες μετά έκανε 142,086 και στις αρχές του 1987 η ισοτιμία ήταν στις 129,657 δραχμές.

Είναι προφανές ότι η υποτίμηση διευκόλυνε εκείνους που «έβγαζαν έξω»,τα χρήματα τους σε δολάρια και τους έδωσε ένα μπόνους 42%, (όφελος 32% από την υποτίμηση του δολαρίου συν 15% από την υποτίμηση της δραχμής, εάν έφερναν στην ελλάδα τα χρήματα τους για να αγοράσουν υποτιμημένα ακίνητα, να επενδύσουν στον τουρισμό και στην κατανάλωση με τα να ανοίξουν μαγαζιά και αντιπροσωπείες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OIKONOMIKO$ PΑΤΡΙΑΡΧΗ$$ ΠΑΡΤΑΛΟΜΑΙΟ$ INC.


XRISTIANOI IOYDAIOI KAI MARXISTES

ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΛΗΓΕΣ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο διαθρησκειακός διάλογος και το συνέδριο μεταξύ διακεκριμένων Εβραίων και Ορθόδοξων Χριστιανών πνευματικών ηγετών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρας Ιρίδ Μπεντ Άμπα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι συντονιστές του διαλόγου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ και ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Δavid Rosen, Διευθυντής Διαθρησκειακών Θεμάτων της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (ΑJC-American Jewish Committee) παρουσία πολλών Ραβίνων, κληρικών, βουλευτών, πρεσβευτών, ακαδημαϊκών ελευθεροτεκτόνων και άλλων σημαντικών προσκεκλημένων.


Πέρα από τους πνευματικούς ηγέτες, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές κκ. Κώστας Τσιάρας Βασίλακης (Ευ)Κικίλιας, Γιάννης Κεφαλο-γιάννης και Χάρης Θεοχάρης ,

ο Γ.Γ του Ελλαδικού ΥΠΕΞ, κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (kis my ass tax free greece), κ. Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Μίνως Mατσας Κυριακου Μωυσής, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Ραβίνος Αθηνών, Σοφολογιότατος, κ. Γκαμπριέλ Νεγκρίν, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και φίλοι του Ισραήλ.