17/10/15

Ο Επικοινωνιακός πόλεμος

Καθώς πια έχει επιταχυνθεί η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας, (με τα κινητά, τα τάμπλετ, τα τουιτ, και τα χάσταγκ), ο επικοινωνιακός πόλεμος για να δημιουργηθούν εντυπώσεις στους χαζούς τηλε-πελάτες έχει το προβάδισμα απέναντι στις «κανονικές επιχειρήσεις» με στόχο τον «εχθρό».
Έτσι μετά το drone που το «έριξαν» οι Τούρκοι και του οποίου τη φωτογραφία των «την είδαν όλοι», αλλά που δεν είχε σημάδια από αντιαεροπορικά πυρά, (τρύπες), ούτε «στρατιωτικά χαρακτηριστικά», χθες υπήρξε και «ορφανό αεροπορικό χτύπημα».
Ο συνταγματάρχης Αντρέι Καρταπόλοφ του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού παρουσίασε στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων φωτογραφίες που πάρθηκαν κοντά στην πόλη της Herbet-Gezala στα σύνορα Συρίας-Ιορδανιας με καταστραμμένα σπίτια και αποθήκες και τόνισε:
"Εξ όσων γνωρίζουμε, ούτε η δική μας ούτε η αεροπορία της Συρίας έχουν κάνει ποτέ επιχείρηση εκεί . Επίσης σε αυτόν τον τομέα, που ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό από το 2013, δεν έχουν εμφανιστεί τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους".
Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν κανένα σημάδι στρατιωτικής δραστηριότητας γύρω τα σπιτάκια και τα περιβόλια.
«Γιατί έπρεπε να καταστραφούν; Είπε ο Ρώσος αξιωματικός και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως σαν κάποιος να ήθελε να εκπαιδεύσει τους πιλότους του ή ότι κάποιοι χτύπησαν αυτό το στόχο για να αναφέρουν στους ανωτέρους τους ότι εκπλήρωσαν την αποστολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ