28/10/15

Συρία: Μιλούν και τα όπλα και οι διπλωμάτες

Στο πεδίο της Μάχης ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε το σάρωμα των σουνιτών τρομοκρατών και στην επαρχία Ιτλίμπ. Στις σημερινές σφοδρές μάχες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 τρομοκράτες. Παράλληλα, αποκρούστηκαν οι λυσσαλέες αντεπιθέσεις τους Ισλαμικού Κράτους στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Αλ –Σαφίρα, Al-Aziziyah και Tal Arn στο ανατολικό Χαλέπι , στη λεωφόρο Χασακά στο Χαλέπι, και στην Ντείρ ΕζΖορ, όπου υποχώρησαν αφήνοντας 60 νεκρούς. Στη Λαοδίκεια σχεδόν τους έχουν εξαλείψει.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Συρίας επιβεβαίωσε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο σε 55 χωριά στη νότια περιφέρεια του Χαλεπίου καθώς και σε μια σειρά στρατηγικής σημασίας λόφους στη Λαοδίκεια (Λατάκεια) .
Στη Δαμασκό συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Γκούτα καθώς και στην Νταράγια στη δυτική Γκούτα. Συγκρούσεις γίνονται και σε όλα τα μέτωπα στη Χομς, όπου ο στρατός ανακατέλαβε 5 χωριά, στη Χάμα, στην Νταράα, και την Κουνέιτρα. 

  Στο διπλωματικό πεδίο, η Μόσχα κάλεσε την Τεχεράνη, (δηλαδή τους σιίτες αντίπαλους του σουνίτικου θεοκρατικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας), στις αυριανές συνομιλίες της Βιέννης, για την κρίση στη Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη και των Αμερικανών. Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη απαντήσει.
Στην πρώτη συνάντηση της Βιέννης την προηγούμενη εβδομάδα μετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία. Για αύριο, έχουν προσκληθεί και, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Ιράν αν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση.

Το Ιράν, έχει στηρίξει τον Άσαντ σε όλη τη σύγκρουση, και Ιρανοί εθελοντές μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, "παραμένουν προσηλωμένες στην εξεύρεση μιας λύσης που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο απώτερος στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο για μια επιτυχημένη πολιτική μετάβαση στη Συρία, που οδηγεί σε μια κυβέρνηση χωρίς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ και που θα είναι αντιπροσωπευτική του λαού της Συρίας», δήλωσε ο αμερικανός εκπρόσωπος, ενώ η ρωσική πλευρά που είχε την πρωτοβουλία για την οποία ενημέρωσε τον Ασαντ πριν την εκδηλώσει, η συμφωνία πλαίσιο πρέπει να οδηγεί σε εκλογές διότι, «μόνο ο συριακός λαός μπορεί να επιλέξει την ηγεσία της χώρας του».
Από τη Δαμασκό, ο Ασαντ απάντησε στους Αμερικανούς, εκείνο που ειπε και στον Πούτιν. Ότι αποδέχεται, «οποιαδήποτε πολιτική λύση που θα αποφασιστεί από το συριακό λαό» και η οποία «διατηρεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους» και «σταματά την αιματοχυσία», αλλά, «καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να πετύχει ή να υλοποιηθεί μέχρι να αποβληθεί η τρομοκρατία και να επανέλθει η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα».
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ασαντ είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Πρώτα η απόσυρση των τρομοκρατών του τριγώνου του Σατανά, (Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία και Τουρκία) και η κατάθεση των όπλων….από τον
(…μετριοπαθή), Ελεύθερο Συριακό Στρατό, και μετά…Κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...