22/10/15

Γκρουέφσκι: Ισχύς μου η αγάπη του λαόυ

Ο Νίκολα ξέφυγε λίγο από την εσωτερική του κρίση και πήγε ως τη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου δήλωσε: «Είμαστε Ευρωπαίοι και η θέση μας είναι στην Ευρώπη».Οι εφημερίδες των Σκοπίων ασχολήθηκαν επίσης με την επίσκεψη στην Αθήνα της κας Νούλαντ που «έθεσε το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ στις συνομιλίες του με Έλληνες κορυφαίους αξιωματούχους πρόβλημα της συνταγματικής ονομασίας, (της πΓΔΜ),και προβάλουν τις δηλώσεις της.

Ο μεσολαβητής της ΕΕ Πίτερ βαν Χάουτ προειδοποίησε τον Γκρουέφσκι και τον Ζάεφ ότι αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σχετικά με τις βασικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου , «η συμφωνία για τη διαμεσολάβηση της ΕΕ στην κρίση θα έχει αποθάνει».
Ο ευρωπαίος μεσολαβητής απείλησε τον Γκρουέφσκι με κυρώσει λέγοντας ότι, «δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ και η ΕΕ να επιβάλουν , πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών και να τους συμπεριλάβουν σε μαύρη λίστα».
 «Η πΓΔΜ μπορεί να απομονωθεί όπως η Λευκορωσία» είπε, και τόνισε ότι, «τα κόμματα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην ευρω-ατλαντική πορεία ή την απομόνωση».
Το κυβερνών  VMRO-DPMNE, μετά την αποτυχία και της χθεσινής «διακομματικής», σε συνέντρυξη τύπου, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο, «για όλες τις πιθανές επιλογές», και για την «πιθανή αποτυχία των συνομιλιών» και κατηγόρησαν την SDSM για «μη εποικοδομητική συμπεριφορά που έχει υπονομεύσει τη διαδικασία», με μόνο στόχο, «να αποφύγουν τις εκλογές», και για να, «μην αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το VMRO-DPMNE τόνισε ότι, «όλες οι επιλογές θα είναι σύμφωνες με το νόμο και το Σύνταγμα, όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και υποστηρίζονται από την βούληση του λαού».
Η αναφορά αυτή έγινε σχετικά με την επιμονή των σοσιαλδημοκρατών να δημοσιεύουν τα προϊόντα των υποκλοπων. 
  Πάντως το VMRO-DPMNE απάντησε και στον ευρωπαίο μεσολαβητή λέγοντας : « Ο βασικός σύμμαχος μας παραμένει ο λαός και είναι προνόμιο για μας να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα , καθώς και τις αρχές και τις αξίες των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...