28/10/15

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

(και τα φιδάκια τραβάνε στην προσφυγιά)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε γραπτό μήνυμα του προς τη διάσκψη ασφάλειας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών που γίνεται στη Μόσχα, τόνισε ότι, «τρομοκρατικές οργανώσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ως εφαλτήριο για να εξαπολύσουν επιχειρήσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της άλλων χωρών», ενώ ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ,(FSB), Αλέξανδρος Μπορτνίκοφ στην ομιλία του στα διάσκεψη αποκάλυψε πως, «το 40% των τρομοκρατών που μάχονται στη Συρία είναι μισθοφόροι από περισσότερες από 100 χώρες», και ότι υπάρχουν 10 μονάδες τρομοκρατών , των οποίων τα μέλη προέρχονταν από τη Ρωσία , την Ουκρανία και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Στο διπλωματικό επίπεδιο: Στην αυριανή συνάντηση της Βιέννης θα μετάσχουν και το Ιράν και η Αίγυπτος και το Ιράκ, καθως και η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Η Γαλλία που είναι ενοχλημένη γιατί η Μόσχα την προσπέρασε, (σταματημένη), θα στείλει ένα υφυπουργό.

Στο πεδίο της μάχης: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τις προηγούμενες 24 ωρες 70 εξόδους και προσέβαλε 120 στόχους στη Iντλίμπι , τη Χομς, το Χαλέπι, την περιφέρεια της Δαμασκού , και τη Λαοδικεία, (Λατάκια).
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός απέκρουσε την επίθεση του ισλαμικού κράτους στην πόλη αλ Σφέιρα, στην επαρχία του Χαλεπίου, καθως και τη νέα επίθεση στη σχολή Ικάρων στο Χαλέπι. Στην αλ Σφέιρα οι μισθοφόροι Βαχαμπιστές πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, χάνοντάς πάνω από 50 μαχητές. Καταστράφηκαν και οι θέσεις των τρομοκρατών στην εθνική οδό «Khanaser-Atherya». Κατελήφθησαν και δυο χωριά στο βόρειο Χαλέπι.
Η προέλαση των ειδικών δυνάμεων της Συρίας προς την αεροπορική βαση Kuweires έχει σταματήσει 4 χλμ από το αεροδρόμιο καθώς γίνονται μάχες με το ισλαμικό κράτος για τη εκδίωξη τους από το τμήμα της πόλης Σεΐχ Αχμάντ που εξακολουθούν να κατέχουν. Σήμερα ο Συριακός στρατός απέκρουσε και την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Jabboul, η οποία βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου Kuweires .
Οι Σύριοι περιμένουν να τους δώσει το πράσινο φως η ρωσική αεροπορία για να επαναλάβουν την προέλαση τους με αεροπορική κάλυψη.
  Μάχες έγιναν σήμερα και στην Ιτλίμπ και στην Νταράα.
Σημασία για τον ψυχολογικό πόλεμο, έχει το γεγονός, ότι σήμερα παρουσιάστηκαν 167 «καταζητούμενοι» από διάφορες περιοχές για να «τακτοποιήσουν» την υπόθεση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...