26/10/15

«Μίλο Κλέφτη» παραιτήσου

Το Σάββατο του το είπαν πολλοί. Πάρα πολλοί για το Μαυροβούνιο. Χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν «Μίλο, κλέφτης!», και «παραίτηση». Και εκείνος τους έστειλε τους «πραιτωριανούς» του και έγινε της «κακομοίρας». 29 αστυνομικοί και 40 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
 Η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα. Ανάμεσα τους και οι βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου, Αντρίγια Μάντιτς και Σλάβεν Ραντούνοβιτς , που τους απήγγειλε κατηγορία για «υποκίνηση σε στάση» διότι «παρότρυναν» τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Ποντγκόριτσα.
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ράτκο Κριβοκάπιτς, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να συνεδριάσει επειγόντως για να συζητήσει την άρση της ασυλίας των βουλευτών που συνελήφθησαν, αλλά δεν του προσέφερε κάλυψη κανείς αντιπολιτευόμενος οπότε η συνεδρίασεη δεν έγινε και οι δύο αποφυλακίστηκαν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μαυροβουνίου, οι βουλευτές μπορεί να διωχθούν για αδικήματα που επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.
Το «Δημοκρατικό Μέτωπο» στην ανακοίνωσε που έβγαλε χθες «ορκίστηκε να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα για την ελευθερία», και τόνισε: «Χαιρετίζουμε όλους όσους ήταν μαζί μας απόψε.
Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε απάντηση στη βαρβαρότητα».
«Πηγές» του Δημοκρατικού μετώπου έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι εκτός από Τις διαδηλώσεις και το μποϋκοτάζ του κοινοβουλίου θα εφαρμοστούν και «νέες μορφές αντίστασης». Η διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ σε ανακοίνωση της ανέφερε: «Αναμένουμε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν όλα τα περιστατικά αποτελεσματικά, και σύμφωνα με το κράτος δικαίου».
Η αντιπροσωπεία της ΕΕ προέτρεψε επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα να συμμετάσχουν εκ νέου σε έναν εποικοδομητικό διάλογο εντός του Κοινοβουλίου, η οποία αποτελεί το βασικό φόρουμ για πολιτική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ