14/10/15

Προφορική ρήξη του Βούτσις με τους Γερμανούς (και Βέπουμε)

Η Γερμανία έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του κ. Βούτσιτς, για το Κόσσοβο, και ο σέρβος πρωθυπουργός έγινε έξω φρενών, όπως λένε οι «προσκείμενοι ρεπόρτερ». «Αν θέλετε να ανοίξετε τη διαπραγμάτευση, αν δεν θέλετε να μην το κάνετε», είπε, στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι , και χτύπησε το χέρι του στο Τραπέζι.
Ο Βούσιτς ήταν εξω φρενών με την προχθεσινή σύλληψη των Σέρβων στην Μπρεζόβιτσα αλλά και την αίτηση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, που έγινε χωρίς ενημέρωση της Σερβίας και πίσω από την πλάτη της με τα περισσότερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ, να είναι στο κόλπο.
Ο κ. Βούτσιτς φώναζε στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ότι, «η Σερβία κράτησε τον λόγο της, αλλά ούτε η ΕΕ ούτε η Πρίστινα δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους», και ότι , « η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου εξακολουθεί να μην έχει περάσει το διάταγμα για το σχηματισμό των Σερβικών δήμων, και ότι η συμφωνία για την Κτηματολόγιο εκκρεμεί από το 2011».
Επισήμως, το πόπολο το ενημέρωσε από τη Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας, ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, ο κ Μάρκο Τζούριτς, που ανακοινώσε ότι , « η Γερμανία κατέθεσε νέα τροπολογία στο σχέδιο του κεφαλαίου 35, για τις προ-ενταξιακές συνομιλίες της Σερβίας με την ΕΕ, η οποία ασκεί πίεση για την άμεση ή έμμεση αναγνώρισης την ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου», και ότι «η τροπολογία υποστηρίζεται από τη Μεγάλη Βρετανία και την Κροατία».
Ο κ. Τζούριτς είπε ακόμα ότι, «ο πρωθυπουργός προβληματίζεται σοβαρά για το μέλλον της διαδικασίας διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας, αλλά και για το μέλλον της κυβέρνησης», και ότι ,«πρέπει να διαπραγματευτούμε προς όφελος όλων των πολιτών, αλλά δεν μπορεί η σερβική αντιπροσωπεία να λειτουργεί εις βάρος του ίδιου του λαού της». Ερωτηθείς, για το κατά πόσον υπάρχει ελπίδα ότι το περιεχόμενο του εγγράφου μπορεί αν βελτιωθεί, είπε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ολόκληρη μέσα στις επόμενες μέρες θα σκεφτούμε εντατικά για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...