12/10/15

Μαθήματα Ιστορίας

Κάθε χαζός προοδευτικός τηλε-πελάτης, μπορεί να σου πει ότι ο Μεταξάς έκανε δικτατορία τον Αύγουστο του 1936.Αυτό το ξέρουν και οι κότες.

Όμως το πραξικόπημα, η δικτατορία, η εκτροπή, είχε γίνει το 1935. Ένα χρόνο πριν τον Μεταξά. Τότε, η Χούντα του Παπάγου κατέλυσε το Πολίτευμα και επανέφεραν τον εστεμμένο τενεκε. Ο Παπάγος, ο πτέραρχος Γ. Ρέππας και ο υποναύαρχος Δ. Οικονόμου, αξίωσαν από τον πρωθυπουργό Παναγή Τσαλδάρη να παραιτηθεί, και σχημάτισαν κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Κονδύλη και υπουργό Στρατιωτικών τον Αλέξανδρο Παπάγο που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 85 βουλευτές, γιατί οι 165 του Λαικού Κόμματος τους έκαναν "μούτρα" και αποχώρησαν. Μετα, οι νόμιμοι κήρυξαν στρατιωτικό νόμο.

Η χούντα λοιπόν επεβλήθη το 1935. Και τον Οκτώβριο του 1941, όταν ο εστεμμένος φελλός μαζί με την γκόμενα εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο, (ενώ ο Μεταξάς ήταν από τον Ιανουάριο νεκρός), ανάγγειλε τον τερματισμό του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβάλει η Αγγλία από το 1935 και Εκείνος το επαναβεβαίωσε το 1936. Αλλά Τώρα το Λονδίνο έπρεπε να συνεργαστεί με τους απότακτους Βενιζελικούς αξιωματικούς και τους φυλακόβιους της Ακροναυπλίας, για να κάνει Αντίσταση.

ΥΓ. Και ο πραξικοπηματίας Παπάγος ξαναέκανε πραξικόπημα με τον ΙΔΕΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχεις μια λατρεία με το πολίτευμα.

ποιο είναι το πρόβλημα με την κατάλυση ενός πολιτεύματος;

το πολίτευμα εξυπηρετεί την πατρίδα ή η πατρίδα το πολίτευμα;

το σύνθημα είναι ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ και όχι "διατήρηση πολιτεύματος και ας τρώγωμεν πέτρες"

τώρα οι αιτίες για μια ανατροπή είναι άλλη υπόθεση. για παράδειγμα αν κάποιος ήθελε να κάνει την ανατροπή για δικούς του λόγους και βρήκε ευκαιρία από εξωτερικούς παράγοντες δεν σημαίνει κάτι.

εγώ θα δεχόμουν βοήθεια από άλλους για να ανατρέψω το πολίτευμα στην ελλάδα, δεν θα κάτσω να με πηδάει η δημοκρατία με πακιστανούς και φόρους.

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Ετσι αγορι μου πεστα, αποπροσανατολισμο τρωμε συνεχεια και πλαστη ιστορια.
Το ποσο φτιαχτα και καθοδηγουμενα ηταν τα γεγονοτα του ''εμφυλιου'', φαινεται αν ερευνηθει η μπουρδελο κατασταση που επικρατουσε στην μεση ανατολη. Πως κυνηγηθηκαν ολοι οι Μεταξικοι και γενικοτερα οσοι ηταν σοβαροι και πατριωτες. Ολοι οι αποτακτοι του 35 και ολοι οι χειραγωγημενοι απ τους Αγγλους ελαβαν ποστα και θεσεις. Με αποτελεσμα το κινημα του στρατου και του ναυτικου. Τα οποια παρ ολιγο να κοστιζαν τον καθολικο αποκλεισμο των Ελληνικων δυναμεων απ τον συμαχικο αγωνα. Π.Χ. οι Αγγλοι εδωσαν διορια στον ΑΣ να καταστειλει την ανταρσια αλλιως θα βυθιζαν τα επαναστατημενα πλοια...
Τελικα τα πλοια δια εφοδου ανακτηθηκαν απ το ΠΝ. 7 νεκροι απ την παραταξη των νομιμοφρονων αναμεσα τους και ο κυβερνητης του θρυλικου Παπανικολη υποπλοιαρχος Ρουσεν. Οσο για τον στρατο ηταν κλεισμενος σε στραποδα συγκεντρωσης για ενα διαστημα προσπαθωντας να αποδειξει οτι ... Δεν ειναι εχθρος των συμμαχων. Παλαβα πραγματα και εξοφθαλμα συμπερασματα.
Τι να πρωτο πει κανεις ;
Να πει για το μισος που ειχαν αποκτησει οι ιερολοχιτες εναντιον των Αγγλων, οταν ανακατελαβαν τα νησια του αιγαιου ; Διοτι αυτοι τους συμπεριφερονταν σαν να επροκειτο για αποικιακα στρατευματα ; Να πει κανεις, για τα γερμανικα αρματα της μεραρχιας Ροδος τα οποια πεταξαν στην θαλασσα ; Οσοι εχουν μιλησει με ιερολοχιτες θα ξερουν το κλιμα που επικρατουσε τοτε. Οι Ελληνες σαν θλιβεροι κομπαρσοι βοηθουσαν τους Αγγλους να ελευθερωσουν την πατριδα τους. Και οι Αγγλοι φροντιζαν να τους δειχνουν οτι εμεις ειμαστε τα αφεντικα αργοτερα θα στησετε εσεις μαγαζι τωρα θα μας γυαλιζετε τις μποτες. Επιτηδευμενη δηλαδη συμπεριφορα για να βοηθησει και την ρητορικη του αλλου τερατος που εξετρεψαν, του ΕΛΑΣ.

Η Ελλαδα μετα την απελευθερωση ειχε αναγκη απο τα παντα, για να μπορεσει να κερδισει εναν ασκοπο εμφυλιο με προδιαγεγραμμενο τελος. Καθως οι συμφωνιες ζωνων επιροης ειχαν γινει προ πολλου, και η σοβιετια δεν νοιαζοταν για την Ελλαδα.
Γιατι λοιπον οι Αγγλοι κατα την απελευθερωση, δεν αφησαν στους Ελληνες ουτε αγγραφα απο γκετες; Απο το τοσο αναγκαιο και χρησιμο υλικο που αφησαν οι Γερμανοι πισω τους ; Αργοτερα οι ιδιοι ελεγαν πως δεν μπορουν να βοηθησουν γιατι ... τα βγαζουν δυσκολα περα. Ωραια δεν μπορεις να βοηθησεις κυριε Τσωρτσιλ ας το πιστεψουμε ... Γιατι μπαινεις στην χωρα μας ως κατακτητης και ΑΓΩΝΙΖΕΣΕ να θεμελιωσεις τις προυποθεσεις μιας 5χρονης εμφυλιας τραγωδιας ;
Λιρες για τον ΕΛΑΣ ειχες ; Τα Γερμανικα υλικα γιατι τα κατεστρεφες ετσι κι αλλιως δεν τα χρειαζοσουν για το στρατο σου. Γιατι δεν αφησες να δυναμωσει ο στρατος των συμμαχων σου ''που τοσο τους επαινουσες πριν λιγα χρονια'' ; Ωστε να μην μας ερχεσαι εδω μετα και να παριστανεις τον προβληματισμενο στο πως θα αντιμετωπιστει η κομουνιστικη ανταρσια.

Πρεπει να σκυψουμε ολοι πανω απο τα γεγονοτα της μεσης ανατολης και της απελευθερωσης. Εκει ειναι το κλειδι της ολης υποθεσης.
Πρεπει να μαθει ο κοσμος την αληθεια οι Αγγλοι κατεστρεψαν την Ελλαδα. Και ο τσατσος τους το παλατι. Μαζι βεβαια με το βρωμερο βοθρο των πολιτικαντηδων ρουφιανων.

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ; ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ απλά, γιατί οι "αγγλοι" στην πραγματικότητα είναι το "ψευδώνυμο" των Rothschild & co. SATAN'S CONGLOMERATE! Από την μάχη του βατερλώ και μετά, όπου με εβρέϊκη π@υστιά βάλαν χέρι στην τράπεζα της αγγλίας, "Αγγλια"= ROTHSCHILD. Και για όποιον γνωρίζει την παραπάνω "εξίσωση" , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ! ;-)
Ετσι εξηγείται και η ΚΑΚΚΙΑ ΛΥΣΣΑ όλων των δήθεν "διεθνιστών" και "αθεων" σήμερα, όπου και ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

;)