10/10/15

ΣΥΡΙΑ: Θερίζουν τους "Τζιχαντιστές". Τουλάχισατον 500 νεκροί σε μια ημερα..

300 νεκροί από τους βομβαρδισμούς

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες,  (από το απόγευμα της Πέμπτης ως σήμερα το απόγευμα), πραγματοποίησε 67 εξόδους, και προσέβαλε 60 διαφορετικούς στόχους στη βόρεια Συρία , δηλαδή στη Ράκκα, τη Λαττάκια, την Ιντλίμπ , το Χαλέπι και τη Χάμα. Από τα πλήγματα υπολογίζονται ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 σουνίτες μαχητές .

  Ο Αντιστράτηγος Ιγκόρ Μακούσεφ που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ένα χτύπημα ακριβείας κατέστρεψε το αρχηγείο της οργάνωσης Liwa-αλ-Haqq, που δρά στη Συρία από το 2012, και ότι ραδιοφωνικά μηνύματα που υποκλάπηκαν επιβεβαίωσε τους θανάτους 200 ανδρών, και δύο πολέμαρχων. Άλλοι 100 ισλαμιστές σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή κοντά στο Χαλέπι, όπου ένα Sukhoi κατέστρεψε βάση των σουνιτών που στεγαζόταν σε μια πρώην φυλακή.
Συνολικά, οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν έξι Κεντρα διοίκησης και επικοινωνίας, έξι αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, 17 Κέντρα Στρατωνισμού και εκπαίδευσης και 17 τεθωρακισμένα οχήματα, είπε ο Ρώσος στρατηγοός.
«Οι σουνίτες μαχητές προσπαθούν τωρα να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους, και απλώνονται σε ευρύτερη περιοχή, ή προσπαθούν να κρυφτούν μέσα σε αστικούς οικισμούς», είπε ο Μακούσεφ.

Απελευθερώθηκε  η Γιαμπούλ στο Χαλέπι

Σήμερα το απόγευμα, η μονάδα καταδρομέων του Συριακού Αραβικού Στρατού «Τίγρεις» σε συντονισμό με τις Δυνάμεις Αυτοαμυνας (NDF) αιφνιδίασαν τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους και κατέλαβαν την πόλη Jabboul, προπύργιο των Ισλάμιστών στο ανατολικό Χαλέπι.
Ο τρομοκράτες άφησαν φεύγοντας 26 πτώματα δικών τους.
Την επιχείρηση κάλυπτε και υπος΄τηξριζε η ρωσική αεροπόρία που ανάγκασε την τρομοκρατική ομάδα να υποχωρήσει τακτικής από το κέντρο της πόλης στην ανατολική περιοχή, σε νεες αμυντικές τους θέσεις.
Άλλη μονάδα του Συριακού Στρατού εξόντωσε 50 τρομοκράτες που προσπάθησαν να προωθηθούν με οχήματα προς τη περιοχή al-Breij της υπαίθρου του Χαλεπιού.

Ο αρχηγός του Επιτελείου του συριακού στρατού στρατηγός Αλί Αγιούμπ επιθεώρησε απόψε τις περιοχές που απελευθερώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις χθες στη Χάμα και συνεχάρη τους στρατιώτες και τοις διοικητές τους. Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης σκοτώθηκαν 77 τρομοκράτες.
Ο στρατηγός επισκέφθηκε και τα υψώματα ‪ Nabi Younes στην περιφέρεια της Λαττάκιας που επίσης απελευθερώθηκαν χθες.

Ο Συριακός Στρατός υποστηριζόμενος από την ρωσική αεροπορία επανέλαβε την επίθεσή του για τη λύση της πολιορκίας της αεροπορικής βάσης Kweires.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του συριακού στρατού, σήμερα απελευθερώθηκε και η πόλη της Μπάκσα , που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα και την οποία ειχε καταλάβει τον Αύγουστο το μέτωπο Αλ Νούσρα.
Η απελευθέρωση της πόλης επιτεύχθηκε χάρις στον συντονισμό και τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορικής υποστήριξης.
Οι Σύροι στρατιώτες που μπήκαν στην πόλη βρήκαν περίπου 40 άμαχους δολοφονημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία.  Καταλείφθηκαν η Λάρισ...