23/11/15

ΣΥΡΙΑ: Στο βάθος μακριά, προβάλει η Παλμύρα

Οι Κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν χθες μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των σουνιτών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ-Νούσρα, στην ανατολική επαρχία της Χομς, με στόχο την ανακατάληψη της Παλμύρας, που βρίσκεται 215 χιλιομέτρου βορειοανατολικά της Δαμασκού, και από την οποία είχε αποσυρθεί ο Συριακός Αραβικός Στρατός στις 21 Μαΐου.

Την επίθεση ανέλαβε η 18η Τεθωρακισμένη Μεραρχία υποστηριζόμενη από τη ρωσική και τη Συριακή αεροπορία και από μονάδες της Χεζμπολάχ, Ιρακινούς εθελοντές , και τις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) της Χομς.

Η 18η Τεθωρακισμένη Μεραρχία προέλασε κατά μήκος της εθνικής οδού Χομς-Deir Ezzor, και κατέλαβε τα υψώματα Hayyan στη νοτιοδυτική πλευρά της Παλμύρας. Το σύνταγμα 550 της 18ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας έφθασε το πρωί 2 χλμ από την δυτική πλευρά της Παλμύρας διασπώντας την αμυντική γραμμή της Αλ-Κάιντα , και σκοτώνοντας «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών» .

Μετά από σφοδρές δύο ημερών ο Συριακός Αραβικός Στρατός συνεπικουρούμενος από σώμα Ασσύριων Ορθόδοξων απελευθέρωσε την χριστιανική πόλη Maheen και το χωριό Hawareen 80 χλμ νότια της Χομς που βρίσκονται πάνω στην οδική αρτηρία που συνδέει την Χομς με τα ιρακινά σύνορα.

  -Στη επαρχία της Λαττάκιας κατελήφθη το ύψωμα 1154 ενώ σε επιχείρησα στην πόλη al- Mayadeen στην επαρχία Deir Ezzor σκοτώθηκαν 40 τρομοκράτες. Συνεχίζεται η επίθεση στο Χαλέπι και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Χάμα, την Ντααράα και την Ιντλίμπ.

ΥΓ. Το «Παρατηρητήριο» του Λονδίνου ανακοίνωσε χθες τους ακόλουθους νεκρούς. 24 σύριους «επαναστάτες», 27 «εθελοντές» ισλαμιστές, έναν του Ισλαμικού Κράτους, 30 «άμαχους» , και από τις Κυβερνητικές δυνάμεις 25 και 15 από τις μονάδες αυτοάμυνας. Πλάκα δεν έχουν; Μέτρησαν και 403 αμάχους που τους σκότωσαν οι βόμβες των Ρώσων.

8 σχόλια:

MAΡΙΟΝΕΤΤΑ GIANNAKOU είπε...

ΜΗ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΜΗ

ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Παρατηρώ ότι δεν σχολιάσατε καθόλου τον πρόσφατο βομβαρδισμό της Δαμασκού από τους Ισραηλινούς... Γιατί ο προσφιλής σας Βλαδίμηρος αφήνει ανενόχλητους τους Ισραηλινούς να βομβαρδίζουν τη Συρία; Έχετε κάποια εξήγηση γι' αυτό;

Ανώνυμος είπε...

O ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ




ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΛΕΡΙΑΛΙΤΥ


ZHΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ!

πανεξυπνη φατσα

εκατομμυριουχος γαμπρος (μετα το νομο για τους γκει γαμους περιζητητος και για τεκνα ανυπαντρα) με κρατικο χρημα απο δεκαδες μκο

και μεγαλο βυσμα

(ουτε η λενα αρωνη που πηγε ανταποκριτρια της ερτ με ολα τα εκτος εδρας πληρωμενα στην αριστοκρατικη ουασιγκτων να ηταν )

δεν τον κουναει ουτε η ανατιναξη της ακροπολης απο την θεση του!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ

Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

νεό φολς-φλαγκ από την υπηρεσία Σπύρο με την κατάρριψη τού αεροπλάνου

ο πιλότος καθώς ετοιμάζεται να πάει για πτήση παίρνει μαζί του σταυρούς και εικόνες για να τις βρουν μετά τα δικά τους παιδιά...

πού είναι αυτός που μας έλεγε για τα διαβατήρια να μας πει τώρα την θεωρία πίσω από τους σταυρούς και τις εικόνες;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ;

ΠΑΟΚ ΣΕΠΟΛΙΑ