11/3/16

Ο Μιχαήλ Λέσιν δολοφονήθηκε

Ήταν ο πρώτος «υπουργός Τύπου» της Ρωσίας την περίοδο 1999-2004. Την ίδια περίοδο που ήμουν σύμβουλος τύπου στη Μόσχα και τον είχα συναντήσει δύο φορές επίσημα. Το 2004 έγινε προεδρικός σύμβουλος για τα μέσα ενημέρωσης και ασχολήθηκε με τη δημιουργία του Russia Today και την ανάπτυξη των ρωσικών πηγών ενημέρωση στο διαδίκτυο.
Το 2009 αποχώρησε από τα κυβερνητικά αξιώματα και το 2013 ανέλαβε επικεφαλής της Gazprom-Media, μεγαλύτερης επιχείρησης μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, παραμένοντας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Στις 5 Νοέμβρη του 2015 ο 57χρονος Λέσιν βρέθηκε νεκρός σε σουίτα του ξενοδοχείου Dupont της Ουάσιγκτον και τότε ο θάνατος του αποδόθηκε σε «καρδιακή προσβολή».
Τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του πρώην Ρώσου υπουργού Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής της Ουάσιγκτον και ο ιατροδικαστής αποκάλυψαν ότι
ο Λέσιν πέθανε από τραύματα στο κεφάλι που προκάλεσε αμβλύ όργανο που, «τον χτύπησε με δύναμη», και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Επισήμως η αιτία θανάτου χαρακτηρίζεται ως «απροσδιόριστη».

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα από την Ουάσιγκτον να εξηγήσει γιατί η Ρωσία δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για την έρευνα για το θάνατο του Λέσιν, παρά τα επανειλημμένα διαβήματα της ρωσικής πρεσβείας. αιτήσεις. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι η Ρωσία θα στείλει επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ «για τη διεθνή δικαστική συνδρομή».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού ρε Χατζάρα ήσουν στην Πρεσβεία της Μόσχας, γιατί δεν αναφέρεις ποτέ τα μεγάλα φαγοπότια που γίνανε με τις ελληνοποιήσεις και με τις βίζες;

Ανώνυμος είπε...

Το κανάλι που ίδρυσε ο μακαρίτης, το Russia Today, είχε πάλι σήμερα ντοκυμαντέρ για τους καημένους τους "πρόσφυγες"... Αφού τους αγαπάνε τόσο πολύ, γιατί δεν τους παίρνουν στη Ρωσία;