21/2/17

H «Αρκούδα» δεν δέχεται εντολές από τα Γατάκια

Κέφια είχε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού που μίλησε σους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας. (MGIMO).
Ο Σοιγκού απάντησε στα σχόλια του υπουργού ¨άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μάικλ Φάλλον που δήλωσε οτι «δεν χρειαζόμαστε την αρκούδα να πατήσει στη Λιβύη» και προειδοποίησε τη Ρωσία να μην ανακατευτεί .
Ο Φάλλον σχολίαζε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Σοιγκού Shoigu και του αρχηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατηγού Χαφτάρ που έγινε πάνω στο ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ» σε ένδειξη της υποστήριξης του Κρεμλίνου.
Η Ρωσία που αναμένει τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Σαρράι να επισκεφθεί τη Μόσχα, έχει συμφωνήσει να εκπαιδεύσει 500 άνδρες του Χαφτάρ.
Ο Φάλλον είπε ότι η Ρωσία «δοκιμάζει» την υπομονή του ΝΑΤΟ με τις ενέργειές της.
«Τα Κράτη δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των άλλων χωρών και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να λέει στη Ρωσία τι να κάνει», είπε ο Ρώσος υπουργός και συνέχισε: «Για να συνεχίσω με το παράδειγμα των ζώων στον θυρεό τους έχουν ένα λιοντάρι, έτσι δεν είναι ; Λοιπόν υπάρχει μια παλιά ρωσική παροιμία που λέει ότι «Κάθε λιοντάρι είναι μια γάτα, αλλά κάθε γάτα δεν είναι και ένα λιοντάρι. Καθένας θα πρέπει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις τους και δεν νομίζω ότι υπάρχει ζώο στο ζωολογικό κήπο τους, που να μπορεί να δώσει εντολές σε μια αρκούδα».
Ο Πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Λιβύης που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ δήλωσε την Κυριακή ότι θα ήθελε η Ρωσία να βοηθήσει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στη χώρα.Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Σαρράι εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ενεργήσει ως μεσάζων ανάμεσα σε αυτόν και τον Χαλίφη Χαφτάρ, που υποστηρίζεται από τις φυλές που ζούν στα ανατολικά της Λιβύης.
Η Αίγυπτος που προσπάθησε να μεσολαβήσει δεν κατάφερε να επιτύχει μια συνάντηση Χαφτάρ-Σαρράι.

Με την αντιτρομοκρατική εκστρατεία στη Συρία η Ρωσία έχει καταφέρει να σπάσει την αλυσίδα των πολύχρωμων επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή, είπε ο ρώσος ο υπουργός άμυνας στους αυριανούς διπλωμάτες .
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα « οι πολύχρωμες επαναστάσεις» να επεκταθούν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους , διότι η εφαρμογή τους, τους επιτρέπει με ένα ελάχιστο κόστος των δικών τους πόρων και την περιορισμένη χρήση των όπλων τους και των δικών τους ενόπλων δυνάμεων να συντρίβουν τις περιφερειακές δυνάμεις, και να επιτυγχάνουν τους πολιτικούς και οικονομικούς τους στόχους», ειπε ο Σοιγκού.
«Οι δυτικές προσπάθειες υπό την αμερικανική ηγεσία για να επιβραδύνουν τη διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου και πιο δίκαιου κόσμου, έχει οδηγήσει στο χάος και την αναρχία. Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών γίνονται όλο και πιο τεταμένες. Η πάλη για τους πόρους και τον έλεγχο των οδών μεταφοράς εντείνεται. Η στρατιωτική ισχύς ξαναγίνεται το κύριο εργαλείο για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων, και ένας σοβαρός παράγοντας είναι η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας», είπε ο ρώσος υπουργός .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοιγκού -'θεός'

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....