26/3/17

Ένα ακόμα πτώμα της Τσία

Ο Ντένις Βορονένκοφ τους ήταν άχρηστος. Ήταν βουλευτής με το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 ως τις 5 Οκτωβρίου του 2016. Μετά την παραίτησή του το 2016, εγκατέλειψε τη Ρωσία και εγκαταστάθηκε στην Ουκρανία μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Μακσάροβα και επαγγέλετο τον επικριτή του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.
Και εν συνεχεία πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε περίπου το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου 2017, στο Κίεβο κοντά στο Premier Palace Hotel.

Ο Βορονένκοφ με τον σωματοφύλακά του έφευγαν από το ξενοδοχείο, όταν τους πυροβόλησε ο δολοφόνος. Ο Βορονένκοφ  σκοτώθηκε επί τόπου, και ο σωματοφύλακας του τραυματίστηκε αλλά  κατάφερε να πυροβολήσει  το δολοφόνο.
Τόσο ο σωματοφύλακας όσο  και ο εκτελεστής μεταφερθηκαν στο Νοσοκομείο, και παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πορόσαενκο  κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του μετά τη δολοφονία του Βορονένκοφ  τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλι Χρύτσακ.

Τέλος πάντων, ο μακαρίτης ως νεκρός  είναι πιο χρήσιμος στις υπηρεσίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: