30/3/17

Το Αγγλικό Δίκαιο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εξέδωσε χθες την απόφαση του για τη διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την αποπληρωμή του δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και των συσσωρευμένων τόκων το οποίο δόθηκε στην κυβέρνηση του πρώην Πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στα τέλη του 2013.
Το Δικαστήριο απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Κιέβου και αποφάνθηκε ότι η Ουκρανία πρέπει να εξοφλήσει το ονομαστικό ποσό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τους συσσωρευμένους τόκους.
Η Ρωσία κατέθεσε αγωγή εναντίον Ουκρανία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το Φεβρουάριο του 2016.
Το Κίεβο υποστήριξε ότι θα εξοφλήσει την οφειλή, αφού πρώτα η Μόσχα επιστρέψει την Κριμαία και πληρώσει αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη το Κίεβο από τις σύγκρουσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, η χώρα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν, αλλά ζητούσε αποζημίωση από ένα πόλεμο «που δεν υπάρχει» και το δικαστήριο του Λονδίνου θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι η συμμετείχε σε ένα πόλεμο που δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, το Κίεβο προσπάθησε να νομιμοποιήσει μέσω της απόφασης τις πολιτικές διεκδικήσεις κατά της Μόσχας. Το Δικαστήριο πάντως βρήκε Σολομώντεια λύση, αφού επέτρεψε στο Κίεβο να εφεσιβάλει την απόφαση, ώστε να παραταθεί η αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: