31/1/19

31 Ιανουαρίου 1949. Η προδοτική 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στους Ψαράδες της Φλώρινας

Στις 31 Ιανουαρίου 1949, «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της διήμερης 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ που αναγνώρισε τον «Μακεδονικό λαό» όπως καριβώς έκαναν οι 153+1 προδότες που ψήφισαν την νέα Συμφωνία των Ψαράδων, όπως και ο Προκόπης που την υπέγραψε και την δημοσίευσε. 

Η Συμφωνία ΝΑΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υλοποίηση των αποφάσεων της 5ης Ολομέλειας που υποσχέθηκε ότι, «ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει». 

Η 5η Ολομέλεια έγινε στην εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στους Ψαράδες της Πρέσπας η 5η Ολομέλεια . Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου. Πήραν μέρος 26 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.

 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, 
Φωτογραφία απάτη που τράβηξε ο Πέτρος Ρούσος με φόντο το Χιόνι για να λένε ότι δήθεν η Ολομέλεια έγινε  στο βουνό
 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, Π. Δανιηλίδης, Π. Σινάκος, Κ. Καραγιώργης, Μ. Πορφυρογένης, Δ. Βλαντάς, Π. Μαυρομμάτης, Ι. Ιωαννίδης, Κ. Λουλές, Χ. Χατζηβασιλείου, Α. Γκρόζος, Λ. Στρίγγος, Γ. Ερυθριάδης, Πέτρος Ρούσος, Γιώργης Βοντίτσιος – Γούσιας, Βαγγέλης Βασβανάς, Βασίλης Κοτσάβρας, Κώστας Κολιγιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Στέφανος Γκιουζέλης, Αλέγρα Καπέτα (Τους άλλους δεν τους ξέρω).


Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εβραία Κομμουνίστρια  Αλέγρα Φελούς, που ήταν σύζυγος   του Εβραίου βιομηχάνου του Βόλου Ραφαήλ Καπέτα και εξελέγη στην ΚΕ του ΚΚΕ στο 7ο Συνεδριο ως Αλέγρα Καπέτα. Μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία .Στη σύνθεση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (1950), που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Καραγιώργη, συμμετείχε ως Αλέγρα Καπέτα-Σκύφτη. Το 1968 με την  διάσπαση ακολούθησε το ΚΚΕεσωτερικού. Δηλαδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ*.


Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 5ης Ολομέλειας αφορούσε στην πλατφόρμα του Μάρκου  Βαφειάδη. Η Ολομέλεια πήρε απόφαση να τον καθαιρέσει από το ΠΓ, από την ΚΕ και να τον διαγράψει από μέλος του Κόμματος. 

 Στην 5η Ολομέλεια, που διαπίστωσε ότι, «οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται επικεφαλής στην πάλη του λαού τους» και υποσχέθηκε ότι «ο Μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου , θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει», ο Ζαχαριάδης έρριξε το σύνθημα της αυτοδιάθεσης των Μακεδόνων πού ζούσαν στην Ελλάδα και υποσχέθηκε στον «μακεδονικό λαό», «εθνική αποκατάσταση», με τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού Κράτους». 

Μετά την προδοτική 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που έγινε στο χωριό Ψαράδες, της Πρέσπας, έγινε ανασχηματισμός της «κυβέρνησης του Βουνού» και μπήκαν οι ΝΟΦίτες, Πασκάλ Μητρόφσκυ, Σταύρο Γκότσεφ και Βαγγέλι ή Γκέλο Κόϊτσεφ.

 Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» αγώνες των Αριστερών Διεθνιστών.

 Η κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομέλειας έλεγε ότι «στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ηρωισμό και αυτοθυσία, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να τη αποκτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους». 


Η 5η Ολομέλεια καθαίρεσε επίσης  τον Νίκο Ρουμελιώτη από αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και τον διέγραψε από μέλος του Κόμματος σαν λιποτάκτη του κομμουνιστικού αγώνα, επειδή τον κυνήγαγε ο Φλωράκης μετά την αποτυχημένη επίθεση στον Πλάτανο της Φωκίδας το 1948 και καθαίρεσε από τακτικά μέλη της ΚΕ τους Θανάση Χατζή και Μήτσο Βατουσιανό και από αναπληρωματικά τους Μιχάλη Τσάντη και Φώκο Βέτα.


* Πολλοί Ισραηλίτες υπηρέτησαν στις ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ. 

Πρώτος ο Μωυσής Πέσσαχ ο ραβίνος της Θεσσαλίας γνωστός και ως ο ραβίνος του ΕΛΑΣ.Το ΚΚΕ τον ανέβασε μαζί με 650 Ισραηλίτες του Βόλου στο Πήλιο για να μην απελαθούν στην Πολωνία από τους Γερμανούς.  Λάζαρος Αζαριά υπεύθυνος Επιμελητείας για όλη την Θεσσαλία.Σάρα Γεσουά η «Σαρίκα»,Ντόρα Μπουρλά ο «Ταρζάν», επιτελής της ΙΙ μερρχίας του ΕΛΑΣ , ο Ίντο Σίμσι,υπεύθυνος επιμελείας Ομάδος Μεραρχιών Στερεάς ,  ο Μωυσής Ματαθίας, οι ιατροί Εμμανουήλ Αρούχ και Αλβέρτος Κοέν στο υγειονομικό τμήμα του ΕΛΑΣ,ο  Ισαάκ Μωυσής διοικητής λόχου, ο Ιάκωβος Μπαλέστρα και ο  Μωρίς Φλωρεντίν του 16ου συντάγματος, ο Σαμουήλ Εσκινατζή εφ.ανθυπολοχαγός, που εφονεύθη ως διοικητής λόχου στα  Δεκεμβριανά.

Όλα τα γεγονότα της 31ης Ιανουαρίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ 

https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/01/31.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρασκήνιο ήταν ακόμα χειρότερο. Οι σκοπιανοί που πολεμούσαν μαζί με τον ΔΣΕ οι σνοφίτες, λιποτακτούσαν μαζικά και φεύγανε για Σκόπια. Ο λόγος ήταν ότι ο Τίτο τα είχε σπάσει με τον στάλιν οπότε πλεόν δεν στήριζε τον ΔΣΕ. Καλούσε τους σνοφίτες να λιποτακτήσουν και τα κκεδια προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν τάζοντας τους τα πάντα, μέχρι και ανεξαρτησία.
Έτσι η ρήξη Στάλιν-Τίτο, βοήθησε να αποκαλυφθεί ο προδοτικός ρόλος του κκε, το οποίο με αλλοεθνείς στρατίωτες έκανε "επανάσταση" σε βάρος της χώρας μας, με την στήριξη ξένων δυνάμεων , κυρίως των Γιουκοσλάβων του Τίτο , με σκοπό να αποσπάσει την μακεδονία από την Ελλάδα και να την εντάξει σε μία Νοτιοσλαβική-Κομουνιστική ομοσπονδία.
Η ρήξη Τίτο-Στάλιν και η απόφαση του Κκε να πάει με τον στάλιν, οδήγησε στο Τιτοικό πισώπλατο χτύπημα, όπως το αντιλαμβάνονται οι κουμουνιστές, το οποίο βοήθησε στην τελική ήττα του ΔΣΕ αλλά στην αποκάληψη της συνεργασίας.

Μόνο και μόνο όταν μιλάνε για πισώπλατο κτύπημα παραδόχονται το ξενοκίνητο και προδοτικό των πράξεων τους.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα αυτά και γνωστά πλέον με την βοήθειά σου Σπύρο που τα αποκαλύπτεις και τα σχόλια των αναγνωστών! Αλλά το ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ είναι εμείς,ως ελληνικός λαός, τι κάνουμε; Αφού ο... "εθνάρχης" νομιμοποίησε τους προδότες και τον περίμεναν στο αεροδρομιο σαν μεσσία! Αφού μας τοποθέτησε στην... "δύση" και στην κωλο-ευρωπη(τους) και η κωλο-ευρωπη(τους), ως μασονικη εταιρία και ως αυτό που οραματιζοταν ο Ντε Γκωλ π.χ.(που τον μνημονεύει κι η Μαριν), δε χεται και αναγνωρίζει τα "κομμουνιστικα" (εβραϊκά)παλιοκινηματα κι ο ελληνικός λα(γ)ο-στιφάδο γουστάρει το ευρώ, τι μπορούμε να κάνουμε; Και προσέξτε διαστρεβλωση και κοροϊδία:ενώ ο "εθνάρχης" έλεγε π.χ. ότι ανήκουμε στη "δύση", στην αμερικανική δύση δεν υπαρχει κομμουνιστικο κόμμα!! Φανερά τουλάχιστον!!!

Ανώνυμος είπε...

Εβραιοι παντου.
Ποτε τα Ελληνοπουλα θα μαθουν την πραγματικη Ιστορια του Εθνους μας;
Ιδιως να μαθουν για αυτην την εβραϊκη μαγαρα που παντα μολυνε και υπονομευε εκ των εσω την πατριδα μας.



Αγης Φ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως κύριε Χατζάρα γράφεις μόνο τη μισή αλήθεια;

Γιατί δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1949 η 6η Ολομέλεια κατήργησε την απόφαση της 5ης Ολομέλειας για το Μακεδονικό.

Δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι το ΚΚΕ στη Βουλή καταψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και όλα τα μνημόνια και το νόμο περί ομοφυλοφίλων.

Δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2 διαφορετικά κόμματα.

Προς τι λοιπόν η καλλιέργεια μίσους προς το ΚΚΕ, ένα κόμμα που ψήφισε στη Βουλή κατά 90% ότι ψήφισε και η Χρυσή Αυγή;

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΕΔΩ

https://russia-insider.com/en/why-it-polite-mention-when-public-figure-jewish/ri26129

ΟΤΙ ΛΕΣ Κ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΩΣ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στον προ-προηγούμενο που είπε για το ΚΚΕ και την 6η Ολομέλεια θα πούμε ότι μπορεί να αποφάσισαν έτσι στην 6η Ολομέλεια διότι είχαν χάσει τον "πόλεμο" στον εμφύλιο! Για τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ του κόμματος αυτού μιλάει η Ιστορία!! Όσα έχουν διαπράξει είναι καταγεγραμμενα! Ενα πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα:γιατί το ΚΚΕ δεν ε έχει βγάλει τσιμουδια όλα αυτά τα χρόνια που οι... "μετανάστες" - μουσαφιρηδες του "μπάρμπα" έχουν πλημμυρίσει την πατρίδα μας; Για τους αλβανούς που βρίσκονται εδώ από το '90 και έχουν κατακλεψει, δολοφονήσει, ταλαιπωρήσει τον ελληνικό λαό, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει πει το παραμικρό; Δηλ. θα μας τρελανετε τελείως ορισμένοι;

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου,τυπώσατε τα φυλλάδια στον Περισσό γιά την
"ταξική επανάσταση" ενάντια στο ράσο καί τούς κοτσαμπάσιδες?
Οσο γιά τη χρυσαυγή σας εχει ξεπεράσει με το video τού γλόμπου
βουλευτή-καλλιτέχνη με τίτλο " i omorfi stavri omorfa kegonte"
"εθνικιστικό heavy metal", ακολουθεί καταϋδρωμένος ο Κούλης με την
μεταγραφή τατσό -Αλήθεια βλέπετε το ντοκιμαντέρ του στον περισσό?
Αριστούργημα ΕΕΕΕ?

Ανώνυμος είπε...

η κληρονομιά του κκε του 1949 αφορά και τα δύο κόμματα συριζα και κκε, καθώς τα δύο αυτά κόμματα προέκυψαν από αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε αυτό που λες φίλε, αλλά άμα το ΚΚΕ ήταν και εναντίον της μετανάστευσης, τότε δεν θα ήταν ΚΚΕ, θα είχαμε πλήρη ταύτιση με την Χρυσή Αυγή! Ταύτιση που υπάρχει ήδη σε πολλά θέματα, άμα δεις τι ψηφίσανε στη Βουλή τα 2 κόμματα...

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες δηλαδή ρε φίλε; Ότι φταίει το ΚΚΕ που ο Τσίπρας είναι προδότης; Η μισή Ελλάδα κάποτε πέρασε από την ΚΝΕ, μέχρι και ο Χατζάρας! Γίνανε όλοι αυτοί προδότες;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ φίλε Τρί Φεβ 05,12:10:00 π.μ.! Και όχι μόνο αυτό που λες ισχύει αλλά θα σου πω επιπλέον ότι παλαιότερα στις εβδομαδιαίες συναντήσεις των μελών της χρυσής αυγής εμφανιζόταν η εφημερίδα "ριζοσπάστης"! Διάβαζαν "ριζοσπάστη", αντέγραφαν και τα εφάρμοζαν από την...ανάποδη! Δηλ. σε σχήμα... "πατριωτικό"!!! Και καλά!!! Δέσμιοι του ΚΚΕ!!! Μία ολόκληρη χώρα κι ένας ταλαιπωρημενος λαός δέσμιος του Μαρδοχαι! Γι'αυτο κι ο Αδωναι έλεγε κάποτε ότι κυβερνα η αριστερά!! Λοιπόν τι να λέμε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Ότι η μισή Ελλάδα εχει περάσει από την ΚΝΕ! Τούς "έφτιαξε" (επαγγελματικά και όχι μόνο), τους "καλλιεργησε" τον εγκέφαλο με τα... γνωστά του Μαρδοχαι και μετά όσοι την κοπανησαν βρήκαν δουλειά και αποκατάσταση σε άλλα "μαγαζιά" !! Αλλά οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν εντάχθηκαν ΠΟΤΕ ούτε στην ΚΝΕ ούτε σε άλλα παλιο-"κόμματα", παρέμειναν στο περιθώριο βλέποντας την Ελλάδα Ννα καταστρέφεται από τον ίδιο της τον "λα(γ)ο" και τον... "καλλιεργημενο" εγκέφαλό του!!!