12/1/19

Η Αλλαγή του Κλίματος και άλλες τσιφούτικες ανοησίες

Όλοι οι ηλίθιοι και οι ρουφιάνοι των τσιφούτ, με την ευκαιρία του κύματος ψύχους μα βγάζουν και από έναν δεκάρικο για την Κλιματική Αλλαγή. 
Καμιά φορά όμως , όταν γράφεις τα γεγονότα στην Ιστορία, βρίσκεις εξαιρετικές πληροφορίες.

 Για παράδειγμα, στις 11 Ιανουαρίου 1709, η θερμοκρασία στο Παρίσι έφτασε στους -26 βαθμούς. Σύμφωνα με τα «χρονικά» το κρασί πάγωνε στις κανάτες. Πάγωσε και ο Σηκουάνας. Στο Βερολίνο, η θερμοκρασία ήταν -13.2 βαθμοί.

 Η βόρεια Αδριατική επίσης πάγωσε καθώς και ο Τάμεσης στο Λονδίνο. Ξεπάγιασε και ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, αφοί εμφανίστηκε πρόβλημα για να το ζεστάνουν. 

Ο χειμώνας του 1708 / 1709, γνωστός ως «Μεγάλη παγωνιά» , ήταν ο πιο κρύος στην Ευρώπη των προηγούμενων 500 χρόνων. Συνέπεσε με τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο, μεταξύ των Σουηδών και των Ρώσων. Ο Κάρολος 12ος της Σουηδίας έχασε χιλιάδες άνδρες λόγω του κρύου στην Ουκρανία. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι μέσα σε ένα βράδυ οι Σουηδοί έχασαν 2.000 άνδρες. Στη Γαλλία πέθαναν από τις αρρώστιες, το κρύο και την πείνα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. 

Στο Παρίσι οι νεκροί από το κρύο τον Ιανουάριο ήσαν 24000. Ο χειμώνας του 1708/1709 παραμένει ο πιο κρύος στην ιστορία της Γαλλίας. 
Εάν αυτό συνδεόταν με τις εκρήξεις του ηφαίστειου Φούτζι στην Ιαπωνία , (16 Δεκεμβρίου-26 Δεκεμβρίου 1707) δεν έχει τεκμηριωθεί. 

Διακόσια χρόνια μετά, στις 11 Ιανουαρίου 1985, επίσης κύμα ψύχους σάρωσε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Φλωρεντία καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία της Ιστορίας της. -23.2 βαθμοί. Και στις 11 Ιανουαρίου 1997, θεομηνία έπληξε την Ελλάδα. Τρεις νεκροί, και 4 αγνοούμενοι. Τεράστιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. 

Αυτά, για την "κλιματική αλλαγή".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα αεροπλάνα που ψεκάζουν μέρα - νύχτα, δεν επηρεάζουν το κλίμα;

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα κι αγια που γραφεις Σπυρετο αλλα μονο τσιφουτικες ανοησιες δεν ειναι.
Ο 'οβραιος' κανει παντα την κριση ευκαιρια για να κονομησει. Δινει το κατι τις, σε κατι αθεα λαμογια που το παιζουν επιστημονες να ξερασουν οτι.....βαθυστοχαστη μαλακια τους κατεβει στην γκλαβα σχετικα με το περιβαλλον.
Τωρα λεει, τους φταινε τα πλαστικα καλαμακια που υπαρχουν στους ωκεανους.
Μεθαυριο θα τους φταιξει το κλασιμο της κατσικας στα λαγκαδια, ή το πως πηδαει ο γιουφτος την γιουφτισσα στα τσαντηρια των 6μιλιων Κορινθιας.

Ανώνυμος είπε...

https://euobserver.com/economic/143877

avdargor είπε...

ακομα πιστευεται καποιοι οτι υπαρχει Ελλαδα...... ενω ΔΕΝ υπαρχει η Ελλαδα οπως ηταν...η Αθηνα ΔΕΝ εινια πως ηταν. Ειναι πολυφυλετικη.Η Μακεδονια δε θα ειναι οπως ηταν.... Ξυπνηστε...
Εχει διαμορφωθει η Ελλαδα πλεον. Και ειστε ανυπαρκτοι γι το συστημα. ο Ελληναςδιαμορφωθηκε.
μΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥς Κ μΑΥΡΟΥς Κ ΜΟΥΣΟΥλμανους πανε οι ελληνιδες πλεον. Ποια Μακεδονια ν σωθει? συνελθετε κακομοιρηδες. Παρτυ κανουν οι αριστεροι.

Ανώνυμος είπε...

The Great Global Warming Swindle

Ωραία εκπομπή τεκμηρίωσης του 2007, που παραδόξως προεβλήθη στην Ελλάδα από το Σκ-Α-ι, προφανώς χωρίς να την έχουν δει, που παρά τα κάποια υπερβολικά αντιπαραδείγματα που προβάλλει, ξεσκεπάζει την απάτη των eco-business.

ΠΑΟΚ ΣΕΠΟΛΙΑ

Unknown είπε...

Σπύρο όλα καλά;

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, το έχεις δει αυτό το βίντεο; Ο Φριζής απαντάει για τους Έλληνες πολιτικούς, που εσύ τους χρεώνεις ως Εβραίους:

https://m.youtube.com/watch?v=-1QTvPCOilM&pbjreload=10

ΚΑΝΛΟΠΟΛΟΣΟ είπε...

klimatiki synallagi