2/1/22

Οι Σκέψεις του Μεταξά για τον Πόλεμο με την Ιταλία όπως τις έγραψε στις 2 Ιανουαρίου 1941 δείχνουν ότι δεν είχε αντιληφθεί η Ιταλική Επίθεση ήταν ένα επιτυχές εγχείρημα των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών και ότι ο Παπάγος και ο Πάλερετ σε συνεργασία με τον Τσιάνο την προκάλεσαν.Ο Μεταξάς προσδιόριζε το καθεστώς τους ως Αντικομουνιστικό, Αντιπλουτοκρατικό, Αντικοινοβουλευτικό , αλλά Παλλαϊκό με Αγροτική και Εργατική βάση αντί για μονοκομματικό.

Στο Μέτωπο αποκρούστηκαν ιταλικές αντεπιθέσεις στα Υψώματα 1292 και 1237. Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις οργανωμένη τοποθεσία «Μάλι Τοπόγιανιτ» της Κελισούρας . Εκεί σκοτώθηκε ο στρατιώτης του 33ου ΣΠ Γιώργος Ζαχαρόπουλος . Στο ύψωμα 1220 εξαφανίστηκε ο στρατιώτης του 33 ΣΠ Γιώργος Ζέρβας Στο Ύψωμα 1410 (Μάλι Σπατ) σκοτώθηκε ο Δεκανέας Ιωάννης Κουτσογιάννης του 42ου Συντάγματος Ευζώνων.
Στο ημερολόγιο τουο Μεταξάς σημείωσε:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεξέλεγκτος ο Βαρθολομαίος, μοιράζει Αυτοκεφαλίες

https://katanixi.gr/oikoymenismos/anexelegktos-o-vartholomaios-moirazei-aytokefalies/

να την χαιρόμαστε:

..."Μακεδονική"... "Εκκλησία"

Αλάτι της Γης είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια ο Μεταξάς στα τελευταία του ανακάλυψε τον τροχό. Μόνο οι ηλίθιοι πιστεύουν σε ιδεολογίες. Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, μοναχά συμφέροντα. Όλων των ειδών τα συμφέροντα. Των πολλών και των λίγων. Κι επειδή δε γίνεται να εξυπηρετηθούν όλα τα συμφέροντα ταυτόχρονα, πάντα θα υπάρχει μάχη γύρω από αυτά. Οι ιδεολογίες είναι απλά ένας φερετζές.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή απλά δεν έρπεπε να πολεμήσουμε, κάθε λογικός άνθρωπος θα απέφευγε αυτόν τον πόλεμο, το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν να στέλναμε στρατό να βοηθήσει την συντριβή της ΕΣΣΔ και να τέλειωνε ο πόλεμος με τον Άξονα νικητή, βοηθώντας ταυτόχρονα την μεταφορά πετρελαίου μέσω Τουρκίας, μια Ελληνο-Τουρκική συμμαχία στο πλευρό του Άξονα ήταν απαραίτητη....

ακόμα περιμένω Σπύρο να πεις κάτι για τα Table Talks του Χίτλερ, υπάρχουν στο archive.org

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Στην Ήπειρο που δεν διοικούσε ο διάδοχος οι Έλληνες Νικούσαν