8/1/22

Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Καζακστάν Καρίμ Μασίμοφ έχει συλληφθεί και κατηγορείται για προδοσία

 

Οι ειδικές υπηρεσίες του Καζακστάν συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας (KNB)  Καρίμ Μασίμοφ ως ύποπτο προδοσίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Επιτροπής Ασφαλείας του Καζακστάν. «Στις 6 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για το έγκλημα  της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα . Την ίδια ημέρα, τέθηκαν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν σε προσωρινό κέντρο κράτησης, ως ύποπτοι  διάπραξης αυτού του εγκλήματος, ο πρώην Πρόεδρος του KNB Καρίμ Μασίμοφ και άλλα άτομα», ανέφερε η ανακοίνωση.

 Ο γραμματέας Τύπου του Ναζαρμπάγιεφ δήλωσε  οτι πρώην πρόεδρος του Καζακστάν βρίσκεται στή Νουρ-Σουλτάν, Για τις κόρες, τους γαμπρούς και το Σόι δεν είπε τίποτα..

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρασιατικής Ενσωμάτωσης  Ουραζγκαλί Σελτέγιεφ δήλωσε ότι το πραξικόπημα στο Καζακστάν προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας (KNB) η οποία έκανε την εκπαίδευση τρομοκρατών  που προετοιμαζόταν για τις μαζικές ταραχές. μαζί με μέρος των «επίλεκτων», και συμπεριλαμβανομένων μελών των φανατικών θρησκευτικών κινημάτων.

Ο Σολτίεφ πιστεύει ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να καταλάβουν την Άλμα-Άτα για να ανακηρύξουν έδρα της Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Ο πολιτικός επιστήμονας επέστησε την προσοχή στην προσπάθεια κατάληψης του τηλεοπτικού πύργου στην Κόκτομπα.   «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας, συμπεριλαμβανομένων των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΣΣΑ, οι οποίοι το απέτρεψαν. Διαφορετικά, νομίζω, θα είχαμε ακούσει το σενάριο και τις απαιτήσεις από αυτόν τον τηλεοπτικό πύργο», τόνισε.

Ο Σάλτεεφ επεσήμανε επίσης ότι ο κρατούμενος πρώην πρόεδρος του KNB, Καρίμ Μασίμοφ, είχε καταστήσει την επιτροπή «υπερ-τέρας μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών» από το 2016, συγκεντρώνοντας πάρα πολλές λειτουργίες εκεί. "Τώρα η νέα ηγεσία πρέπει να αναδιοργανώσει αυτή τη δομή, καθώς υπάρχουν συνοριακά στρατεύματα, αντικατασκοπεία και η ξένη υπηρεσία πληροφοριών και έλεγχος του συστήματος πληροφοριών και επικοινωνιών. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί, είναι απαραίτητο να διασκορπιστούν σε διαφορετικές δομές ", κατέληξε ο ειδικός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...