8/1/22

Οι εικόνες των γιορτών το σημαίνον και το σημαινόμενο

 Γράφει  ο Ζώης Μπέχλης

Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο στο σωτήριο πρώτο έτος μετά τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μια άτακτη συνειρμική αναφορά σε όσα τριβελίζουν το μυαλό μας, ξεκινώντας από την πρώτη εικόνα του νέου έτους. Ελληνόφωνες τσούλες να φωνάζουν ζήτω το Πακιστάν στο κέντρο της πρωτεύουσας, να λικνίζουν τα κολομέρια τους και να ανεμίζουν την ημισέληνο.

 Η αμέσως επόμενη συνειρμική εικόνα είναι δυστυχείς γαλλίδες που στην κατοχή είχαν σχέσεις με τους Γερμανούς, κουρεμένες και διαπομπευμένες και αυτό διότι ευρέθησαν κοντά με ομόφυλους αλλά κατακτητές. Η δικιά μας Μελίνα δεν είχε την ίδια ατυχία... 

 Το αφήνω εδώ έτσι να υπάρχει αναλογιζόμενος το ενδεχόμενο να τους εξασφαλιστεί ταξίδι χωρίς επιστροφή ...στο Πακιστάν. 

 Η επόμενη εικόνα είναι ο αντιπρόεδρος με τα 3 ασυνόδευτα και την ζάζαρη άχνη, μάλλον ξεπέρασε σε τάσεις φιλοξενίας και παρταρίσματος την τελευταία προβαλλόμενη ηθοποιό, την αφορισμένη, που βγήκε και μας ενημέρωνε για την φιλοξενία που παρέχει σε 2 πρόσφυγες, η ανθρωπιστικά αχόρταγη, που ξεπέρασε με την σειρά της και την γριά Ολλανδέζα της Ύδρας. 

 Την ίδια στιγμή περνά μπροστά μου, η εικόνα της Προέδρου Κατίνας σε διάγγελμα όχι προς τους Έλληνες, αλλά προς τους συμπολίτες της.... και πίσω δεξιά της στην βιβλιοθήκη του προεδρικού μεγάρου, παραπλέυρως της εικόνας της βρεφοκρατούσης Παναγίας, επιδεικτικά το εξώφυλο της σκύλας δικαστού των ΗΠΑ που αγωνίστηκε για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, δηλαδή των βρεφοκτονιών....

 Μέσα σε όλα αυτά, αστραπιαία περνά απο το μυαλό μου η εικόνα του σαλταρισμένου ΜΕΘατζή της Β. Ελλάδος που 1 μήνα πριν τα Χριστούγεννα έβγαινε και ούρλιαζε για εκατόμβες νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα....μάλλον χρειάζεται βοήθεια ειδικού...τουλάχιστον στα μαθηματικά. 

 Στο τουρλομπούκι αυτό, κάποιοι ξεχάσαν, είναι πολλά τα ερεθίσματα, τις οικογένειες των σε αναστολή ευρισκομένων συνανθρώπων μας, η μάλλον, η εικόνα τους αντικατεστάθη απο τον Σάααακη, που είναι και οικογενειάρχης και φιλάνθρωπος και λικνίζεται ακόμα καλύτερα με μερικές χιλιάδες ευρουδάκια παρέα με τον Πορφυρογέννητο, που θέλει να μας βγάλει απο την μιζέρια μας... 

 Παλιότερα σκοτώναν τα γηραιά άλογα για να τα βγάλουν απο την μιζέρια τους, δεν ξέρω τι έχει στο νου του ο σύζυγος της CIA.

 Δεν ξέρω....αυτά τα  νεοημερολογητικα Χριστούγεννα μας γεμίσαν σκέψεις και μπερδέματα. Τα γιορτάσαμε όμως και Παλαιοημερολογήτικα με τους Ρώσους  τους Σέρβους και τον Τζόκοβιτς,  για να σωθεί ότι σώζεται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παράπλευρες Απώλειες

  Μελβούρνη: Η Κινέζα πελάτισσα του Μπούρλα στραμπούλιξε την καρδούλα της και την έβγαλαν με το καροτσάκι