7/1/22

Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ‘μελλε να πάθεις,

 

Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ήταν πλούσιος εργολάβος, παντρεμένος με μια 25χρονη, τη Φούλα Κάστρου και ζούσαν στην Καλλιθέα. 
Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά, απ’ τα οποία επέζησε μόνο ένα, το μικρότερο, ο Δημήτρης. 
Στις 6 Ιανουαρίου 1931, έφτανε στην Αθήνα ο αδερφός του Ιάπωνα αυτοκράτορα, πρίγκιπας Ναμπουχίτο-Τάκα-Ματσού, με τη σύζυγο του, πριγκίπισσα Κικούκο, και η είδηση κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων, όπως και οι απανωτές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κορίνθου.
Την ίδια μέρα, όμως, βρέθηκε τα τεμαχισμένο πτώμα αγνώστου ανδρός σε δύο σακιά , παρατημένα στην κοίτη του ποταμού Κηφισσού. 
 Στις 7 Ιανουαρίου 1931, οι εφημερίδες έγραφαν για το έγκλημα που ανακαλύφθηκε στις 6 Ιανουαρίου. 
Αφού διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός ήταν ο Αθανασόπουλος και αφού ομολόγησαν μάνα και κόρη η εισαγγελία κατέληξε ότι φυσικός αυτουργός ήταν ο εξάδερφος της γυναίκας του Αθανασόπουλου, ο 18χρονος Δημήτρης Μοσχιός και ηθικές αυτουργοί και συνεργοί η γυναίκα του Σοφία, (Φούλα), η πεθερά του Άρτεμις Κάστρου και η υπηρέτριά τους Γιαννούλα Μπέλλου. 
Η γυναίκα και η πεθερά του Αθανασόπουλου καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών , η υπηρέτρια Γιαννούλα Μπέλλου καταδικάστηκε σε ισόβια και ο Δημήτριος Μοσχιός σε 20 χρόνια. Τελικά η θανατική καταδίκη μετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση και το 1941, μάνα και κόρη ήταν πάλι ελεύθερες. 
Η Φούλα «παντρεύτηκε» για δεύτερη φορά. Ο δεύτερος γάμος ήταν με τον Συνταγματάρχη Αγαπητό Κομήτη και κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής της, το 1971. 
Η μητέρα της, Άρτεμις Κάστρου, πέθανε το 1956 και ο Δημήτρης Μοσκιός εισήχθη στο Δρομοκαΐτειο, όπου και πέθανε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Χατζάρα τρέφεις μια συμπάθεια για τον μακαρίτη. Μήπως είσαι κι εσύ πεθερόπληκτος; Ο άλλος ο Αθανασόπουλος, που δημοσίευες άρθρα του συχνά - πυκνά τι έγινε, απεβίωσε;

Ανώνυμος είπε...

Τετοια ανεβαζε τωρα Χατζαρα, να βγαζει σπυρακια η αλλοιθωρη του ΟΠΕΝ και οι υπολοιπες βρεφοκτονες με τις .....γυναικοκτονιες

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...