7/1/22

Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ‘μελλε να πάθεις,

 

Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ήταν πλούσιος εργολάβος, παντρεμένος με μια 25χρονη, τη Φούλα Κάστρου και ζούσαν στην Καλλιθέα. 
Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά, απ’ τα οποία επέζησε μόνο ένα, το μικρότερο, ο Δημήτρης. 
Στις 6 Ιανουαρίου 1931, έφτανε στην Αθήνα ο αδερφός του Ιάπωνα αυτοκράτορα, πρίγκιπας Ναμπουχίτο-Τάκα-Ματσού, με τη σύζυγο του, πριγκίπισσα Κικούκο, και η είδηση κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων, όπως και οι απανωτές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κορίνθου.
Την ίδια μέρα, όμως, βρέθηκε τα τεμαχισμένο πτώμα αγνώστου ανδρός σε δύο σακιά , παρατημένα στην κοίτη του ποταμού Κηφισσού. 
 Στις 7 Ιανουαρίου 1931, οι εφημερίδες έγραφαν για το έγκλημα που ανακαλύφθηκε στις 6 Ιανουαρίου. 
Αφού διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός ήταν ο Αθανασόπουλος και αφού ομολόγησαν μάνα και κόρη η εισαγγελία κατέληξε ότι φυσικός αυτουργός ήταν ο εξάδερφος της γυναίκας του Αθανασόπουλου, ο 18χρονος Δημήτρης Μοσχιός και ηθικές αυτουργοί και συνεργοί η γυναίκα του Σοφία, (Φούλα), η πεθερά του Άρτεμις Κάστρου και η υπηρέτριά τους Γιαννούλα Μπέλλου. 
Η γυναίκα και η πεθερά του Αθανασόπουλου καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών , η υπηρέτρια Γιαννούλα Μπέλλου καταδικάστηκε σε ισόβια και ο Δημήτριος Μοσχιός σε 20 χρόνια. Τελικά η θανατική καταδίκη μετατράπηκε σε δεκαετή φυλάκιση και το 1941, μάνα και κόρη ήταν πάλι ελεύθερες. 
Η Φούλα «παντρεύτηκε» για δεύτερη φορά. Ο δεύτερος γάμος ήταν με τον Συνταγματάρχη Αγαπητό Κομήτη και κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής της, το 1971. 
Η μητέρα της, Άρτεμις Κάστρου, πέθανε το 1956 και ο Δημήτρης Μοσκιός εισήχθη στο Δρομοκαΐτειο, όπου και πέθανε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Χατζάρα τρέφεις μια συμπάθεια για τον μακαρίτη. Μήπως είσαι κι εσύ πεθερόπληκτος; Ο άλλος ο Αθανασόπουλος, που δημοσίευες άρθρα του συχνά - πυκνά τι έγινε, απεβίωσε;

Ανώνυμος είπε...

Τετοια ανεβαζε τωρα Χατζαρα, να βγαζει σπυρακια η αλλοιθωρη του ΟΠΕΝ και οι υπολοιπες βρεφοκτονες με τις .....γυναικοκτονιες

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...