13/1/22

«Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και στην Βουλγαρία

 

Το Κίνημα ενάντια στον Υγειονομικό Φασισμό αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά και στη Βουλγαρία. Χιλιάδες Βούλγαροι ΑΡΝΗΤΕΣ του Υγειονομικού Φασισμού και του Απαρτχάϊντ για τους Ανεμβολίαστους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος «Αναγέννηση» από όλη και συμμετείχαν στην διαμαρτυρία ενάντια στο «Πράσινο Πιστοποιητικό» και για να απαιτήσουν επιστροφή στην κανονική ζωή.
Ανταποκρίθηκαν και οι Βούλγαροι «θεματοφύλακες» με βασικά συνθήματα «Θα μπούμε μεσα» και «Θα καεί θα καεί το μπουρδέλο η Βουλή». 
Η ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κλιμακώθηκε όταν κάποιοι από τους διοργανωτές άρχισαν να καλούν για εισβολή στο κοινοβούλιο. Η αστυνομία εμπόδισε διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο και συνέλαβε αρκετούς από αυτούς. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ  αστυνομικών.

Σχεδόν 1.000 από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση ανεμίζοντας βουλγαρικές σημαίες και τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια παρέμειναν στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο, από όπου είπαν ότι δεν σχεδίαζαν να φύγουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και κατοχή πράσινου‎ Πιστοποιητικού .

Από «μέσα» βγήκε «έξω» η υπουργός Υγείας Ασένα Σερμπέζοβα που δήλωσε στους διαδηλωτές ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και τόνισε ότι , είναι επικίνδυνο να σκέφτεται κανείς ότι το εμβόλιο προστατεύει 100% . Η απόφαση για το πράσινο πιστοποιητικό δε λαμβάνεται απολυταρχικά, συμπλήρωσε η Σερμπέζοβα. 
Σε απάντηση ερώτησης για το πότε θα τελειώσει η πανδημία, η ίδια είπε οτι, «αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο κύμα». Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κύριλ Πέτκοφ κάλεσε εκπροσώπους των διαδηλωτών και του κόμματος Αναβίωση να συναντηθούν αφού πήγαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά από την Εθνοσυνέλευση και είπε ότι «η Πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή σε εποικοδομητικές προτάσεις‎.
 ‎ Η διαμαρτυρία πάντως ήταν μια επίδειξη δύναμης από τους Αρνητές του Υγειονομικού φασισμού που δεν είναι μόνον σε ένα Κόμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική κίνηση που να βασίζεται σε "κανονικότητες" και "αντι-απαρτχάιντ", αν υπάρξει κάτι τέτοιο αναγκαστικά θα έχει μέσα Καζάκηδες και Μαυραγάνηδες, αλλιώς θα έχει ευρύτερη εθνική-εθνικιστική ατζέντα εναντίον της ΝΤΠ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ οπότε επειδή οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι πλήρως μαρξιστοποιημένοι με το που θα ακούνε "εθνικ-" θα φεύγουν.....

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...