8/1/22

H αφέλεια ως πηγή Ιστορίας

 

Ο ΑΒΡΑΑΜΟΣ Pepelasiμ του οποίου οι Περιπλανώμενοι Πρόγονοι είχαν εγκατασταθεί ως προσφυγάκια στην Γαστούνη κάνοντας εμπόριο, το 1701 επί Ενετοκρατίας ήταν Σύνδικος της Γαστούνης. 

Όμως, το 1715, οι  Pepelasi που είχαν ρόλο στην Ενετοκρατία δεν έφυγαν προς τα Επτάνησα, αλλά πρόκοψαν και επί δεύτερης Τουρκοκρατίας. 
Για τον ρόλο τους στην Επανάσταση οι Οικογενειακές τους πηγές  δεν λένε πολλά, και ούτε λένε για τα κατορθώματα της ΕΑΜικής Οικογένειας στην Κατοχή , ούτε για το πόσες φασολάδες έτρωγε στην Κατεχόμενη Αθήνα,  ο ΕΠΟΝΙΤΗΣ φοιτητής Αδαμάντιος, ούτε για την δράση του , στα Δεκεμβριανά.
Οι οικογενειακές πηγές δεν μας λένε πόσοι Pepelasi σκοτώθηκαν και πόσοι τραυματίστηκαν, στους Βαλκανικούς, στην Μικρα Ασία, και το 1940-41.
  Πάντως, η άγνωστη δύναμη που έσπρωχνε από κάτω,  έστειλε τον ΕΠΟΝΙΤΗ φοιτητή  στο Σχολείο Στελεχών στο Λονδίνο και η ίδια Δύναμη είπε στον Κουφό που έβλεπε εφιάλτες τις νύχτες με τον Μέρτεν , να προσλάβει τον Περιούσιο Νέο που εκπαιδεύτηκε να μας κυβερνάει. 
Η ίδια δύναμη οδήγησε και τους http://sxolianews.blogspot.com να αφιερώσουν χρόνο και κόπο για να μας ποθν πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο Τραπεζίτης του ΘΕΟΥ και πόσο ωφέλησε την Ελλάδα.

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

2 σχόλια:

ἡ Πελασγική είπε...

Η ίδια δύναμη οδήγησε και τους http://sxolianews.blogspot.com να αφιερώσουν χρόνο και κόπο για να μας ποθν πόσο καλός άνθρωπος ήταν ο Τραπεζίτης του ΘΕΟΥ και πόσο ωφέλησε την Ελλάδα.

Ἐσεῖς,κύριε Χατζάρα,αὐτό καταλάβατε ἀπό τήν ἀνάρτησίν μου;

Κρῖμα...

Καλησπέρα ἀγαπητέ !

Ανώνυμος είπε...

Τον πιάνει υπογλυκαιμία καμιά φορά, και εμένα με έχει «στολίσει» για σχόλιο μου άνευ δόλου.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...