19/12/22

Πέμπη 19 Δεκεμβρίου 53 ημέρα του ΕλληνοΙταλικού Πολέμου

 Ο Ιωάννης Μεταξάς σε ομιλία του προς το ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών και  τις τοπικές Επιτροπές του Οίκου του Αγρότη, ανακοίνωσε τον εθνικό έλεγχο των αποθεμάτων και  είπε ότι ο Πόλεμος θα λήξει με την πλήρη Ήττα των Ιταλών. 

Κατελήφθησαν, με βαριές απώλειες, από το 6ο ΣΠ το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Γκιάμι (βόρεια του Πανόρμου) και το ύψωμα Τσίπι (βόρεια του Πύλιουρι) και άνοιξε ο δρόμος για την Χειμάρρα. Το 8ο ΣΠ του Ναυπλίου πολεμούσε στο χωριό Γκολέμι Βορειοδυτικά του Αργυροκάστρου όπου έπεσαν μαχόμενοι  οι Ναυπλιώτες Χρήστος Στρατής Χρήστος Ψυχογιός Θεοφάνης Δαγρές Παρασκευάς Βαρδής και οι Αργείτες  Βασίλειος, Γαμβουλάς και Αναστάσιος Μιχαλόπουλος. Στην Κολώνια σκοτώθηκαν οι στρατιώτες Γεώργιος Σαράντος από την Ερμιονίδα  και Ευάγγελος Παϊβανάς από τη Νταλαμανάρα. 

Στο ΙΙΙΒ Ορεινό Χειρουργείο  στους Αγίους Σαράντα  πάθανε ο στρατιώτης ΤΣΙΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ,  από την Κατούνα . Υπηρετούσε στο 24ο ΣΠ. Το 53ο Ανακοινωθέν του Παπάγου μιλούσε για συνεχείς επιτυχίες σε διαφόρους τομείς, και για αιχμαλώτους αξιωματικούς και λάφυρα.  

Ο Μεταξάς, στο ημερολόγιο του, έγραφε:Χιόνια Κακοκαιρία. Δεν φθάνουν ούτε οι τροφαί, ουτε μάλλινα ούτε ταχυδρομεία. Κλειστοί οι δρόμοι.  Με τη βοήθεα του Θεού και της Παναγίας θα τα υπερβούμε ΟΛΑ. Και προσέθετε για τους "διανοουμένους" που εκινούντο εναντίον του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...