17/12/22

Ο ρωσικός στρατός με ένα μαζικό χτύπημα διέκοψε τη μεταφορά όπλων και εφοδίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 

ΜΟΣΧΑ. Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικό πυραυλικό πλήγμα σε ουκρανικούς στόχους. Το ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ένα τεράστιο πλήγμα υπέστησαν τα Ουκρανικά συστήματα διοίκησης, το στρατιωτικό-βιομηχανικό πλέγμα  και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Επλήγησαν  με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και  μεγάλου βεληνεκούς. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν και από τον αέρα και από την θάλασσα. Όλα τα καθορισμένα αντικείμενα  καταστράφηκαν. Κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας παραπλανήθηκαν  από ψεύτικους στόχους. Ταυτόχρονα, λόγω του αντιεπαγγελματισμού, η αεράμυνα του εχθρού προκάλεσε ζημιές σε πολιτικά αντικείμενα στο έδαφος. Χάρη στα πυραυλικά πλήγματα  ο ρωσικός στρατός διέκοψε τη μεταφορά ξένων όπλων και πυρομαχικών και δεν επέτρεψε στα ουκρανικά αποθέματα να μετακινηθούν στις περιοχές των εχθροπραξιών. Επιπλέον, σταμάτησαν το έργο των αμυντικών επιχειρήσεων του εχθρού».

Τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τέσσερις σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων s-300 στο Ντνιεπροπετρόφσκ και την Ζαπορίζιε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έπληξαν και τις θέσεις ανάπτυξης των ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του ΚράσνιΛίμαν . Η τακτική αεροπορία τα και το πυροβολικό βομβάρδισαν τις θέσεις ανάπτυξης της 14ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ της περιοχής του Χάρκοβο. Επλήγησαν επίσης 53 μονάδες πυροβολικού και 89 διαφορετικοί στόχοι σε σημεία ανάπτυξης των ΟΥΚΩΝ, Ως αποτέλεσμα της μαζικής πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας στις 16 Δεκεμβρίου, ολόκληρη η περιοχή του Χάρκοβο έμεινε χωρίς ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ