24/3/10

Πωλούνται ...αποδείξεις.!


Αυτή η χώρα δεν ..."παίζεται" με τίποτα.!
http://gianniotis.blogspot.com/2010/03/blog-post_3475.html

Σ' αυτή τη χώρα όπου ανθεί φαιδρά ...πορτοκαλέα, τα πάντα είναι δυνατά.!
Ακόμη και τα ...αδύνατα.!
Να το πούμε ...εφευρετικότητα;
Όπως και να το πούμε, το σίγουρο είναι ότι θα καταλήξουμε σ' ένα συμπέρασμα καθόλου κολακευτικό για όλους ημάς.
Αρχίζω και προβληματίζομαι για το αν οι λαθρομετανάστες διάλεξαν λάθος χώρα ή όχι για να ...επιβιώσουν.
Πωλούνται αποδείξεις.!
Μάλιστα.!
'Ανεργος του ΟΑΕΔ πουλάει αποδείξεις που προέρχονται από διάφορες αγορές ειδών ένδυσης, υπόδησης, επίπλων και άλλων ειδών.
Πωλούνται αποδείξεις.!
Από παροχή υπηρεσιών ιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών και αλουμινάδων...
Πωλούνται αποδείξεις και μάλιστα με ...διακανονισμό ή ανταλλαγή αυτών με ...μηχανάκι.! Για τους πρώτους πέντε που θα επικοινωνήσουν, χαρίζεται από μία απόδειξη μεγαλοδικηγόρου του Κολωνακίου με ποσό άνω των 500 ευρώ έκαστη.
Μήπως ήρθε η ώρα να αναφωνήσουμε ομαδικώς:
"Μακράν της χώρας ταύτης κι' ας πνιγώμεν;"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Jeffrey-ψευτογιωργάκης σε όποια θέση και Υπουργείο τον είχε βάλει ο πατέρας του ήταν αποτυχημένος.
Ηταν αναμενόμενο το ίδιο να είναι και σαν Πρωθυπουργός.
Με την μικρονοϊκή του όμως Διπλωματία έφερε την χώρα σε έσχατο σημείο εξευτελισμού και ανυποληψίας.
Η παρακάτω απόφαση των Γερμανών αποτέλεσμα των ηλιθίων χειρισμών του είναι και το τέλος του Πασόκ.

http://tolimeri.blogspot.com/2010/03/blog-post_7195.html

Αν δεν δεν ήταν τόσο ανίκανος να περιφέρεται σαν το ζητιανάκη θα είχε άλλη τολμηρή πολιτική παρόμοια με αυτή του πατέρα του.

http://tolimeri.blogspot.com/2010/03/blog-post_8207.html

Πλούταρχος είπε...

Σπύρο καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Για να σε "φτιάξω" πρωί πρωί, διάβασε το άρθρο της κας. Αλ Σαλέχ:

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/294/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5

Η γυναίκα είναι άσχετη, αμόρφωτη και εμπαθής. Πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να της δοθεί απάντηση, όμως κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ότι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.

Unknown είπε...

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος!
23-3-2010.
http://www.realpolitics.gr/?p=10949
“Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του Ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση”, συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση της χώρας δηλώνει ο επίτιμος πρόεσρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκτιμώντας μάλιστα πως η κρίση ίσως διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.
“Βρισκόμαστε σε μία καμπή, η εποχή αυτή μου θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας, όταν ο πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να εμποδίσει την δικτατορία που την βλέπαμε να έρχεται”, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό που τον φοβίζει πάνω απ όλα είναι η κοινωνική αναταραχή, και εκτίμησε ότι η κρίση θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία για να ξεπεραστεί.
Αναφερόμενος στην εκλογική ήττα του κόμματός του, είπε ότι… “η ΝΔ έκανε λάθος που έκανε εκλογές, έπρεπε πρώτα να πάρει τα επώδυνα μέτρα και αν χρειαζόταν να πέσει ώστε να έχει προετοιμάσει το έδαφος. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν υπήρξε αρκετή αποφασιστικότητα. Από την αρχή κυβερνήσαμε διστακτικά”.
Παράλληλα, τόνισε ότι η διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή, είναι πολύ μεγάλη, αλλά επεσήμανε ότι “αν έπαιρναν εγκαίρως τις αποφάσεις δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε σήμερα”.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πράξει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος για να αποκαταστήσει την τιμή του, η οποία πράγματι έχει τρωθεί, είναι να υπάγεται στη Δικαιοσύνη όπως ο απλός πολίτης.

ΥΓ.Πρέπει να επισημάνουμε ότι εδώ και καιρό υπάρχουν φωνές που σπρώχνουν τα πράγματα σε λύσεις «ευρύτερης αποδοχής», φωνές προερχόμενες και από τον πολιτικό κόσμο, και μάλιστα... διακομματικές. Όπως αυτή του Κ. Μητσοτάκη, του Μ. Ανδρουλάκη, του Στ. Μάνου κ.ά. Αλλά και από τον επιχειρηματικό χώρο υπάρχουν τέτοιες φωνές που έμμεσα ή άμεσα σπρώχνουν σε «οικουμενικές» λύσεις.
Φυσικά και από τον εκδοτικό χώρο, για να μην πούμε κυρίως από εκεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμιζόταν:
«Έφτασε η στιγμή (ο Γ. Παπανδρέου) να κάνει γενναίες κινήσεις στο εσωτερικό. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης που δεν θα βασίζεται σε κομματικές ισορροπίες και προτιμήσεις. Ο κ. Παπανδρέου έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Η χώρα το έχει τώρα ανάγκη και γι' αυτό οφείλει να επιλέξει τους ικανότερους, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων, για τις καίριες κυβερνητικές θέσεις. Μόνο η επιλογή ισχυρών και εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων θα δώσει λύσεις στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα»(http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_14/03/2010_394169).

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....