28/3/10

Συνθήματα, τραγουδάκια και ρουφιανιλίκι

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μας ψάχνεις με το κυάλι. Ερχόμαστε 1000 και συ, Πατρίδα, διαλέγεις 100. Δεν είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε άντρες που πηδάμε από την ράμπα του ελικοπτέρου ή από την πόρτα του αεροπλάνου μέρα ή νύχτα μ’ ένα πανί στην πλάτη. Άντρες που στην εκπαίδευση θα σπάσουμε χέρια, πόδια, κεφάλια, θα μείνουμε ανάπηροι ή θα μας κλάψει η μάνα μας από «αστοχία υλικού» ή μια μαλακία της στιγμής.
Στις επιχειρήσεις θα φάμε τις ριπές από τα όπλα των εχθρών, των μαφιόζων και των ναρκεμπόρων, θα σκαρφαλώσουμε στα βράχια, θα σπάσουμε πόρτες να μπουκάρουμε σε κτίρια ή θα αναρριχηθούμε στα πλοία να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Μας έχεις σε ετοιμότητα για να μας στείλεις στην Κύπρο ή όπου αλλού θα τα βρεις σκούρα. Άντρες που χωρίς να τρέμουν τα χέρια μας θα φτιάξουμε ή θα εξουδετερώσουμε βόμβες, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας κάτω από εχθρικό πυρ και θα ανταποδώσουμε εύστοχα. Κύρια ανταμοιβή μας το μπράβο του Λοχαγού και του Διοικητή μας, το δικαίωμα να φοράμε τα διακριτικά και τον μπερέ μας, αφού φτύσαμε αίμα και κινδυνέψαμε.
Ναι, οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν σηκώνουμε πολλά – πολλά. Από γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο ΔΕΝ. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε εκεί που οι άλλοι τα φτύνουν. Έχουμε σιδερένια πειθαρχία και μπορούμε να σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο δόξα πατρί από μεγάλη απόσταση. Μπορούμε να τρέχουμε ΠΟΛΛΟΥΣ γύρους στο στίβο ή να περπατάμε φορτωμένοι 80 χιλιόμετρα με στάσεις λίγων λεπτών, να βουτάμε στη λάσπη και τα βρωμόνερα, να διαβιούμε επί μέρες πεινασμένοι, διψασμένοι μέσα στο χιόνι ή στο λιοπύρι αλλά να ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ τα όπλα, τους συντρόφους, την Αποστολή. Αγαπάμε τη Σημαία, την Πατρίδα, τα όπλα, την στολή μας, το «ζευγάρι» μας στην εκπαίδευση. Είμαστε πιστοί, επιθετικοί, έχουμε αυξημένο αίσθημα τιμής. Όλες οι Ειδικές Δυνάμεις, Καταδρομείς, Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, Αμφίβιοι, του Στρατού, του Ναυτικού ή των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι είναι. Έτσι είμαστε. Αγαπάμε τους συντρόφους μας, τους νοιαζόμαστε. Όπου κι αν συναντηθούμε, ακόμη κι άγνωστοι, γινόμαστε φίλοι, μας ενώνει το «Πνεύμα Μονάδος», οι κοινοί κίνδυνοι του Εθελοντή. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο κι ένα μικρό σήμα στο πέτο κατεδαφίζει σε δευτερόλεπτα τα κοινωνικά τείχη. Ε, ναι, κορίτσια, είμαστε τσαμπουκάδες, επιθετικοί, περήφανοι. Και ναι, στα στρατόπεδα μας κατά την εκπαίδευση φωνάζουμε συνθήματα, που δεν έχουν σχέση με την ειρήνη και την παγκόσμια αδερφοσύνη, γιατί στον πραγματικό κόσμο ο εχθρός έχει όνομα. Γιατί δεν προετοιμαζόμαστε να κεντήσουμε ή να μοιράσουμε γαρύφαλλα. Επικρατέειν ή απόλλυσθαι. Γκέγκε; Να νικήσουμε ή να πεθάνουμε. Και κάποιοι από μας σκοτώνονται, ή μένουν ανάπηροι. Στον πόλεμο ή την εκπαίδευση. Στην Εθνική Άμυνα ή στην Δημόσια Ασφάλεια, σε κάποιους από μας «κληρώνει» ο Χάρος ή το σακατιλίκι.
Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική.
Ο Τάσος Φωτόπουλος ήταν 20 χρονών. Από την Αργυρούπολη. Μαζί μου στο ίδιο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών. Μαζί πήραμε την «πουλάδα». Ο Τάσος ήταν στον 1ο Λόχο κι εγώ στον ΛΥΠ, εκπαιδευτής στο ΠΕΝ. Σκοτώθηκε σε άλμα στην Πάχη το 1991. Στην κηδεία του ζήτησα και ήμουν επικεφαλής στο άγημα απόδοσης τιμών. Έδωσα το «τρις στον αέρα πυροδοτήσατε και τον νεκρό τιμήσατε» κι ύστερα ο Διοικητής μας έδωσε διπλωμένη τη σημαία που σκέπαζε το φέρετρο, τον πράσινο μπερέ του και την «πουλάδα» του στην μάνα του. Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Στην μνήμη του λοιπόν αφιερώνω το τραγουδάκι που έβαζα και τραγουδούσαν στο τροχάδην οι κομάντος όταν τους έκανα γυμναστική. Μια φορά, μετά από άγημα στον Αρχηγό ΓΕΣ της Ολλανδίας στον Άγνωστο Στρατιώτη, το τραγουδήσαμε με τα όπλα ανά χείρας πηγαίνοντας τροχάδην στο τότε υπαίθριο πάρκινγκ της Βουλής για να φύγουμε με τα Στάγιερ. Σπάσαμε τζάμια!

«Μες της Κύπρου τα βουνά
ο Κατσάνης πολεμά
κι ο Παπαγεωργίου, εκεί,
το ύψωμα τώρα πατεί.
Με τον Κατούντα Λοχαγό,
Τραβάμε όλοι πάντα μπρος.
Μάνα μου τι χαλασμός,
Γέμισε ο ουρανός!
Σαν γεράκια, σαν αητοί
Κατεβαίνουμε στη γη!
Μες στο αίμα, στη φωτιά,
η 2α πολεμά!
Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
Πράσινα μπερέ ορμούν
Κι οι εχθροί τα προσκυνούν!
Πατρίδα μου πώς να στο πω,
Μάνα Ελλάδα σ’ αγαπώ!
Θα το πούνε και στα νέα,
Θα σου φέρω εγώ σημαία.
Θα ‘ναι κόκκινη μεγάλη,
θα ‘χει έν’ άστρο ένα φεγγάρι.
Κύπρος, Θράκη, Κορυτσά,
Ίμβρος, Τένεδος, νησιά,
Πράσινα μπερέ ορμούν,
Κι οι εχθροί τα προσκυνούν»

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.

16 σχόλια:

grenadier είπε...

TA ΡΕΣΤΑ ΣΟΥ, ΜΕΓΑΛΕ!!!
ΔΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ! ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΧΟΝΕΣ, ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Aν και δεν ειχα την τύχη (αλλες εποχές) να υπηρετήσω σε τέτοιες μονάδες ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ απόλυτα ολα οσα γράφεις και φυσικά ειμαι μαζί με εσένα και με τα παιδιά που φωναξαν τα συνθήματα στην παρέλαση.Δυστυχώς το διαδίκτυο εχει γεμίσει απο "περίεργους" Ελληνες.Προφανώς δεν μπορουν να καταλάβουν...
Φιλικά AnonymousJ.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι να διαβάζω τέτοια κείμενα. Να αποστομώνουν τον Χρυσοχοίδη και κάθε όμοιό του. Ναι, κύριε Χρυσοχοϊδη, είμαστε ρατσιστές και στους δίδυμους αδένες μας, αν σας στεναχωρεί.
Καλύτερα ρατσιστές, παρά νεκροί στον ύπνο μας με μια τσεκουριά στο κεφάλι, επειδή είσαι ανίκανος.
Άμε στο σπίτι σου λεβέντη αν δε σου αρέσει. Δεν σε ψηφίσαμε να μας πεις ρατσιστές και ξενόφοβους. Σε ψηφίσαμε μήπως μας σώσεις από τους πραγματικούς ρατσιστές. Αλλά εσείς τους κάνετε Έλληνες. Άμε στο σπίτι σου λεβέντη μου και άσε μας μόνους να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Εσύ δε μπορείς. Αν δε φύγεις μόνος σου, πολλοί από μας που δεν είναι πιτσιρικάδες αλλά έντιμοι οικογενειάρχεις θα σου δείξουν την πραγματική τους οργή. Απλά κάνουν υπομονή.
ΥΓ. Μη τολμήσεις να θίξεις κανένα Ελληναρά και να φροντίσεις να επανέλθουν τάχιστα χωρίς καμιά ποινή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΩΜΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ (ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ)ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΥΠ (ΘΕΛΩ ΕΒΡΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ), ΠΑΛΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΜΟΥΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΙΣΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΛΙΩΝΑ ΣΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΟΥΝ ΦΙΛΕΡΙΣ, ΘΑ ΣΥΧΑΙΝΟΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ, ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ.
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ.
ΑΛΛΑ κ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ. ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτη Φαήλο σε καμαρώνω για την φιλοπατρία σου και τα πολλά σου ψυχικά προσόντα.
Φαήλο μου σε λάθος εποχή και λάθος κόμμα βρέθηκες βρε Πατριώτη.
Δεν αξίζεις ρε φίλε μαζί με τον Πάκη της ιθαγένειας και τα άλλα παιδιά.
Ναι ξέρω το σύστημα θέλει να σας προωθήσει και εσένα και τον Χρύσανθο και άλλα υγιή πρόσωπα.
Το σύστημα Φαήλο μου έχει σαπίσει και δεν διορθώνεται με τίποτα.
Θέλει ανατροπή από τα κάτω. ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!
Λυπάμαι που στελεχώνουν εν ήδη πολυσυλεκτικότητας , προσωπικότητες
σαν εσένα βάζοντας τεχνηέντως δύο σειρές πίσω τους τραγικούς φίλε μου.
Φαήλο και έξυπνο παιδί είσαι και πατρίωτης και είσαι αναγκαίος σε κάτι καινούργιο που έρχεται.
Δεν υπάρχει Δεξιά δεν υπάρχει Πασόκ υπάρχουν νεοταξήτες, εθνομηδενιστές και κωλοτούμπες σε όλα τα κόμματα όπως τα ξέραμε.
Φαήλο κρατήσου μακριά από την σαπίλα ,μην φθείρεσαι. Ο τόπος έχει ανάγκη την νέα γενιά πολιτικών να επανδρώσουν θέσεις κρίσιμες για την αναγέννηση της Πατρίδας.

Με πατριωτικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Υ.Γ 1 ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ Ν.Δ
ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΠΑΚΗΣ. ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ.. ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΕΜΑΣ Κ.Λ.Π
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΑΗΛΟ.

Υ.Γ 2 ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΗΛΘΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ)ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΤΖΗΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΄89.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΗ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΔΩΘΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΦΑΗΛΟ !!!!!
ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΦΑΗΛΟ !!!!
ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΦΙΛΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΦΙΛΕ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ,ΘΥΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΕΥΡΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΗ ΜΕΓΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟ.ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΙΠΟΜΕΝΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ)ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΥΚ,ΛΟΚ Η ΚΑΙ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΘΑΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΗΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΗΜΟΥΝ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ 124ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗ.
ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΗΤΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝ:
ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΠΛΟ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημήτριος είπε...

Είμαι περήφανος που η πατρίδα μού έκανε την μεγάλη τιμή και με δέχθηκε -ως έφεδρο λοχία- στις τάξεις των Ειδικών Δυνάμεων.

Τότε 20χρονο παιδί, σήμερα σχεδόν 50άρης και τα δύο χρόνια που έζησα στην Μοίρα μου φαίνονται σαν χθες.

Μηχανικές οι κινήσεις από την εκπαίδευση. Στον χειρισμό και την συντήρηση των όπλων, στην υποστήριξη των συναδέλφων στην "μάχη", στην έξοδο από το C-130, στο μέτρημα και στο "θόλο ελέγχω", στην νυκτερινή, στην θαλασσία, στην χειμερινή διαβίωση, στις αναρριχήσεις, στα εκρηκτικά, στις 80άρες, παντού.

Τι να λέμε τώρα...

Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις μας χάραξαν την ψυχοσύνθεσή μας για πάντα. Ακόμη και σήμερα, είμαι έτοιμος να εκτελέσω, 25 χρόνια μετά, όλα όσα έμαθα τότε, τίποτα ΔΕΝ έχει αλλάξει.

Και αν εμεις οι Καταδρομείς (ειδικά δε οι Αλεξιπτωτιστές) είμαστε ..."μουρλοί" άλλο τόσο είναι ο ΟΥΚάδες που αξιωματικά δικαιούνται να θεωρούνται ένα από τα πλέον επίλεκτα σώματα του Ε.Σ.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από αυτούς που θα πάνε πρώτοι να "συναντήσουν" τον εχθρό, μην τολμήσει κανείς και ακουμπήσει αυτούς που θα πέσουν πρώτοι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα.

Και να θυμόμαστε κάτι για πάντα: Όσα νομοσχέδια, διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις να βγάλουν οι πολιτικάντηδες, για να φωνάξουν αυτά που φώναξαν οι ΟΥΚάδες του Λιμενικού, σημαίνει ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Σημαίνει ότι η πολιτική εξουσία και ειδικά οι κυβερνήσεις έχουν χάσει την στήριξη της κοινωνίας. Γιατί κοινωνία είναι (κυρίως) και ο Στρατός.

Είναι αυτοί που έχουν ήδη αποφασίσει ότι στα δύσκολα ΔΕΝ θα κρυφτούν πίσω από τα γραφεία όπως οι κανακάρηδες ΟΛΩΝ των πολιτικών μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αντιθέτως θα βρίσκονται εκεί που λυσσομανάει ο θάνατος, πιστοί στο αρχαίο απόφθεγμα: "...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι".

Ας μην νιώθουμε έκπληξη για τα "σκληρά" λόγια που είπαν στην παρέλαση τα ΟΥΚ. Εκφράζουν τον μέσο πολίτη που ασφυκτιά κάτω από την κατοχή που του έχουν επιβάλλει οι δήθεν ηγέτες του. Αλλά ηγέτες είναι αυτοί που θα πάνε μπροστά όταν οι σφαίρες θα πέφτουν χαλάζι, όχι αυτοί που ενοχλήθηκαν από την πολιτικώς μη-ορθή παρέμβαση των ΟΥΚ.

Ενώνω λοιπόν και εγω την φωνή μου μαζί με τους ΟΥΚάδες του Λιμενικού λέγοντας: "Πολύ καλά τα είπαν, και μάλιστα κακώς που δεν είπαν περισσότερα και χειρότερα".

Στέκομαι προσοχή και σας χαιρετώ συνάδελφοι! (επιτρέψτε μου να σας αποκαλώ έτσι)

Και για το τυπικόν,

Ευπειθώς αναφέρω,

Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
Λοχίας Αλεξιπτωτιστής (Ειδ. TOW-MILAN)
2α Μ.ΑΛ. Λόχος Υποστηρίξεως
85 Β' ΕΣΟ, (175 σειρά).

--

ΥΓ: Γιά όσους γνωρίζουν το συμβάν, ήμουν παρών στο δυστύχημα με αλεξίπτωτο, που τον Δεκέμβριο του 1985, στέρησε την ζωή από τον εκπαιδευτή της ΣΧ.ΑΛ. Παραστατίδη. Ήταν στο πρώτο μας άλμα. Θυμάμαι, τότε, ότι το σχολείο "σταμάτησε" λόγω της έρευνας και όταν τον Ιανουάριο του 1986 ξαναρχίσαμε, σε κάθε άλμα που κάναμε όταν βγαίναμε από τα Chinook (γιατί τα C-130 ήσαν "υπό έλεγχο") φωνάζαμε, πηδώντας από την ράμπα: "Για τον Παραστατίδηηη !!!".

Όσοι έχουμε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, ζωντανοί ή όχι, είμαστε ΟΛΟΙ για πάντα ΑΔΕΡΦΙΑ.

Κομάντος, ψηλά τα πράσινα μπερέ!!! Αργά η γρήγορα η τελική μάχη έρχεται και πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για την αξιοπρέπειά μας.

Έρρωσθε!!!

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω μόνο εγώ διαφωνώ με όλους σας & όχι γιατί δεν αναγνωρίζω το θάρρος & το κουράγιο που πρέπει να έχεις για να ανήκεις εκεί,αλλά γιατί πιστεύω ότι σε λάθος κατεύθυνση τα δείχνεις & εσύ & όσοι φώναξαν τα συνθήματα στην Πανεπιστημίου.Το μίσος & η προσωποποίηση στην εκπαίδευση δεν δείχνουν δύναμη σε μένα,δείχνουν προσπάθεια να την πετύχεις με λάθος μέσα.Αυτά τα λίγα από μένα.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ έχω διαφορετική άποψη δηλαδή οι Μεγάλοι και αντρείοι πρέπει να το δείχνουν με έργα και όχι με παχιά λόγια μέσα από τα blogs. Τότε θα τους βγάλω το καπέλο και θα υποκλιθώ παραδεχόμενος ότι πράγματι έχουν νοητικά, ψυχικά και σωματικά χαρίσματα που τα βάζουν ακόμα και με κίνδυνο στην υπηρεσία της πατρίδας. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει τίποτα εκτός από ανέξοδες ρητορείες.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Και εγώ έχω διαφορετική άποψη δηλαδή οι Μεγάλοι και αντρείοι πρέπει να το δείχνουν με έργα και όχι με παχιά λόγια μέσα από τα blogs. Τότε θα τους βγάλω το καπέλο και θα υποκλιθώ παραδεχόμενος ότι πράγματι έχουν νοητικά, ψυχικά και σωματικά χαρίσματα που τα βάζουν ακόμα και με κίνδυνο στην υπηρεσία της πατρίδας. Μέχρι σήμερα δεν έχω δει τίποτα εκτός από ανέξοδες ρητορείες.

Εγώ απαντάω:
Εσύ γιατί δεν το κάνεις και περιμένεις να το κάνουν άλλοι;

Δημήτριος είπε...

Εσείς όλοι οι Ανώνυμοι με την "διαφορετική" άποψη μιλάτε εκ του ασφαλούς για κάτι που δεν γνωρίζετε.

Εγώ δεν θα υπερασπιστώ κανένα, δεν είμαι συνήγορος κανενός. Αλλά σας παρακαλώ όταν τοποθετείστε σε κάτι μην γράφετε βλακείες μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρετε.

Και κακώς καθόμαστε και συζητάμε για κάτι που δεν έγινε. Διότι απ' ότι φαίνεται πρόκειται για προβοκάτσια αυτών που ως όφελος έχουν να πλήξουν το φρόνημα και την αυτοθυσία που υπό φυσιολογικές συνθήκες οφείλει να έχει κάθε στρατός.

--

Τώρα επί το ειδικώτερον: Σε πολύ σωστή κατεύθυνση τα είπαν (αν έτσι τα είπαν) οι ΟΥΚάδες. Τούρκοι και Αλβανοί, λόγω και έργω, παραμένουν εχθροί μας. Συνεπώς καλώς καλλιεργείται αυτό το "αίσθημα μίσους" στην εκπαίδευση. Βάζω τα είσαγωγικά διότι δεν πρόκειται για μίσος πόσο μάλλον για "ρατσισμό".

Στο πόλεμο υπάρχει μόνο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, ο,τιδήποτε άλλο είναι περιττό και επικίνδυνο.

Πάντως, όσοι κατηγορούν για ρατσισμό, αναφερόμενοι σε επίλεκτο στρατιωτικό τμήμα, μάλλον βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Στον πόλεμο πας με το όπλο στο χέρι έτοιμος για να σκοτώσεις, όχι με το εγχειρίδιο του καλού αριστερού και την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην κωλότσεπη.

Επίσης, ο άλλος Ανώνυμος μιλάει για "ανέξοδες ρητορείες". Όταν τα λόγια είναι έπεα πτερόεντα, δεν έχουν δηλ. αντίκρυσμα στην πράξη, είναι όντως ανέξοδες ρητορείες. Αυτό όμως αφορά εσένα όχι εμάς. Διότι εμείς, όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουμε ήδη καταθέσει το δείγμα γραφής μας. Τα λόγια μας δηλ. έρχονται μετά από τις πράξεις μας. Εσύ όμως μόνο μιλάς χωρίς πρώτα να έχεις αποδείξει τι και ως που είσαι ικανός να φτάσεις.

Κάνεις λοιπόν κριτική εκ του ασφαλούς. Δικαίωμά σου, αλλά ξεκίνα πρώτα από τον εαυτό σου.

Και θα κλείσω αναφερόμενος σε όλους εσάς τους "αντιρρησίες": Αυτός που έχει το θάρρος της γνώμης του γράφει επωνύμως.

Καλημέρα σας!

Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης

--

ΥΓ: Αμφιβάλλω άν όντως έτσι συνέβησαν τα πράγματα όχι διότι αυτά δεν λέγονται στην εκπαίδευση των Ε.Δ., τουναντίον. Αλλά γιατί ένας άγραφος κώδικας μας επιβάλλει να μην λέγονται δημοσίως. Δηλ. "τα εν οίκω, ουκ εν δήμω". Πολλά δεν λέμε, όσοι ξέρουν, ξέρουν!

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ Ή ΘΑ ΦΕΙΑΞΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ Ή ΧΑΘΗΚΑΜΕ
105 ΣΕΙΡΑ 1973 Α΄

Δημήτριος είπε...

Την Κυριακή (αν δεν κάνω λάθος) σε εκπομπή του MEGA με τον Ιορδ. Χασαπόπουλο ( ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει χάσει κάθε μέτρο - κάποιος να του υπενθυμίσει ότι το μεγαλύτερο προσόν δημοσιογράφου είναι η αμεροληψία) "παίχτηκε" ένα βίντεο 30" και μάλιστα ανώνυμα βγήκε και μίλησε ο κατασκευαστής του, δικάζοντας και καταδικάζοντας τους ΟΥΚάδες κλπ, κλπ. Το βίντεο αυτό ήταν τραβηγμένο από ύψος το πολύ 40-50cm γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το τί θέλει να κάνει ο εικονολήπτης. Ο μέσος αδαής περί της εικονοληψίας άνθρωπος πάντα "τραβάει" από το ύψος του ώμου. Άρα ο κύριος που "έφτιαξε" το βίντεο αυτό "κάτι" είχε κατά νου. Ας δεχθούμε ότι πρόκειται για "καλλιτεχνική άποψη". Το βίντεο αυτό λοιπόν εμφανίζει τους παρελαύνοντες να φωνάζουν τα "ρατσιστικά" συνθήματα, κλπ, κλπ.

Όμως...

Σας δηλώνωνω κατηγορηματικά ότι λόγω γνώσης του αντικειμένου (βιντεο/ηχοληψία) το ηχητικό μέρος είναι κατασκευασμένο. Πρόκειται για συρραφή, τουλάχιστον δύο διαφορετικών ανδρικών φωνών (εν χορώ), με εμβόλιμα αποσπάσματα φωνών πολιτών (κυρίως παιδιών και γυναικών) και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ειδικά στον ήχο των χειροκροτημάτων έχει γίνει συρραφή (editing) κάκιστης ποιότητας, ο "δημιουργός" δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει λίγο το ηχόχρωμα ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει πολλαπλά δείγματα φυσικού χώρου (με χειροκροτήματα και φωνές πολιτών) με αποτέλεσμα ακόμη και ένα μη εξασκημένο αυτί να μπορεί να καταλάβει ότι ο ήχος αυτός "μπαίνει" (fade-in) και "βγαίνει" (fade-out) με πανομοιότυπο τρόπο.

Όσοι καταλαβαίνουν από ακουστική γνωρίζουν ότι ήχος φυσικού χώρου είναι φυσικώς αδύνατον να είναι ακριβώς ο ίδιος κατ' επανάληψη, διότι απλά τέτοιο φαινόμενο δεν συμβαίνει στην φύση. Πρόκειται για ένα ολιγόλεπτο τμήμα ήχου (audio snippet) από τελείως διαφορετικό φυσικό περιβάλλον που χωρίς άλλη επεξεργασία έχει (επι)συρραφθεί με μίκτη ήχου (sound mixer) πάνω στο υπόλοιπο υλικό.

Προτείνω σε όσους έχουν την δυνατότητα αλλά και τις γνώσεις να κατεβάσουνα αυτό το βίντεο (εδώ --> http://www.youtube.com/watch?v=15A4x10Q9JY ) και χρησιμοποιώντας με το κομπιούτερ τους κάποιο ειδικό πρόγραμμα (π.χ. http://audacity.sourceforge.net/ ) να απομονώσουν τον ήχο από τον φυσικό χώρο, τα χειροκροτήματα και τις φωνές των πολιτών και θα δούν ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς κυματομορφή. Βέβαια ο σωστότερος και ακριβέστερος τρόπος είναι με την χρήση φασματογράφου (oscillograph) κάτι που όμως υπερβαίνει τις δυνατότητες του μέσου πολίτη.

Πάντως προκύπτουν πλέον τεράστια ερωτήματα πλέον για την πιστότητα του βιντεο και τα κίνητρα όλων αυτών που το "ανέδειξαν" συνεχίζουν να το "αναδεικνύουν". ειδικώτερα μάλιστα πρέπει να μας απαντήσουν πως έτυχε και βρέθηκαν όλοι αυτοί οι "ερασιτέχνες" εικονο/ηχολήπτες, στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Τα σχόλια δικά σας.

Δ.Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το θάρρος της γνώμης μου δεν θα το κρίνει ένας άγνωστος άνθρωπος που δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή μου,όπως & εγώ για τη δική του.Ειδικά από τη στιγμή που & οι μισοί που συμφωνούν μαζί σου, πάλι ανώνυμοι είναι...
Αυτό το περιστατικό δείχνει καλλιέργεια θυμού,έντασης ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε & για μένα εξακολουθεί να είναι λάθος.Δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη για αναπτέρωση ηθικού ενάντια στον αντίπαλο.Κι αν ακόμα δεν σήμαινε τίποτα άλλο παρά μια "επίδειξη" της εκπαίδευσής τους,βλέποντας τι μηνύματα & επιδράσεις προκαλλεί,εξακολουθώ να επιμένω στη θέση μου.
Ευχαριστώ.

Δημήτριος είπε...

Έχουμε μπλέξει με τους "ανώνυμους" αλλά τι να κάνουμε, "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία".

Λοιπόν, Ανώνυμε, αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις ή μάλλον αρνείσαι να δεχθείς, είναι ότι:

ΔΕΝ είναι τίμιο, αντρίκιο και λογικό ΕΣΥ να κρίνεις (αρνητικά μάλιστα) την γνώμη ενός άλλου αλλά ταυτόχρονα να αρνείσαι την κριτική αυτού του άλλου για την δική σου γνώμη.

Και στο κάτω κάτω εσύ ξεκίνησες το ..."γαϊτανάκι" της κριτικής, εγώ απλώς αντιδρώ στα όσα είπες διότι όπως εσύ ακριβώς λές, είμαστε άγνωστοι. Μάλιστα εσύ κρίνεις χωρίς καν να γνωρίζεις το θέμα.

Κανένας δεν προσπάθησε να σε κάνει να αλλάξεις την γνώμη σου, αυτό όμως που ενοχλεί είναι ότι ενοχλείσαι που "εμείς" έχουμε διαφορετική θέση από εσένα.

Και κάτι άλλο, επειδή ομιλείς περί "γνώμης": Η γνώμη προέρχεται από το γνωρίζω. Η άποψη, όμως, είναι αποτέλεσμα -απλά- οπτικής θεώρησης. ΕΣΥ λοιπόν, έτσι το βλέπεις το θέμα, αλλά όμως -προφανώς- ΔΕΝ το γνωρίζεις.

Καταθέτεις την σεβαστή σου άποψη, κρίνοντας όμως εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ναι, δεν σε γνωρίζω, αλλά είναι αδύνατον να έχεις υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις. Δεν είναι κακό αυτό. Αλλά είναι αδύνατον να "συναντηθούμε" όταν κρίνεις αυτούς τους στρατιώτες με κριτήρια της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν σε λοιδωρώ, απλά η δική σου άποψη και η δική μου η γνώμη όχι μόνο είναι διαμετρικά αντίθετες, δεν υπάρχει καν ούτε το ελάχιστο περιθώριο συνεννόησης.

Τα λέω δε όλα αυτά, επιμένοντας στην στρατιωτική συναδελφικότητα που με διέπει αλλά ταυτόχρονα ομολογώντας, ότι αν ήταν στο χέρι μου, εγώ θα απέτρεπα τους συναδέλφους μου να κάνουν αυτό για το οποίο "κατηγορούνται" οι ΟΥΚάδες όχι για λόγους καθωσπρεπισμού (όπως εσύ προβάλλεις) αλλά καθαρά διότι όπως ξαναείπα, στα σώματα αυτά ισχύει ένας άγραφος κώδικας περί του "τα εν οίκω ουκ εν δήμω".

Πάντως επιμένω ότι το βίντεο που είδε το φώς της δημοσιότητας, ειδικά αυτό που έπαιξε στο MEGA, δεν είναι αυθεντικό καθώς εύκολα αποδεικνύεται ότι έχει γίνει ηχητική συρραφή.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε αρκεί να καταλαβαίνουμε πού και γιατί διαφωνούμε.

Δ.Γ.Π.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...