22/8/10

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

"Όσοι το χάλκεον χέριβαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι θέλει αρετήν και τόλμηνη ελευθερία."
Ανδρέας Κάλβος

Μέσα στον ορυμαγδό της αλλαγής του κόσμου και τον πόνο ψυχής του σήμερα που χάνει, σαν άμμο μέσα από τα δάχτυλά του, τις αξίες του χθες, έρχονται στιγμές, που μου λεν κάποιοι φίλοι: «Τί αγωνίζεσαι, άνθρωπε! Δεν καταλαβαίνεις ότι το ποτάμι μας είναι στραβό, ότι είναι ο φταίχτης, αυτό που έχει στραβές όχθες, και, σα λαός, πρέπει να πληρώσουμε! Να πληρώσουμε, γιατί ο ρους μας, ρεμπελεύοντας στα "ρόζνοα", "ρόζπνοα" και "ροζοφανή" ρεζιλέματα των “realities”, "ρουτίνιασε τη ρουτίνα του στο ραχατλίδικο ραγιαδισμό και στον παχυδερμιαίο ωχαδερφισμό· στο ρυπαρό ρασιοναλιστικό ρεαλισμό, αλλά κι ακόμα, στην ρεπιασμένη και ρηξοθέμιδα ρουσφετολογία, στις χρηματικές ή χρηματιστηριακές ραδιουργίες, ρεμούλες και ρεγάλα, ως και στην αλλαξοραχιαία τρυφηλότητα"!
Εξάλλου, στη διακυβέρνηση των πέντε ηπείρων τα ατομικά δικαιώματα δε μετράνε, αφού, σαν αποστήματα τα σπάνε, ενώ και τα εθνικά θέματα δε χωρούν κι ούτε χωράνε ως έχουν, αλλά, ως "ομελέτα", τα μαγειρεύουν κατά τις ορέξεις τους! Δεν βλέπεις ότι η υπόθεση είναι χαμένη! Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι εδώ και δεν αστειεύεται. Δεν σου το δείχνει, ξεκάθαρα, το ξεθάρρεμα των μουγκρητών των υποχθόνιων οντοτήτων! Τί θέλεις τώρα; καμιά εξορία στης ιστορίας τα περίχωρα; ή σε κάποιο σκαρί Αιγαιοπελαγίτικο, όπου το Ελληνικό σου διαβατήριο δε θα έχει, πλέον, καμιά ισχύ! Δεν το βλέπεις ότι θα βγεις ζημιωμένος; Γιατί "δεν κάθεσαι … στ’ αυγά σου"! Και εν τέλει, γιατί αγωνίζεσαι! Ποιός είναι ο λόγος»!
Απαντώ, λοιπόν, και λέω…
Παίρνω την άδεια από τον ουρανό της καρδιάς μου, και με την αξίνα του πνεύματος, σκαλίζω διασαλπίζοντας την ΑΛΗΘΗ αλήθεια στους τόμους των σαλπισμάτων των αιώνων, με τούτα τα, εντελέχεια έχοντα, και εκ Θεού, αείποτε, εκπορευόμενα και εντελλόμενα ρήματα:
Ακόμα κι αν των αιώνων, ο μεγαλύτερος φταίχτης, ήμουν! Ακόμα κι αν δε στάθηκα πάντοτε, στο ύψος του υψηλού προορισμού μου. Κι αν εθελοτυφλούσα στο κατρακύλημα του σκάφους μου, ακόμα και τότε. Κι αν, ακόμα, ναρκώθηκα από συβαρίτικους επίπλαστους παραδείσους. Κι αν έβλαψα τον εαυτό μου, ιδιοχείρως. Ακόμα και τότε: Θέλω, ως εννοιόσημος και ενδόκαρπος λαός, αυτεξούσιος να είμαι! να μη με ορίζουν άλλοι!
Δικαιούμαι να έχω και να εφαρμόζω, απαρέγκλιτα, το Σύνταγμά μου. Αυτό που έφτιαξα με αγάπη, ιδρώτα, πόνο και αίμα, μέσα από τις προαιωνίως αιώνιες παρακαταθήκες των προγόνων μου· από την αυτοθυσία του τιτάνα Προμηθέα και των ημίθεων Ορφέα και Ηρακλή· από τη σύλληψη και εφαρμογή των πανανθρώπινων οραματισμών των πολιτών, πρώτα, και πολιτικών, ύστερα, Σόλωνα και Λυκούργου, Κλεισθένη και Περικλή· από τις ένθεες θεωρήσεις, της ψυχής και του σύμπαντος κόσμου, των φιλόσοφων Πυθαγόρα και Ηράκλειτου, Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη, και από τα υψηλόθωρα δημιουργήματα τόσων άλλων, πανυφήλιου ακτινοβολίας προσωπικοτήτων, ων ουκ έστι αριθμός, μέχρι τους αστερισμούς των κοινοτήτων των Αμπελακίων και της Χάρτας και του Θούριου του Ρήγα, το ελπιδόχρωο, ανθρωπογενές και φιλάνθρωπο, πρώτο Σύνταγμα της Επιδαύρου, τα αγνά και λαμπερά, διαχρονικώς, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου αυτού, κι ακόμα, τους άχραντους πόθους του Έλληνα, όπως αυτοί αναβρύζουν από τα δημοτικά τραγούδια του, και τους αμέτρητους πηγαίους αγώνες του απλού λαού, για αγάπη και δημοκρατία, για δικαιοσύνη, για ελευθερία, ανεξαρτησία, μέσα από το σεβασμό κάθε υπόστασης.
Επιπλέον, δεν απεγκλιμάτισα κανένα περιβάλλον, τουλάχιστον συνειδητά, και δεν εγκλημάτησα κατ’ ουδενός, πολύ δε περισσότερο, δεν δημιούργησα με βόμβες, εκατόμβες θυμάτων αθώων, είτε παγκόσμιες συρράξεις, προκαλώντας, είτε αναλαμβάνοντας καθήκοντα παγκόσμιου αστυνόμου ή τρομοκράτη. Κι ακόμα, ουδέποτε έχτισα οποιοδήποτε κοσμοφόνο ή ρεβανσιστικό ράιχ.

Κι αν, διψασμένο ποτάμι εγώ, χρωστώ σε κάποιους, υλικές ασημαντότητες, οι πιστωτές μου, αυτές οι ορφνόνερες ορδές κυνηγών υποψήφιων θυμάτων, δεν είναι λιγότερο άμοιροι ευθυνών από μένα! Έπειτα, δε ζήμιωσα κανένα, περσσότερο, απ’ ό,τι, η συναλλαγή μαζί του, ζήμιωσε και πλήγωσε βάναυσα τα μύχια μου και κάθε προοπτική αληθούς προόδου του έρμου αυτού τόπου! Ούτε, φυσικά, το αγνάντι θεατό χρέος μου είναι το πραγματικώς υπάρχον, αυτό που θα είχα την υποχρέωση να πληρώσω, αν οι ερπετόκυνες των παγκόσμιων αρχόντων δεν έδειχναν με τα ιοβόλα τους δήγματά το γνωστό σενάριο! Και, πάντως, δε θα υπήρχε αυτή η ανάγκη και δε θα υπέκυπτα ως κράτος, αν, ως κράτος, δεν τελούσα υπό ζυγόν θιάσου, πρωτοφανούς αθλιότητας, ασελγούντος επί παντός ζωτικού στοιχείου, κάθε ικμάδας, της πατρίδας μου, με προφανή, απεριφράστως, σκοπό, την εξόντωσή της· θιάσου, δωσίλογου, συναποτελούμενου εξ εκπροσώπων της παγκόσμιας κλίκας αταξίας πραγμάτων και απαξίας ιδεών, εντεταλμένων να διαφεντεύουν, με αυτή τη συνταγή, ως επίσημοι κυβερνήτες μου, τον τόπο, έως την πλήρη απόθεμελίωσή του! Αυτοί, οι υποτιθέμενοι Έλληνες κυβερνήτες μου (ουχ ήττον Εφιάλτες), εκλεγμένοι, δήθεν, με δημοκρατικές διαδικασίες, στην πραγματικότητα, όμως, έχοντας υφαρπάσει την λαϊκή ψήφο με δόλια μέσα!
Όμως, υπάρχει Νέμεση! Η Θεία Αρμονία του Σύμπαντος, η οποία ως Θεία Δίκη, ως Λόγος Αγάπη - Λόγος Θεού, ως το απόλυτο Φως των αιώνων, θα επιφέρει την κάθαρση. Μέσα από τη θετική ενέργεια και ακτινοβολία που, ως πνεύμα, πρέπει να εκπέμψω, κάνοντας πράξη τον αρχαίο χρησμό "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Έχει καταγραφεί, ήδη, πλειστάκις, στις αετόρραχες σελίδες της ιστορικής αξιοπρέπειας, πως "του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει"! Γι’ αυτό, λοιπόν, αγωνίζομαι… Αγωνίζομαι για μια πάμφωτη ιδέα που λέγεται Πατρίδα! Να! Αυτή η ίδια μου φεγγοβολά και μου δείχνει το δρόμο. Αυτή που είν’ ο φωτοδότης, η καρδιά και η ουσία της Ευρώπης· όλων των μεγάλων, πνευματικά, πολιτειών της ανθρωπότητας· αυτή η παγκόσμια πατρίδα που λέγεται Ελλάδα!
Είμαι κι εγώ, μια στάλα από τους πόθους της διαδρομής σου πατρίδα. Στάλα τη στάλα να φτιάξουμε το μεγάλο ποτάμι που θα φέρει το γαλάζιο σκάφος μας στη θάλασσα του προορισμού του! Χωρίς κλυδωνισμούς, σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα! Με όλα τα διαμαντένια στολίδια του Αιγαιοπελαγίτικου γιορντανιού σου να κοσμούν το στήθος σου με τον αγέρωχο παφλασμό του Αιγαιογάλαζου χαμογέλιου τους. Με μια, μόνο, Μακεδονία, Ελληνίδα βυζάστρα, που μαζί με τις ομογενείς και ομογάλακτες αδερφές της, την Θράκη και την Ήπειρο, θα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τα υπόλοιπα κύτταρά σου· να τραγουδάν, και ν’ αντιλαλούν τα πελάγη, το αγερόχρωμο τραγούδι αυτής της γης, της Ελληνίδας γης, πατρίδα φιλημένη! ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!
Με οδηγεί το φωτοβόλο πνεύμα του Ελληνισμού· το πνεύμα αυτό που δίδαξε την, μέχρι αυτοθυσίας, ανιδιοτελή αγάπη στο σύνολο και στο συνάνθρωπο!
Με εμπνέει η ανθρωπιά αυτού του λαού που, μέσα από τη μοναδικότητα και απλότητα της μονάδας, ανακάλυψε, με το υψιμέλαθρο πνεύμα του, τη σύνθεση και το όλον· και από το πλήθος, την ποσότητα και τη δύναμη, με την ψυχότροφη φλόγα της αγάπης, ξεχώρισε και σεβάστηκε το άτομο, τον ανίσχυρο, τον διαφορετικό.
Με πυργώνουν οι αρχές της Ελληνικής κοινωνίας, αυτής, που έλαβε ένα σκληρό και ισχυρό και ανελέητο «εγώ» και το μετέτρεψε στο πράο, αλλά και πανίσχυρο θώρακα του «εμείς».
Αγωνίζομαι και κλαίω για τα τραύματά σου πατρίδα!
Όμως, δε θα συμπλεύσω με την άναρχη εξουσιάζουσα Αρχή. Το χατίρι στους καταπιεστές σου, δεν θα το κάνω. Όσο μπορώ θα αντισταθώ στην άρνηση και στο σκότος που σε πνίγουν, με πνίγουν αγαπημένη. Δε θα κρίνω άλλον Συνέλληνα.
Θα σεβαστώ όλες τις απόψεις. Αγαπώ όλους τους ανθρώπους· όχι, μόνο, αυτούς που, ως άνθη, ανθίζουν δίπλα μου ανθίζοντας τη μέρα μου· αλλά, ακόμα, κι αυτά τα μαραμένα λούλουδα της υφηλίου, τους άμοιρους λαθρομετανάστες, αυτούς που, άθελά τους, γίνονται το όχημα της εγκαθίδρυσης καθεστώτος ημισελήνου στον τόπο μου· του καθεστώτος που θα με κάνει ιθαγενή και πρόσφυγα στην πατρίδα μου! Λατρεύω το θείο πολίτευμα που υποτίθεται ότι έχουμε - και που τόσο, τόσο μου λείπει – με κορωνίδα του το Σύνταγμα που κατάφωρα παραβιάζεται· μισώ δε, την κάθε μορφής τυραννία και βία. Αλλά, ίσως και γι’ αυτούς τους λόγους, κι επειδή, είναι, πλέον, φανερό ότι όλοι αυτοί οι θεατρίνοι βαρόνοι της ελιτίστικης "νομενκλατούρας" της νέας τάξης, απεργάζονται, όχι, μόνο, τον ηθικό, αλλά και τον φυσικό θάνατο της πατρίδας μου, το στιλέτο στο στήθος ή στην πλάτη της, ΔΕΝ θα είμαι ζωντανός για να το δω μπηγμένο!! Αν καταφέρουν, τελικά, να έμπουν, πλησίστιοι, για την ολοκλήρωση των σχεδίων τους, η σημαία μου ΔΕΝ θα κυματίζει στο μπαλκόνι του σπιτιού μου για να τους υποδεχτεί, έστω μεσίστια.
ΘΑ ΜΟΥ ΣΦΟΥΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ «ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ» ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Ιωάννης Παναγάκος Άνχης (ΠΖ) ε.α. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Υ.Γ. 1. Αδερφοί μου Συνέλληνες, σας ευχαριστώ για να μηνύματα συμπαράστασης που μου στέλνετε κατά καιρούς, γι’ αυτές τις προαιώνιες Ελληνικές σκέψεις, ιδέες, στάση ζωής. Ευχαριστώ ακόμα και όσους πατριώτες ανθυπομειδιούν ειρωνικώς, θεωρώντας τα, γραφικά όλα αυτά, αλλά, κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους, μην τολμώντας να τα αντικρούσουν στον εαυτό τους! Χαίρομαι, γιατί θα συμφωνήσω μαζί τους, αφού, πράγματι, αν τά ’βλεπα τα δεδομένα, μ’ αυτή την νοοτροπία, την ιδική τους, θα αντιδρούσα, κι εγώ, με τον ίδιο τρόπο. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι, ακριβώς, αυτή η νοοτροπία, μας έφερε εδώ, στην τραγική κατάσταση που είμαστε τώρα. Καιρός, λοιπόν, ν’ αλλάξετε κι εσείς αδέρφια μου και να θυμηθείτε τον πραγματικό σας εαυτό, αφήνοντας ελεύθερο να εκφραστεί το ορμέφυτο του Έλληνα που μένει αναλλοίωτο στο διηνεκές! Αυτή, την αληθινά ανυπέρβλητη δύναμη, που μας έκανε τους ημίθεους της παγκόσμιας ιστορίας. Μόνο, έτσι, θα νικήσουμε!
Υ.Γ. 2. Κι εσείς, ω! εκπρόσωποι, ω! συνοδοιπόροι των καταπιεστών μου, που καγχάζετε σαδιστικά και απροκάλυπτα! Καιρός να μελετήσετε λίγο ιστορία και να αναλογιστείτε, τί θα επακολουθήσει, αν πιάσουν τόπο αυτά τα λόγια. Τότε, σίγουρα, δε θα γελάτε, αλλά θα πικροκλαίτε! κι αν, θα προλάβετε, κιόλας!
Υ.Γ. 3. Και νά ’τος ο άνεμος της ιστορίας!. Τον αφουγκράζομαι που καλπάζει στο πεπρωμένο του! Κι εμείς; Τί περιμένουμε εμείς! Για να φανούμε συνεπείς στην υπόσχεση, στον όρκο, στο χρέος!
Υ.Γ. 4. Συνέλληνες, εμπρός, ξανά, να ορθώσουμε νέες Θερμοπύλες. Και είθε, όλοι μαζί, να τις μετατρέψουμε σε Μαραθώνες και Σαλαμίνες!

Μα αν, δεν είναι το βόλεμα του καιρού, κι οι Θερμοπύλες πέσουν, ας περιγράψουμε, για άλλη μια φορά, με το αίμα μας, αυτό που θα σημάνει, τελικά, την αναγέννηση του Γένους. Αυτό που οι εννέα ρίγες της Σημαίας μας συμβολίζουν. Αυτό που σηματοδοτεί και η λέξη ΕΛΛΗΝ, ως ιστορία, ως ιδέα, ως ελπίδα, ως οντότητα: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ»…
Κι ας γίνουμε όλοι Σαμουήλ, κι οι γειτονιές μας Κούγκι!Κι ας γίνει ο δρόμος μας χορός, στο δρόμο του Ζαλόγγου!
Κι ας αποθάνει το εγώ, μετά των αλλοφύλων!Για ν’ ανασάνει η Ελευθεριά, στο ματωμένο χώμα!
και να αναγεννηθούμε, όπως ο Φοίνικας, που αναγεννάται από τις στάχτες του…γιατί, αληθινά ζει, μόνο, όποιος το θάνατο μπορεί να αψηφήσει…
Υ.Γ. 5. Όσοι μπορούν να σηκώσουν τη σημαία της ΑΓΑΠΗΣ και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της αληθούς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, και να πέσουν γι’ αυτή, ας είναι, αν πέσω πριν απ’ αυτούς, ο εκτελεστής της διαθήκης μου.
Ποιά ζωή αξίζει να ζεις και τί νόημα έχει, χωρίς λευτεριά και αξιοπρέπεια!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OI AKΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΔΙΩΓΜΟ.ΤΥΧΑΙΟ Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ?
Πολλές φορές απορούμε με τις αποφάσεις των Αρχών τούτης της χώρας.
Την ώρα που η προπαγάνδα κάποιων γειτόνων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή που κάποιοι «λατρεμένοι γείτονες μας» (σαν το σήριαλ του MEGA CHANNEL) έχουν αναγάγει τις Ραδιοσυχνότητες σε εργαλείο προώθησης πεποιθήσεων, αντιλήψεων και διεκδικήσεων, την ώρα που οι Ρ/Σ κάποιων όμορων Κρατών αποτελούν μέσα διείσδυσης, αν θέλετε μοχλοί άσκησης πίεσης στο μυαλό και την ψυχή (με τα ψέματα που μεταδίδουν) όλων των Ελλήνων που κατοικούν στις ακριτικές περιοχές μας, την ώρα που μεταδίδουν διάφορα πράγματα για την «δήθεν original Μακεδονία», την «Μεγάλη αδικημένη Αλβανία», την Μεγάλη Ευρωπαϊκή Τουρκία και πολλά άλλα, αξιοποιώντας την απεριόριστη ισχύ, την σύγχρονη τεχνολογία εκπομπής σήματος από διάφορα σημεία εκπομπής, οι Ελληνικές Ανεξάρτητες Αρχές ρίχνουν πρόστιμα στους ακρίτες - μπροστάρηδες Ελληνικούς Ρ/Σ!

Μα τι στο καλό θέλουν οι Αρχές μας;
Επιθυμούν να μικρύνουν τα σύνορα μας;
Αν ναι, ας μας το πούνε, να στήσουμε τα νέα σύνορα στην Πιερία και να μην ξανανεβούμε ποτέ επάνω στην Μακεδονία μας, στην Θράκη μας, ή στην Ήπειρο μας, να μην ξαναπατήσουμε στο Αιγαίο μας και τα νησιά μας.

Τι πράττει, αλήθεια, το ΕΣΡ, αλλά και ο Ξανθιώτης Πρόεδρος του δια τούτο; Διερωτώμαι όλοι οι πατριώτες Υπουργοί μας, οι νυν αλλά και οι προηγούμενοι, με την τόσο έντονη εξωστρέφεια και κινητικότητα, την σοβαρή-σθεναρή σε πολλά ζητήματα εξωτερική πολιτική τους, γιατί δεν αντιδρούν; Γιατί δεν κάνουν κάτι οι αρμόδιοι για την Ραδιοφωνία Υπουργοί μας; Οι Βουλευτές μας, γιατί δεν ενεργοποιούν και δεν κατευθύνουν προς την σωστή κατεύθυνση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία λογοδοτεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;

Ανώνυμος είπε...

Που είναι καλοί μου άνθρωποι οι Βουλευτές της περιφέρειας, των ακριτικών περιοχών;
Έχουμε, ή δεν έχουμε κατοχυρώσει συχνότητες από την ITU;
Μπορούμε ή δεν μπορούμε να εκπέμπουμε δυνατά, καθαρά και με πλήρη διαφάνεια εντός των συνόρων της χώρας μας;
Γιατί πρέπει να τρώμε τάπες (χρησιμοποιώ μπασκετικό όρο) από τους Ρ/Σ των γειτονικών χωρών;
Σύντομα στην Χίο, μετά την Τουρκική Σφαγή, θα τιμούμε την επέτειο της Σφαγής των Ρ/Σ από το Ε.Σ.Ρ. Προσφάτως είχαμε και άλλο κρούσμα με μεγαλύτερο πρόστιμο.
Το ίδιο θα γίνει και...
σε άλλες περιοχές (Μακεδονία και Θράκη έχουν αρκετά παραδείγματα).
Είναι δυνατόν να εξοντώνουμε με Οικονομικές Κυρώσεις τις Φωνές των ακριτών-Ρ/Σ μας, την ώρα που γνωρίζουμε ότι έχουν πενιχρά έσοδα και δυσβάσταχτα έξοδα; Γιατί τόση «σπουδή» και «ευαισθησία» γι’ αυτούς;
Και αν είμαστε τόσο τυπολάτρες, γιατί κύριοι Βουλευτές μας δεν κάνετε μία διαβούλευση με τους Ρ/Σ και δεν θεσπίζετε νέους Νόμους, ειδικώς για τις ακριτικές περιοχές και όχι μόνον; Διαφάνεια, Νόμος, αυτά δεν υποστηρίζετε; Γιατί δεν παίρνετε λοιπόν τα σωστά μέτρα;
Γιατί δεν επιτρέπετε για παράδειγμα την εκπομπή από δύο και τρία ή και δεκατρία σημεία εκπομπής, για τους ακριτικούς Ρ/Σ, με απεριόριστη, ή υψηλότατη ισχύ;
Γιατί δεν επιδοτείτε την λειτουργία αυτών των Ρ/Σ.
Δώστε τους χαμηλότερο τιμολόγιο ΔΕΗ, βοηθείστε στην προμήθεια-συντήρηση ποιοτικού εξοπλισμού, ενεργοποιείστε φορείς και οργανισμούς στην παροχή προγραμμάτων και υλικού, δώστε περισσότερη κρατική διαφήμιση, επιδοτείστε το προσωπικό και τους τεχνικούς, ώστε να μείνει και άλλος ελληνικός πληθυσμός κοντά στα σύνορα και να τονωθεί περισσότερο η τοπική αγορά κ.ο.κ.
Θέλετε και άλλες ιδέες, επικοινωνήστε μαζί μου, ακόμη καλύτερα μαζί τους.
Ενημερωθείτε επιτέλους για τις ανάγκες τους…

Οι γείτονες είναι πιο έξυπνοι; Οι γείτονες αγαπούνε περισσότερο την πατρίδα τους;
Κατάγομαι από την Μάνη και την Πελοπόννησο, αλλά δεν ξεχνώ την ιστορία, τις ρίζες και κυρίως την συνεισφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό που είχαν οι Έλληνες της Βόρειας και της Ανατολικής Ελλάδας. Ειλικρινώς θλίβομαι για τα αργά και νωχελικά αντανακλαστικά της χώρα μας και των κυβερνήσεων μας σε αυτόν τον τομέα.

Προσοχή, στόχος μου δεν είναι να παραδώσω μαθήματα πατριδογνωσίας σε κανένα.
Στόχος μου είναι να αφυπνίσω τις Αρχές που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να κοιτάξουν με άλλο-σύγχρονο μάτι τους Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές.
Δεν είμαι πατριδοκάπηλος, αλλά και δεν υπηρετώ συντεχνιακά συμφέροντα των Ιδιοκτητών.
Δεν ανήκω σε κόμματα και οργανώσεις και ούτε έχω ζητήσει ρουσφέτια από κανέναν.
Είμαι ένας φιλήσυχος Έλλην πολίτης που αγαπά όσο μπορεί, χωρίς μισαλλοδοξία, την πατρίδα του.
Θέλω όμως … να τηρηθεί από πάσα πλευρά το αυτονόητο: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»!
Δώστε την απαιτούμενη δύναμη στους ακρίτες-Σταθμούς μας και αλλάξτε γρήγορα τακτική πριν να είναι αργά…
Εννοείται ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Άρθρο-Παρέμβαση του Ανδρέα Τζανάκου http://www.radiotvlink.gr/

Ανώνυμος είπε...

OI AKΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΔΙΩΓΜΟ.ΤΥΧΑΙΟ Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ?
Πολλές φορές απορούμε με τις αποφάσεις των Αρχών τούτης της χώρας.
Την ώρα που η προπαγάνδα κάποιων γειτόνων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή που κάποιοι «λατρεμένοι γείτονες μας» (σαν το σήριαλ του MEGA CHANNEL) έχουν αναγάγει τις Ραδιοσυχνότητες σε εργαλείο προώθησης πεποιθήσεων, αντιλήψεων και διεκδικήσεων, την ώρα που οι Ρ/Σ κάποιων όμορων Κρατών αποτελούν μέσα διείσδυσης, αν θέλετε μοχλοί άσκησης πίεσης στο μυαλό και την ψυχή (με τα ψέματα που μεταδίδουν) όλων των Ελλήνων που κατοικούν στις ακριτικές περιοχές μας, την ώρα που μεταδίδουν διάφορα πράγματα για την «δήθεν original Μακεδονία», την «Μεγάλη αδικημένη Αλβανία», την Μεγάλη Ευρωπαϊκή Τουρκία και πολλά άλλα, αξιοποιώντας την απεριόριστη ισχύ, την σύγχρονη τεχνολογία εκπομπής σήματος από διάφορα σημεία εκπομπής, οι Ελληνικές Ανεξάρτητες Αρχές ρίχνουν πρόστιμα στους ακρίτες - μπροστάρηδες Ελληνικούς Ρ/Σ!

Μα τι στο καλό θέλουν οι Αρχές μας;
Επιθυμούν να μικρύνουν τα σύνορα μας;
Αν ναι, ας μας το πούνε, να στήσουμε τα νέα σύνορα στην Πιερία και να μην ξανανεβούμε ποτέ επάνω στην Μακεδονία μας, στην Θράκη μας, ή στην Ήπειρο μας, να μην ξαναπατήσουμε στο Αιγαίο μας και τα νησιά μας.

Τι πράττει, αλήθεια, το ΕΣΡ, αλλά και ο Ξανθιώτης Πρόεδρος του δια τούτο; Διερωτώμαι όλοι οι πατριώτες Υπουργοί μας, οι νυν αλλά και οι προηγούμενοι, με την τόσο έντονη εξωστρέφεια και κινητικότητα, την σοβαρή-σθεναρή σε πολλά ζητήματα εξωτερική πολιτική τους, γιατί δεν αντιδρούν; Γιατί δεν κάνουν κάτι οι αρμόδιοι για την Ραδιοφωνία Υπουργοί μας; Οι Βουλευτές μας, γιατί δεν ενεργοποιούν και δεν κατευθύνουν προς την σωστή κατεύθυνση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία λογοδοτεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;

Ανώνυμος είπε...

Που είναι καλοί μου άνθρωποι οι Βουλευτές της περιφέρειας, των ακριτικών περιοχών;
Έχουμε, ή δεν έχουμε κατοχυρώσει συχνότητες από την ITU;
Μπορούμε ή δεν μπορούμε να εκπέμπουμε δυνατά, καθαρά και με πλήρη διαφάνεια εντός των συνόρων της χώρας μας;
Γιατί πρέπει να τρώμε τάπες (χρησιμοποιώ μπασκετικό όρο) από τους Ρ/Σ των γειτονικών χωρών;
Σύντομα στην Χίο, μετά την Τουρκική Σφαγή, θα τιμούμε την επέτειο της Σφαγής των Ρ/Σ από το Ε.Σ.Ρ. Προσφάτως είχαμε και άλλο κρούσμα με μεγαλύτερο πρόστιμο.
Το ίδιο θα γίνει και...
σε άλλες περιοχές (Μακεδονία και Θράκη έχουν αρκετά παραδείγματα).
Είναι δυνατόν να εξοντώνουμε με Οικονομικές Κυρώσεις τις Φωνές των ακριτών-Ρ/Σ μας, την ώρα που γνωρίζουμε ότι έχουν πενιχρά έσοδα και δυσβάσταχτα έξοδα; Γιατί τόση «σπουδή» και «ευαισθησία» γι’ αυτούς;
Και αν είμαστε τόσο τυπολάτρες, γιατί κύριοι Βουλευτές μας δεν κάνετε μία διαβούλευση με τους Ρ/Σ και δεν θεσπίζετε νέους Νόμους, ειδικώς για τις ακριτικές περιοχές και όχι μόνον; Διαφάνεια, Νόμος, αυτά δεν υποστηρίζετε; Γιατί δεν παίρνετε λοιπόν τα σωστά μέτρα;
Γιατί δεν επιτρέπετε για παράδειγμα την εκπομπή από δύο και τρία ή και δεκατρία σημεία εκπομπής, για τους ακριτικούς Ρ/Σ, με απεριόριστη, ή υψηλότατη ισχύ;
Γιατί δεν επιδοτείτε την λειτουργία αυτών των Ρ/Σ.
Δώστε τους χαμηλότερο τιμολόγιο ΔΕΗ, βοηθείστε στην προμήθεια-συντήρηση ποιοτικού εξοπλισμού, ενεργοποιείστε φορείς και οργανισμούς στην παροχή προγραμμάτων και υλικού, δώστε περισσότερη κρατική διαφήμιση, επιδοτείστε το προσωπικό και τους τεχνικούς, ώστε να μείνει και άλλος ελληνικός πληθυσμός κοντά στα σύνορα και να τονωθεί περισσότερο η τοπική αγορά κ.ο.κ.
Θέλετε και άλλες ιδέες, επικοινωνήστε μαζί μου, ακόμη καλύτερα μαζί τους.
Ενημερωθείτε επιτέλους για τις ανάγκες τους…

Οι γείτονες είναι πιο έξυπνοι; Οι γείτονες αγαπούνε περισσότερο την πατρίδα τους;
Κατάγομαι από την Μάνη και την Πελοπόννησο, αλλά δεν ξεχνώ την ιστορία, τις ρίζες και κυρίως την συνεισφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό που είχαν οι Έλληνες της Βόρειας και της Ανατολικής Ελλάδας. Ειλικρινώς θλίβομαι για τα αργά και νωχελικά αντανακλαστικά της χώρα μας και των κυβερνήσεων μας σε αυτόν τον τομέα.

Προσοχή, στόχος μου δεν είναι να παραδώσω μαθήματα πατριδογνωσίας σε κανένα.
Στόχος μου είναι να αφυπνίσω τις Αρχές που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να κοιτάξουν με άλλο-σύγχρονο μάτι τους Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές.
Δεν είμαι πατριδοκάπηλος, αλλά και δεν υπηρετώ συντεχνιακά συμφέροντα των Ιδιοκτητών.
Δεν ανήκω σε κόμματα και οργανώσεις και ούτε έχω ζητήσει ρουσφέτια από κανέναν.
Είμαι ένας φιλήσυχος Έλλην πολίτης που αγαπά όσο μπορεί, χωρίς μισαλλοδοξία, την πατρίδα του.
Θέλω όμως … να τηρηθεί από πάσα πλευρά το αυτονόητο: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»!
Δώστε την απαιτούμενη δύναμη στους ακρίτες-Σταθμούς μας και αλλάξτε γρήγορα τακτική πριν να είναι αργά…
Εννοείται ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Άρθρο-Παρέμβαση του Ανδρέα Τζανάκου http://www.radiotvlink.gr/

Ανώνυμος είπε...

ετοιμαζουν απροσαρμοστους μισθοφορους καφρομεταναστες και νατοικους για να εξολοθρευσουν τους ελληνες!!!


ΑΠΟΡΡΗΤΟ: Παρελήφθησαν υλικά καταστολής πλήθους από τον στρατό.

Πληροφορίες που έρχονται από πολλές μεριές, στην Ελληνική Γροθιά, και κυρίως από το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το οποίο δεν έχει λόγους να φοβάται,μας λένε ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών,αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους,τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλάν για την, σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.

Οι μονάδες αυτές προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα,με την έντεχνη σιωπή της αντιπολίτευσης και των λοιπών συμμοριών που εδρεύουν στο κοινοβούλιο,ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετικές διατάξεις που θα επιτρέψουν την επάνδρωση των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων με Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς και άλλους κανίβαλους μισθοφόρους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Ελληνοποίηση τους.

Η κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι με τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβάλει στον Ελληνικό λαό, αλλά και με αυτά που έρχονται στο προσεχές διάστημα, ο κόσμος θα αντιδράσει και προετοιμάζουν το έδαφος για την καταστολή των αντιδράσεων αυτών με την συνδρομή του στρατού και των ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής. Οι αλλοδαποί και η είσοδος τους στα σώματα αυτά, πρόκειται να παίξουν καταλυτικό ρόλο αφού η μέχρι τώρα απροθυμία των σωμάτων ασφαλείας να καταστείλουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού, έχει προβληματίσει τους κυβερνώντες που ψάχνουν απεγνωσμένα την συναίνεση των σωμάτων αυτών στα σχέδια τους.

Εδώ ανακαλύπτουμε τον λόγο της μανιασμένης αγάπης του ΠΑΣΟΚ και του κατεστημένου γενικότερα,προς τους λαθρομετανάστες, αφού με την Ελληνοποίηση τους και την είσοδο τους στα σώματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την βίαιη καταστολή των όποιων αντιδράσεων υπάρξουν στα σχέδια τους. Ετοιμάζουν λοιπόν και επέμβαση του στρατού η ακόμα και των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, με την παράλληλη επιστράτευση των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα μας, εναντίων του Έλληνα πολίτη που αντιδρά στα σχέδια της νέας τάξης; Ήρθε άραγε η στιγμή που -για μια ακόμα φορά-η χώρα μας θα πνιγεί στο αίμα των Ελλήνων που αντιστέκονται στα σχέδια όσων θέλουν την υποδούλωση της;
http://www.elliniki-grothia.com/?p=3423

Ανώνυμος είπε...

OI AKΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΔΙΩΓΜΟ.ΤΥΧΑΙΟ Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ? ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

Πολλές φορές απορούμε με τις αποφάσεις των Αρχών τούτης της χώρας.
Την ώρα που η προπαγάνδα κάποιων γειτόνων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, την στιγμή που κάποιοι «λατρεμένοι γείτονες μας» (σαν το σήριαλ του MEGA CHANNEL) έχουν αναγάγει τις Ραδιοσυχνότητες σε εργαλείο προώθησης πεποιθήσεων, αντιλήψεων και διεκδικήσεων, την ώρα που οι Ρ/Σ κάποιων όμορων Κρατών αποτελούν μέσα διείσδυσης, αν θέλετε μοχλοί άσκησης πίεσης στο μυαλό και την ψυχή (με τα ψέματα που μεταδίδουν) όλων των Ελλήνων που κατοικούν στις ακριτικές περιοχές μας, την ώρα που μεταδίδουν διάφορα πράγματα για την «δήθεν original Μακεδονία», την «Μεγάλη αδικημένη Αλβανία», την Μεγάλη Ευρωπαϊκή Τουρκία και πολλά άλλα, αξιοποιώντας την απεριόριστη ισχύ, την σύγχρονη τεχνολογία εκπομπής σήματος από διάφορα σημεία εκπομπής, οι Ελληνικές Ανεξάρτητες Αρχές ρίχνουν πρόστιμα στους ακρίτες - μπροστάρηδες Ελληνικούς Ρ/Σ!

Μα τι στο καλό θέλουν οι Αρχές μας;
Επιθυμούν να μικρύνουν τα σύνορα μας;
Αν ναι, ας μας το πούνε, να στήσουμε τα νέα σύνορα στην Πιερία και να μην ξανανεβούμε ποτέ επάνω στην Μακεδονία μας, στην Θράκη μας, ή στην Ήπειρο μας, να μην ξαναπατήσουμε στο Αιγαίο μας και τα νησιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι πράττει, αλήθεια, το ΕΣΡ, αλλά και ο Ξανθιώτης Πρόεδρος του δια τούτο; Διερωτώμαι όλοι οι πατριώτες Υπουργοί μας, οι νυν αλλά και οι προηγούμενοι, με την τόσο έντονη εξωστρέφεια και κινητικότητα, την σοβαρή-σθεναρή σε πολλά ζητήματα εξωτερική πολιτική τους, γιατί δεν αντιδρούν; Γιατί δεν κάνουν κάτι οι αρμόδιοι για την Ραδιοφωνία Υπουργοί μας; Οι Βουλευτές μας, γιατί δεν ενεργοποιούν και δεν κατευθύνουν προς την σωστή κατεύθυνση την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία λογοδοτεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης;
Που είναι καλοί μου άνθρωποι οι Βουλευτές της περιφέρειας, των ακριτικών περιοχών;
Έχουμε, ή δεν έχουμε κατοχυρώσει συχνότητες από την ITU;
Μπορούμε ή δεν μπορούμε να εκπέμπουμε δυνατά, καθαρά και με πλήρη διαφάνεια εντός των συνόρων της χώρας μας;
Γιατί πρέπει να τρώμε τάπες (χρησιμοποιώ μπασκετικό όρο) από τους Ρ/Σ των γειτονικών χωρών;
Σύντομα στην Χίο, μετά την Τουρκική Σφαγή, θα τιμούμε την επέτειο της Σφαγής των Ρ/Σ από το Ε.Σ.Ρ. Προσφάτως είχαμε και άλλο κρούσμα με μεγαλύτερο πρόστιμο.
Το ίδιο θα γίνει και...
σε άλλες περιοχές (Μακεδονία και Θράκη έχουν αρκετά παραδείγματα).
Είναι δυνατόν να εξοντώνουμε με Οικονομικές Κυρώσεις τις Φωνές των ακριτών-Ρ/Σ μας, την ώρα που γνωρίζουμε ότι έχουν πενιχρά έσοδα και δυσβάσταχτα έξοδα; Γιατί τόση «σπουδή» και «ευαισθησία» γι’ αυτούς;
Και αν είμαστε τόσο τυπολάτρες, γιατί κύριοι Βουλευτές μας δεν κάνετε μία διαβούλευση με τους Ρ/Σ και δεν θεσπίζετε νέους Νόμους, ειδικώς για τις ακριτικές περιοχές και όχι μόνον; Διαφάνεια, Νόμος, αυτά δεν υποστηρίζετε; Γιατί δεν παίρνετε λοιπόν τα σωστά μέτρα;
Γιατί δεν επιτρέπετε για παράδειγμα την εκπομπή από δύο και τρία ή και δεκατρία σημεία εκπομπής, για τους ακριτικούς Ρ/Σ, με απεριόριστη, ή υψηλότατη ισχύ;
Γιατί δεν επιδοτείτε την λειτουργία αυτών των Ρ/Σ.
Δώστε τους χαμηλότερο τιμολόγιο ΔΕΗ, βοηθείστε στην προμήθεια-συντήρηση ποιοτικού εξοπλισμού, ενεργοποιείστε φορείς και οργανισμούς στην παροχή προγραμμάτων και υλικού, δώστε περισσότερη κρατική διαφήμιση, επιδοτείστε το προσωπικό και τους τεχνικούς, ώστε να μείνει και άλλος ελληνικός πληθυσμός κοντά στα σύνορα και να τονωθεί περισσότερο η τοπική αγορά κ.ο.κ.
Θέλετε και άλλες ιδέες, επικοινωνήστε μαζί μου, ακόμη καλύτερα μαζί τους.
Ενημερωθείτε επιτέλους για τις ανάγκες τους…

Οι γείτονες είναι πιο έξυπνοι; Οι γείτονες αγαπούνε περισσότερο την πατρίδα τους;
Κατάγομαι από την Μάνη και την Πελοπόννησο, αλλά δεν ξεχνώ την ιστορία, τις ρίζες και κυρίως την συνεισφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό που είχαν οι Έλληνες της Βόρειας και της Ανατολικής Ελλάδας. Ειλικρινώς θλίβομαι για τα αργά και νωχελικά αντανακλαστικά της χώρα μας και των κυβερνήσεων μας σε αυτόν τον τομέα.

Προσοχή, στόχος μου δεν είναι να παραδώσω μαθήματα πατριδογνωσίας σε κανένα.
Στόχος μου είναι να αφυπνίσω τις Αρχές που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να κοιτάξουν με άλλο-σύγχρονο μάτι τους Ρ/Σ στις ακριτικές περιοχές.
Δεν είμαι πατριδοκάπηλος, αλλά και δεν υπηρετώ συντεχνιακά συμφέροντα των Ιδιοκτητών.
Δεν ανήκω σε κόμματα και οργανώσεις και ούτε έχω ζητήσει ρουσφέτια από κανέναν.
Είμαι ένας φιλήσυχος Έλλην πολίτης που αγαπά όσο μπορεί, χωρίς μισαλλοδοξία, την πατρίδα του.
Θέλω όμως … να τηρηθεί από πάσα πλευρά το αυτονόητο: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»!
Δώστε την απαιτούμενη δύναμη στους ακρίτες-Σταθμούς μας και αλλάξτε γρήγορα τακτική πριν να είναι αργά…
Εννοείται ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και με τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Άρθρο-Παρέμβαση του Ανδρέα Τζανάκου http://www.radiotvlink.gr/

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...