23/11/10

Άστραψε και βρόντηξε ο Δρούτσας για την ένταξη της Τουρκίας (Κ. Μπετινάκης)


Έλυσε και το Κυπριακό, παρακάμπτοντας τ' αγκάθια του σχεδίου Ανάν

http://www.styx.gr

Άναυδος έμεινα, κι ακόμα περισσότερο οι Τούρκοι, καθώς άκουσα το..."αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της έως τον Ιούνιο, διαφορετικά θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ενταξιακή της διαδικασία". Το έστειλε απέναντι- ναι μα Δι' - ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μιλώντας στο κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ο
ασυγκράτητος από τον εθνικό του ενθουσιασμό υπΕξ, ο οποίος συμμετέχει και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, έκανε λόγο και για άμεση απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και ζήτησε την διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στα τέλη Ιουνίου ή το φθινόπωρο του 2011, μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις αρχές Ιουνίου, (γιατί αλλιώς αλοίμονό τους).
Τα επόμενα βήματα για τη λύση του Κυπριακού, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο αμεταχώρητος στο μόρφωμα της διζωνικής Δημήτρης Χριστόφιας, στην Αθήνα.

Συμμόρφωση ή επιπτώσεις

Ο Δ. Δρούτσας προειδοποίησε ότι η «φάρσα θεάτρου», από την Τουρκία, θα πρέπει να σταματήσει και όπως είπε "εφόσον επιθυμεί να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της".
Μάλιστα προειδοποίησε ότι αν τα ζητήματα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου και των άλλων υποχρεώσεων της Τουρκίας δεν έχουν επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011, τότε η Τουρκία διατρέχει τον κίνδυνο να δει την ενταξιακή της πορεία να παγώνει.
Ο Δ. Δρούτσας, αναφερόμνεος στο Κυπριακό εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι από την Τουρκία επαναλαμβάνεται η θέση περί δύο κρατών και δύο λαών στην Κύπρο, σε μια διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία ήδη γνωρίζει προβλήματα για την προοπτική επίτευξη λύσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη διεξαγωγή Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στα τέλη Ιουνίου ή το φθινόπωρο του 2011, μετά τις εκλογές στην φίλη σύμμαχο και γείτονα χώρα, με στόχο να υοθετηθεί "πολιτική διακήρυξη", η οποία θα καθορίζει ένα «νέο οδικό χάρτη» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με σαφή χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες στόχους, στα οποία θα καθορίζονται επακριβώς ποιές είναι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας και σε τι χρονικά όρια θα πρέπει να εκπληρωθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Δρούτσα, σε αυτή τη Σύνοδο θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα της ημερομηνίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις διαδικασίες επικύρωσης μιας τέτοιας απόφασης σε κράτη μέλη της ΕΕ και την Τουρκία.

Σημείωση στυξ: Η αυστηρή φρασεολογία είναι της ΝΕΤ και των ΑΠΕ/ΜΠΕ- τα σχόλια δικά μου και δικά σας.

Ρεπορτάζ στυξ: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, "έγκυρων διπλωματικών τουρκικών κύκλων", αναφέρουν ότι οι δηλώσεις Δρούτσα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία έχει συγκαλέσει απανωτές συσκέψεις τρέμοντας μπας και πραγματοποιήσει ο Δρούτσας τις απειλές του. Ο Νταβούτογλου μάλιστα, είπε πως "έχω χάσει τον ύπνο μου".
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πάντως, ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, μπορεί να του έχει περάσει το εθνικό μένος του Δρούτσα, και να έχει βάλει το σπαθί στο θηκάρι, ή και να έχει ξεχάσει τις απειλές του.
Οπότε ο Νταβούτογλου γύρισε από το άλλο πλευρό και αποκοιμήθηκε σαν πουλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...