5/4/11

Ο Ροταριανός απάντησε εκ μέρους του Ερντογάν που σιώπησε

«Οι Έλληνες χρωστούν 1 τρισ. δολάρια και σε λίγο θα αρχίσουν να ζητιανεύουν». Ο αντιπροέδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Αρίντς, «Η άποψη του κ. Αρίντς εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Γιώργος Πεταλωτής.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωστε ετσι ροταρυ?
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΜΑΝΤΗΛΙΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ?

Χιώτες εμποροβιομήχανοι: Η ξεφτίλα τού Έθνους ! Αυτοί οι προδότες,ψαχνωντας σανιδα σωτηριας αρχισαν ηδη την παραδοση, το φόρεσαν ήδη το τούρκικο φέσι ...

ΚΑΛΑ ΑΛΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ?ΞΕΦΤΙΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!

ΠΟΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΝΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟ 1821 ?

Project “Delacroix”

Χιώτικη απόβαση στη Σμύρνη


Στην τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» (21-3-2011) βρήκαμε την αναφορά για την αδελφοεκδήλωση της Σμύρνης, όπου Χιώτες και Τούρκοι εμποροβιομήχανοι, κόντρα στα τεχνητά ψευδοπροβλήματα που εκδηλώθηκαν πριν 189 χρόνια, ένωσαν τις φωνές τους κατά της συνθήκης Σένγκεν και των …πολεμικών αεροσκαφών. Όπως διαβάζουμε στην ανωτέρω τουρκοφυλλάδα το ελληνικό έθνος εκπροσώπησαν ορισμένοι επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων κομβικό ρόλο είχε κάποιος Αντώνης Ζαννίκος, πρόεδρας του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χίου και ο εκ Πειραιώς ορμώμενος συνάδελφός του Γ. Κασιμάτης, ενώ για τους βασιβουζούκους μίλησε ο Εκρέμ Ντεμιρτάς, πρόεδρας του ΙΤΟ.


Το πρώτο δώρο που μετέφεραν οι δικοί μας (μπορούσαν οι άνθρωποι να πάνε επίσκεψη με άδεια χέρια;!) ήταν οι εργώδεις τους προσπάθειες να ρίξουν τα τείχη που έχτισε κάποιος ξενοφοβικός Φράγκος, ονόματι Σένγκεν, και τα οποία μας χωρίζουν από τα μεχμετζίκ, τους γκριζόλυκους εμπρηστές δασών, την ΜΙΤ και άλλα αδέρφια μας. Ώς στιγμής άνοιξε μόνο η κερκόπορτα της ελεύθερης εισόδου για τα πράσινα διαβατήρια και τώρα γίνεται προσπάθεια και για την κεντρική πύλη (των μπλε διαβατηρίων). Η γενναιόφρων ανταπόδοση ήρθε αμέσως από τον Εκρέμ Εφένδη, που τους απηύθυνε λόγο παρηγορητικό για «στόχους εμπορικών συναλλαγών με τζίρο 10 δισ.», για «πτώση κάθε ψυχολογικής μπάρας στο Αιγαίο» κτλ. Πώς να μην συγκινηθούν οι δικοί μας από τόση χουβαρντοσύνη;

Κατόπιν οι απόγονοι του Νικηταρά και του Πλαστήρα παρουσίασαν τον τουριστικό οδηγό της Χίου στην τουρκική γλώσσα, που εξεδόθη από το εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του νησιού. Εκεί ο σεϊχουλμουχτάρης Ντεμιρτάς επιδοκίμασε βεβαίως την πρωτοβουλία, όμως επιδαψίλευσε στους εμπνευστές της οδηγίες για μια πιο ουσιαστική της αξιοποίηση: «Ο τουριστικός οδηγός στα τουρκικά είναι μόνο η αρχή. Βάλτε στα ρεστοράν σας μενού και στα τουρκικά και βάλτε στα τελωνεία σας προσωπικό που να ξέρει τουρκικά», ήταν τα σοφά του λόγια, ενώ κατά μη επιβεβαιωμένη μαρτυρία στηλίτευσε στον οδηγό την απουσία πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος, ως απομεινάρι του φοβικού παρελθόντος των ραγιάδων.

Αλλά προχώρησε και παρακάτω. Αποδεικνύοντας την οργανική ένταξή του στην μεγάλη χορεία των φιλελλήνων και ειρηνιστών Τούρκων (Τσιλέρ, Ετζεβίτ, Μουσταφά Κεμάλ, Αμπντουλχαμίτ, Μπαρμπαρόσα, Τζένγκις Χάν…) δήλωσε πως επιθυμεί «το Αιγαίο να μην είναι μια θάλασσα που μας χωρίζει αλλά μια θάλασσα που μας ειρηνεύει. Θέλουμε στο Αιγαίο αντί να ακούμε τα πολεμικά αεροπλάνα, να ακούμε τους γλάρους, τα αλιευτικά και τα τουριστικά σκάφη. Για αυτό θα συνεχίσω την κάμπανια που για χρόνια κάνω, να μην πετάνε πολεμικά αεροπλάνα στο Αιγαίο». Έ, κάπου εκεί ο Ζαννίκος ένιωσε μέσα του να σκιρτούν όλοι οι γενναίοι του πρόγονοι. Σκούπισε το δάκρυ που αυλάκωσε το μάγουλό του και δήλωσε περήφανα: «Πλέον δεν πρέπει να κλεινόμαστε στους εαυτούς μας. Οι Τούρκοι δεν μας φοβίζουν πια! Ακόμα και αν τα τουρκικά αεροπλάνα πετάνε από επάνω μας, δεν μας φοβίζουν. Το αν θα πετάνε τα αεροπλάνα εσείς το ξέρετε, βενζίνη ξοδεύετε, δεν μας αφορά. Εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να αναπτύξουμε διάφορες συνεργασίες»!

Κείνη τη στιγμή, λέει, ακούστηκε ένα εξώκοσμο τρίξιμο στην αίθουσα. Να ήταν τα κόκκαλα των 52.000 σφαγμένων Χιωτών του 1822; Των πεταλωμένων Ιώνων παπάδων του 1922; Του Καραθανάση, του Βλαχάκου και του Γιαλοψού; Ως «Αντιφωνητής» δεν μπορούμε να αποφανθούμε με βεβαιότητα.

http://antifonitis.gr/online/?p=2476

Ανώνυμος είπε...

Το Ζαννίκος μου ακούγεται περιούσιο όχι βέβαια ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα αλλά συνήθως "Αυτοί" κάνουν την αρχή και τα δικά μας τα ζα ακολουθούν παρά πόδας.
Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να πω ότι όλα αυτά που λέτε είναι ανοησίες και ότι δε ζούμε πια στο μεσαίωνα. Οι εποχές άλλαξαν και οι γείτονες επίσης. Και από τις δυο πλευρές τουλάχιστον απ' το μέρος των λαών υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις και συνεργασίες που αν είμαστε έξυπνοι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς το συμφέρον μας. Σαν Χιώτισσα γνωρίζω ότι έχουμε τεράστιο αριθμό Τούρκων τουριστών στη Χίο (και όχι μόνο) κάθε χρόνο, ίσως εκεί να βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού μας, τη στιγμή που το κέντρο μας έχει ξεχασμένους. Λιγότερο κοστίζει να πας Τουρκία από Χίο παρά Αθήνα. Αν και λόγω της πολύ δυνατής μας ναυτιλίας ποτέ δε βασιστήκαμε στο τουρισμό. Αφήστε λοιπόν τις εθνικιστικές υστερίες που μόνο πρόοδο δε φέρνουν, αντίθετα μας κρατάνε κολλημένους σε οπισθοδρομικές καταστάσεις και σε απομόνωση. Και είναι Ύβρις (αν όχι βλακεία)να συσχετίζετε τη διπλωματία και την εξέλιξη με τα παλαιά τραγικά ιστορικά γεγονότα για τα οποία οι Χιώτες γνωρίζουμε καλά και έχουμε δει από μικροί μαρτυρικά ντοκουμέντα όπως κρανία και οστά σφαγιασθέντων Χιωτών. Η ιστορία δεν αλλάζει, αλλά το μέλλον αλλάζει. Και ήδη βρισκόμαστε στο 2014 γι' αυτό πρέπει να ξεκολλήσετε από φανατισμούς, παγιωμένες συνομωσιολογίες και παρωπίδες. Ειδάλλως δε διαφέρετε σε τίποτα με έναν ακραίο φανατικό ισλαμιστή.