8/8/11

Εξοντώθηκε η ομάδα SEALS που «σκότωσε» τον Bin Laden (ρεπορτάζ στυξ)

«Chinook is down» όπως Black Hawk down (Για όσους θυμούνται κάτι από τις επιχειρήσεις στη Σομαλία)


 Αμερικανικό ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες συνετρίβη από εκτόξευση ρουκέτας με αποτέλεσμα το θάνατο όλων επιβαινόντων. Από τους 31, οι 20 ήταν μέλη της ομάδας που -όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα- είχαν εκτελέσει τον ηγέτη της al Qaeda Osama Bin Laden σε "ζωντανή αναμετάδωση", αποκλειστικά για το Λευκό Οίκο!
  Αυτό θεωρείται και το ισχυρότερο πλήγμα -μέσα σε μια ημέρα- από το 2001, από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν που έχουν υποστεί οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συντριβή μεταγωγικού ελικοπτέρου CH-47 Chinοok το οποίοι μετέφερε άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με Αφγανούς συναδέλφους τους. Η συντριβή έγινε ύστερα από εκτόξευση αντιαρματικής –όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί αντάρτες- ρουκέτας από Ταλιμπαν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες στην επαρχία Wardak.

  Η αποκάλυψη πως από τους 31 νεκρούς οι 20 ανήκαν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται πως είχε βρει το θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν Osama Bin Laden τον περασμένο Μάιο, δημιουργεί άλλα ενδεχόμενα. Επειδή πρόκειται για την περίφημη  Team 6 των αμερικανών SEALS.
  Η υπόθεση θυμίζει έντονα την αντίστοιχη τύχη που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς στα Ίμια το 1996. Εκείνοι χάθηκαν ένας -ένας σε ατυχήματα. Τώρα, με τους άνδρες των SEALS που είχαν πάρει μέρος στην επιδρομή κατά του Osama Bin Laden νεκρούς όλα τα σενάρια είναι ξανά ανοιχτά, για το τι πραγματικα συνέβη εκείνη τη νύχτα με την επίθεση στην φερόμενη ως κατοικία του μπιν Λάντεν...

  Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabiullah Mujahid  σε ανακοίνωση που έκαναν οι Αφγανοί ένοπλοι ανέφερε ότι το αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Sayd Abad. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε την επιδρομή αυτή σε σπίτι όπου ένοπλοι της οργάνωσης ήταν συγκεντρωμένοι, το βράδυ της Παρασκευής.

  Η προηγούμενη μεγαλύτερη απώλεια για τις αμερικανικές δυνάμεις μέσα σε μια ημέρα είχε συμβεί στις 28 Ιουνίου 2005, όταν πάλι ελικόπτερο είχε συντριβεί στην επαρχία Kunar  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 στρατιώτες, μαξύ αυτών και μέλη των SEALS που επέβαιναν σ' αυτό.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τη συντριβή του Σινούκ, αναφέροντας «την ύπαρξη εχθρικής δραστηριότητας στην περιοχή», υποστηρίζοντας πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια της πτώσης. «Βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των δεδομένων, δήλωσε  εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ο Σμηναγός Justin Brockhoff της αμερικανικής Αεροπορίας.
 Ο πρόεδρος Barack Obama εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν τις απίστευτες θυσίες που κάνουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Μπλα... Μπλα... Μπλα...

Σημείωση στυξ:
  Η ιστορία της "εκτέλεσης" του μπιν Λάντεν, είχε αμφισβητηθεί έντονα, μια και από καιρό πολλοί γνώριζαν πως ο μπιν Λάντεν ήταν εδώ και χρόνια νεκρός.
Θυμίζουμε τι γράφαμε στις 03/05/2011 :
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3391


Οι ΗΠΑ έκλεισαν την υπόθεση μπιν Λάντεν (Κ. Μπετινάκης)
Μια υπόθεση πολύ Φαρ Ουέστ

    Επέλεξαν τη στιγμή οι ΗΠΑ, να «τελειώνουν με τον μπιν-Λάντεν». Σε μια στιγμή που προκαλείτο διεθνής κατακραυγή με την αεροπορική σφαγή του γιου και των εγγονιών του Καντάφι. Για να αποσπάσουν έτσι το φως της δημοσιότητας από την εγκληματική τους δράση στη Λιβύη.
  Εκεί που όλοι πιστεύαμε πως ο μπιν-Λάντεν είναι νεκρός από καιρό, και αφού οι πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα «έγκυρα» δυτικά Μέσα ήταν ότι ήταν από καιρό πολύ βαριά άρρωστος… οι ΗΠΑ αποφάσισαν να τον… αναστήσουν για να τον σκοτώσουν μια και καλή.
  Μόνο που απ’ εδώ και πέρα μπερδεύονται τα πράγματα.
  Η ανακοίνωση έγινε με όλους τους τόνους της επισημότητας, αφού ανέλαβε την ευθύνη αυτοπροσώπως ο μέγας άρχων Ομπάμα να δώσει τις επίσημες πληροφορίες.
  Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του σκοτωμένου, φανερά περασμένη από το φώτοσοπ, αλλά λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε πως η φωτογραφία ήταν πλαστή. Από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν δόθηκε ακόμα φωτογραφία, ούτε όπως τότε μετά τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που περήφανα ο κεφαλοκυνηγός κρατούσε από τα μαλλιά το πτώμα του νεκρού επαναστάτη. Επίσημα ανακοινώθηκε πως φωτογραφία δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα.

  Πρόκειται για σύμπτωση, ή μήπως έχει κάποια σχέση; Η προεδρική ανακοίνωση για την επιδρομή και τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν, Έγινε αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα έγγραφα για το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, από το Wikileaks.
  Και κάτι ακόμα: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσιες γνώριζαν την ύπαρξη του κρυσφύγετου από το 2005. Τι έκανε να πάρουν την απόφαση για την επιδρομή αυτή τη δεδομένη στιγμή;
  Και μερικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν κατόπιν. Ο μπιν Λάντεν, ήταν άοπλος, αλλά...αντιστάθηκε. Έτσι πρόκειται για καθαρή εν ψυχρώ δολοφονία.
  Αναλυτής του BBC, προσπάθησε να "δικαιολογήσει" την δολοφονία, υποστηρίζοντας: "Φανταζόσασταν τι πρόβλημα θα δημιουργούσε μια πολύχρονη κράτησή του -στο Γκουαντάναμο για παράδειγμα και τι μεγάλη νομική διαδικασία θα ξεκινούσε;".
  Εμείς φανταζομαστε, αλλά ο τρόπος δράσης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε υποστίθεται "ανεξάρτητες" χώρες, είναι προκλητικός για την παγκόσμια κοινή γνώμη. Καθώς και οι καταδικαστικές "δικαστικές αποφάσεις", που αποφασίζουν ο αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του...

«Μετά την πρώτη βολή, του έδωσαν και χαριστική βολή για να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρός», μεταδίδει το ABC News. Το πτώμα του κατόπιν μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν, όπου επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά του. Και από εκεί στο αεροπλανοφόρο, για την διαδικασία της εξαφάνισης…

  Απλώς μόνο, αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι μεταχειρίστηκαν το πτώμα  του Οσάμα μπιν Λάντεν «με σεβασμό και το έριξαν στη θάλασσα».
  Όπως σημειώνει το τηλεγράφημα με το οποίο δικαιολογεί την πράξη τους το BBC, «η ισλαμική παράδοση απαιτεί ο νεκρός να θάβεται το συντομότερο εκτός αν απαιτείται αυτοψία». Και όπως βεβαιώνουν οι αμερικανοί αξιωματούχοι «οι παραδοσιακές διαδικασίες της ισλαμικής ταφής τηρήθηκαν… αφού η θρησκευτική διαδικασία έγινε στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson» …όπου προφανώς είχε μεταφερθεί. Το πτώμα τυλίχθηκε σε άσπρο σεντόνι και κατόπιν τοποθετήθηκε στον ειδικό σάκκο (που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να κηδεύουν τους νεκρούς τους στη θάλασσα), και τον καταπόντισαν στην Αραβική Θάλασσα… Απ΄ότι καταλαβαίνουμε, είχε προβλεφθεί στο αεροπλανοφόρο να υπάρχει και… ιμάμης !!!
  Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν τις ακόλουθες δικαιολογίες για την απόφασή τους:     
- Δεν ήθελαν ο τάφος του να γίνει τόπος προσκυνήματος, και
- Δεν είχαν το χρόνο να διαπραγματευθούν με άλλες χώρες που ενδεχομένως θα δέχονταν να ταφεί στο έδαφός τους.

  Αυτό συνέβη πάντα κατά το BBC, ακριβώς δώδεκα ώρες μετά τη «μάχη» κατά την οποία μας ανακοίνωσαν ότι έγινε και σκοτώσανε τον μπιν Λάντεν.
  Παραφράζοντας τον Οβελίξ, λέω πως «είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι»…
  Μόνο που έχουμε πάψει να τρώμε το κουτόχορτο της αμερικανικής βοήθειας…

  ΥΓ. Δικός τους πράκτορας ήταν από την αρχή, ό,τι θένε τον κάνανε. Ή μήπως έχουμε ξεχάσει ποιοι τον χρηματοδότησαν τότε που οι κακοί Σοβιετικοί είχαν εισβάλει στο Αφγανιστάν... Ή μήπως έχουν ξεχαστεί οι σχέσεις της οικογένειας Μπους με την οικογένεια του Μπιν Λάντεν...


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εν Αθήναις.......".....μια ακόμα "βόμβα" στην Ομόνοια....."


Στην Σωκράτους και στο μικρό στενάκι την Ξούθου συνεχίζει να υπάρχει
η υγιειονομική βόμβα.
Οι αλλοδαποί ζούν στα πρώην γραφεία και επαγγελματικούς χώρους
κάτω από άθλιες συνθήκες.
Έχουν κρεμάσει σεντόνια στις τζαμαρίες για να προφυλαχθούν από τον καυτό
ήλιο και από τα αδιάκριτα μάτια.
Νερό λογικά πρέπει να υπάρχει μόνο στις κοινόχρηστες τουαλέτες
των ορόφων......αν λειτουργούν.
Η βρώμα κυριαρχεί στο γνωστό αμαρτωλό δρομάκι που κάποτε
φιλοξενούσε υγιείς επιχειρήσεις με φάρμακα και καλλυντικά.
Λογικά τα κτίρια αυτά πρέπει να εκκενωθούν....να σφραγιστούν
και αυτοί που τα έχουν και τα νοικιάζουν με το κεφάλι σε λαθρομετανάστες
να ελεγχθούν από τις Αρχές.
Πρωϊ και οι πιάτσες αντρικής.....γυναικείας πορνείας σε πλήρη εξέλιξη.
Χρήστες που μόλις ψώνισαν έξω από το Εθνικό στην Αγίου Κων/νου
πηγαίνουν και στην Ξούθου να βαρέσουν.....δίπλα τους θα δείς
να παίζουν μικρά παιδιά αλλοδαπών εξοικειωμένα με το θέαμα.
Όλα αυτά πίσω από την Ομόνοια......


http://pisostapalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_3116.html