8/1/12

Έτος 21ο των Φιλικών

Τα σύνορα της Προδοσίας

Στο συνέδριο της Βιέννης, ο Καποδίστριας έχοντας να αντιμετωπίσει τα συμφέροντα της Αυστρίας και της Αγγλίας, προσπαθούσε να πετύχει την αναγνώριση των Ιονίων νήσων με τα εξαρτήματα αυτών στη θάλασσα και την Ήπειρο, όπως η Πάργα, η Πρέβεζα, η Βόνιτσα, και η περιφέρεια του Βουθρωτού, ως κράτος ελεύθερο, υπό την επωνυμία «Δημοκρατία της Επτανήσου», και μάλιστα στις 30 Μαΐου/11 Ιουνίου 1815, 4 μέρες πριν τη διάλυση της Συνόδου, κατέθεσε και γραπτή πρόταση, με την έγκριση του Τσάρου.


Εκείνες τις μέρες μοιράστηκε στη Βιέννη ένα «υπόμνημα», που συνέταξαν οι «φίλοι της Αγγλίας», με πρώτο τον Κόντε δε Ρώμα, στο οποίο εξεφράζετο εν ονόματι του όλου Ιονίου λαού, ο «πόθος», να διαμείνουν υπό την προστασία της Αγγλίας.


Στις 4/26 Αυγούστου 1815, μετά το Βατερλό, οι Άγγλοι κατέθεσαν τις δικές του ιδέες, σύμφωνα με τις οποίες, τα νησιά περνούσαν στην κυριαρχία της Αυτού Μεγαλειότητος, τους διαδόχους και τους κληρονόμους του, και θα ασκούσαν σε αυτά πλήρη και απεριόριστο κυριαρχία.


Αυτός ήταν ο «πόθος» του «Ιόνιου Λαού».


Το προδοτικό υπόμνημα Ρώμα και Σία, ήταν και η αιτία της ρήξης που τον υποχρέωσε να φύγει από την Κέρκυρα και να πάει στη Ζάκυνθο.


Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι 197 χρόνια μετά κανείς δεν έχει δημοσιεύσει τα ονόματα των πρακτόρων-προδοτών που υπέγραφαν το «υπόμνημα», του «Ιόνιου Λαού».


Οι ίδιοι προδότες δούλεψαν και για τη δολοφονία του Καποδίστρια και για την επιβολή της αγγλοκρατίας στην Ελλάδα .


Σπύρος Χατζάρας

Το δίτομο έργο του Σπύρου Χατζάρα 1821, Έτος 21ο των Φιλικών- Η επανάσταση των Φιλογενών, διατίθεται εκτός εμπορίου, από το γραφείο της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας, στην οδό Μαυροκορδάτου 6, (Ημιόροφος), τηλ.3800797, και αποστέλεται ταχυδρομικά με αντικαταβολή σε όσους το παραγγείλουν στο deltio11@gmail.com .

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μου είπε ένας γνωστός μου που γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, ότι κάποιοι Αλβανοί δολοφόνησαν τον ιερωμένο πρόσφατα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Δόθηκε όμως εντολή, να μην γίνει ευρέως γνωστή η εθνικότητα των δολοφόνων, για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτώ συχνά μια φωτογραφία ενός πάμπλουτου , πανίσχυρου (έτσι λένε τουλάχιστον), με καπελάκι στρογγυλό τραπεζίτη , με κόκκινα μάτια που φωνάζουν ότι πεθαίνουν και ύφος ζωής εξατμισμένης....

Οι σκοποί είναι αθάνατοι ετοιμοθάνατε "αριστοκράτη".

Το ξέρεις άλλωστε....μα αν τυχόν το λησμόνησες , για να το θυμάσαι πρόφερε όσο μπορείς την λέξη "Ελλάδα" και όχι μόνο.....

Εμείς όμως όχι....Τραγικά σαν την όψη σου , θνητοί είμαστε. Εργαλεία των σκοπών της μάλλον είμαστε. Αναλώσιμα..όπως και ο Καποδίστριας..

Τι κρίμα...ο Γιούνγκ δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με αυτό ετοιμοθάνατε. "Νοήμον Μοίρα"...μετά τις "συμπτώσεις" σίγουρα θα κινούσε το ενδιαφέρον του, δεν νομίζεις;


Ανώνυμος ,Τραγικά, Θνητός.

Υ.Γ.
Επιστρατεύοντας τις τελευταίες σταγόνες ανθρωπιάς που άφησαν οι πράξεις σου..απλώς ....."courage"...


Να έχεις ένα φτερό μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Είδες Επίορκε Πρωθυπουργεύοντα τι ωραία που το θέτει στην εφημερίδα του το αγόρι ενσάρκωση του Greek Dream, το αγόρι που κάποτε πούλησε μία πατέντα - μόνο.... - σε πετρελαϊκή εταιρεία και ξεκίνησε μαζί με το αδερφάκι του την πορεία προς την δόξα και το πλούτο;....

Πες ότι πας στο Λουξεμβούργο τα προικιά αυτών των δύσμοιρων υπηκόων σου ώστε όταν θα προγραμματίσεις την χρεωκοπία, να τα καρπωθούν, ελεώ βρετανικού δικαίου , οι αγοραστές - χρόνια τώρα - του ήθους σου, πες λοιπόν ότι έγινε.

Και;

Κανένα νόμιμο χαρτί δεν μπορεί να επιβιώσει μπρος την φωτιά μίας τέτοιας αρπαγής.


Το πρόβλημα με την Goldman Sachs και ειδικότερα με τους νεοπαγείς "τιμονιέρηδες" της Δύσης, είναι ότι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άγνοιας στον εαυτόν τους. Την θεωρούν ιδιότητα των άλλων μόνον κι όχι και δικιά τους.

Αλήθεια...ποιος θα έμπαινε σε ένα αεροπλάνο, που θα το οδηγούσε ένας πιλότος ο οποίος θα ήταν απολύτως σίγουρος ότι είναι η ενσάρκωση του Θεού;

Ποιος....


Από ότι φαίνεται αρκετοί...

Νεκρός αεροπορικής τραγωδίας.

Υ.Γ.
Επίορκε Πρωθυπουργεύοντα, σιγουρέψου ότι θα υπάρξει κάποιος να εξαργυρώσει την πίστη σου (για αυτόν) ή αλλιώς την επένδυσή σου (για σένα).

Ανώνυμος είπε...

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους – πέρα από το όνειδος που λέγεται “αγγλικό δίκαιο” – την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

από ΒlackΜediterraneanPirate
Παίζεται να χαρίσουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων;

Ανώνυμος είπε...

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

Η συνέχεια εδώ:
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=31465&Itemid=139

Ανώνυμος είπε...

Ο Χάρης Ρώμας μήπως έχει ιουδαϊκές ρίζες;

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ!!ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ!!ΚΑΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΔΕ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.ΤΡΙΤΟΝ,ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΡΓΚΙΟΖΑΚΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗ,Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ.ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ ΝΕΝΕΚΟΙ.ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑ.Ο.Σ. ΑΛΛΑ ΦΑ.ΠΑ.Σ. ΔΗΛΑΔΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΠΕΣ ΕΙΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Προς Τελ Αβίβ.

Αίγυπτος, Λίβανος κτλ....κτλ...βασικά Σαουδική Αραβία , μόνο αυτή ...για την ΑΟΖ πάντα.


Το πρόβλημα σας είναι οι επιταγές, από το Λόμπι...σας δίνουν ζωγραφιστό χαρτί (η μόνη θυσία σε αυτό το πράγμα για πάρτη σας εκ μέρους των αδερφών σας, είναι η φθορά της εκτυπωτικής μηχανής..) και από την άλλη αβάντα στην Σαουδική Αραβία να κάνει παιχνίδι μέσω των χαρτζηλικομένων πιονιών στα ανοιχτά....

Μα μέρος του λόμπι δεν έχει ιδανικά...ποιο Ισραήλ και πράσινα άλογα...


Εσείς βέβαια ως μαλάκες , δεν βλέπετε πέρα από την ατσάλινη μυτούλα σας.

Αν δεν πιάσετε από τις μπαλίτσες κάποια άτομα από το λόμπι και δεν τις στριφογυρίσετε , άψαλτο θα πάει το πλάνο...με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτον που το οικόπεδο το έκανε χώρα,

Από τους Έλληνες μην περιμένετε και πολλά...συνήθισαν να κάθονται στα γόνατα...οι δε Κύπριοι που είναι όρθιοι , είναι λίγοι ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ....(ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΣΑ (ΑΜΕΡΙΚΑ) , ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΡΙΜΕΡΕΣ, αλλιώς θα μιλάγαμε τώρα...)

Από τις μπαλίτσες...ξέρετε πως...κάποιοι θα ζουν ακόμα ....όπως τον παλιό καιρό..που χτυπούσε το κουδούνι στην βίλα...έμπαιναν οι λεβέντες και εξηγούσαν στον μεγιστάνα το "η Μαμά Πατρίδα χρειάζεται τις υπηρεσίες σου..."

Μόνο έτσι αρχικά θα χαλαρώσει η θηλιά στο λαιμό των αναγκαίων συμμάχων σας.

Δεν υπάρχει εκεί κάτω , καμμιά παλιοσειρά να σας πεί ιστορίες με φιχόνες; (By the way, to Gostijo αξίζει;)...


Αφήστε, την Ελλάδα να την δυαλύουν , το μπλοκάρισμα γύρω από το οικοπεδάκι σας να ολοκληρωθεί, και μετά , στο τρίτο μέρος...θα δείτε κάτι γλέντια ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΣΑΣ.


Αν πάλι σας βάλουν στο κόλπο οι Goldman και οι λοιποί "man" ΄τοτε... "θα σου τα φορέσειιιιι (Ζήκος...της Κακομοίρας).

Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΣΕ Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ....χα,χα,χα


Ιστορικός - Ερευνητής Ιουδαικών Αυτοκτονιών.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.

Τόσο μαλάκες...τότε με ανθρωπάκο σας με το πρόσωπο ελαιώνα.

Τώρα θα είχαμε δύο "αστακούς" στη γειτονιά..και αλλιώς θα γινόταν το ποντάρισμα...

Κορόϊδα....

(Είμαι καλλίτερα γιατρέ..)

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.2


Προς Ευρωπαική Ενωση.

Δηλαδή , καρκίνο του στομάχου παθαίνεις μόνο από το νερό;...μου φαίνεται ότι έχετε μείνει λίγο πίσω εις τας εξελίξεις της Σκοτεινής Επιστήμης.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ3.

Με ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, με φυσικά πρόσωπατα, όχι λόμπι , οργανώσεις , συνασπισμούς, συμφέροντα...αυτά είναι για τους βλακέντιους, δημοσιογράφους, πολιτικούς,Λαούς κτλ..κτλ...

Το κύτταρο είναι το "φυσικό πρόσωπο".

Και κάθε φυσικό πρόσωπο έχει αδυναμίες.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ4

Και επειδή ακούω διάφορες παπαριές περί εμβάθυνσεως στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών...πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι.

Ένα ξίφος για είναι υπαρκτό πρέπει να ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ να το κρατήσει αναλόγως...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ , ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ

Α)Να έχει την θέληση
Β)Να έχει την δυνατότητα( ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ...)


Μα όλοι έχουν πεθάνει εκεί κάτω ρε γαμώτο;....τι γίνεται;