31/1/12

ΕΣΗΕΑ: Τρίμης and associates βάζουν πλάτη τώρα και για το άρθρο 99

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3788

Την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μέσα στο Σαββατοκύριακο- πρότειναν τουλάχιστον 4 μέλη του, μετά τις πληροφορίες ότι και η Τυποεκδοτική ΑΕ, ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ, μετά τις απολύσεις εθελοντών και άλλων, προχωρεί σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Η πλειοψηφία της συναλλαγής στο προεδρείο όμως, προτίμησε να κάνει γουικέντ…..ταξικής ανάπαυλας.


Η ομάδα Τρίμη, μαζί με τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ συνεταίρους τους πλέον, αρνούνται συστηματικά, τις τελευταίες εβδομάδες, να γίνει διεξοδική συζήτηση για τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί , στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 99 και αφορούν το Τ/Σ ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία και άλλα ΜΜΕ, που βρίσκονται στον «προθάλαμο» μιας ανάλογης διαδικασίας ώστε με ψυχραιμία και διάλογο και υπεύθυνη στάση να αντιμετωπισθούν οι δραματικές εξελίξεις.
Πίσω από την θέση του «όλα η τίποτα» που υπηρετούν, κρύβεται προφανώς το τίποτα, ή πτωχεύσεις, με προθάλαμο πλέον το άρθρο 99.


Ό,τι ακριβώς δηλαδή εξυπηρετεί στην ουσία εργοδότες, πιστωτές, διαφημιστικές που είναι στο κόκκινο, δημοσκοπικές εταιρίες και τις επιδιώξεις που ευνοεί η απελπισία του κόσμου.
Φρόντισαν επίσης να μην υλοποιηθεί και η πρόταση της ΚΕΔ, (με αφορμή το σκάνδαλο για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και την σταφιδιασμένη κόντρα ΓΑΠ – διαπλοκής), να ανοίξει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συζήτηση έστω και τωρα για όλα τα δάνεια την κρατική διαφήμιση τις χορηγίες σε κόμματα και στα ΜΜΕ, ώστε να έρθουν στο φως όλα για όλους.
Έχουν τους λόγους τους που το μπλοκάρισαν.
Οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικο-κομματικές εκφράσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, που έχουν αυτήν την περίοδο, την συγκυριακή πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την ευθύνη προσπαθούν απεγνωσμένα, Δευτέρα και Τρίτη να σπρώξουν τους δημοσιογράφους, να ψηφίσουν σε κάλπη, προτάσεις που οδηγούν σε απεργίες διαρκείας, ώστε για να έχουν άλλοθι να κάνουν τις απεργίες τους με κάποια βούλα.
Έστω και αν 8 στους δέκα δημοσιογράφους τους γυρίζουν την πλάτη, όπως προκύπτει και από την έκτακτη γενική…… «συνέλευση» στο ΚΑΡΑΒΕΛ.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό.


Αδιαφορούν για τις περικοπές των συντάξεων που υπερβαίνουν το 37% καθώς και αυτές που έρχονται, όπως για τον 13ο και 14ο μισθό που κόπηκαν από πέρυσι στις συντάξεις στους μισθούς στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ΜΜΕ και αλλού χωρίς - και τότε η ΕΣΗΕΑ- να πει κουβέντα Δεν κουβεντιάζουν επίσης τα τετελεσμένα που ήδη έχουν δημιουργηθεί και με την δική τους αβάντα στα περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.


Ούτε βέβαια λένε λέξη για τα 650 εκ. ευρώ (αποθεματικά ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) που μας τα τρώνε με το κούρεμα του PSI οι Τράπεζες, και αρνούνται να ρωτήσουν τι γίνανε και που πήγανε όλα αυτά τα χρόνια, οι αποδόσεις των κεφαλαίων των Ταμείων μας (πάνω από 100εκ. ευρώ το χρόνο)
Τι να περιμένει όμως κανείς απ΄αυτούς.
Στήσανε την «μηχανή» που οδήγησε στο ενιαίο ταμείο, και που είναι η αιτία της καταστροφής που έρχεται επειδή έτσι έγινε η ενοποίηση αποθεματικών, για την οποία έχει προειδοποίηση από το 2007, η έκθεση Μανιτάκη.
Και ήταν ανέκαθεν αυτή η.. «αριστερή παρέα» κατά του αγγελιόσημου επειδή ήθελαν και οι συντάκτες να μεταφερθούν στο ΙΚΑ, παρόλο που οι ίδιοι ως ασφαλισμένοι προτιμούσαν για τις οικογένειες και τα παιδιά τους τον ΕΔΟΕΑΠ, γνωρίζοντας όμως ότι «δεν μπορεί να σταθεί» χωρίς αγγελιόσημο..
Τα ίδια έλεγαν όμως και για τη Δεξιά και τους εκπροσώπους της, μέχρι που ήρθε η ώρα να τους ψηφίσουν και να διοικούν μαζί τους και σε αντάλλαγμα, επειδή τους έδωσε το δαχτυλίδι για την ΕΣΗΕΑ, να τους δώσουν θέσεις στο Ταμείο.


Κλείνουν όμως τα μάτια και σ΄αυτά που συμβαίνουν και σε παραδοσιακά συγκροτήματα ΜΜΕ (ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ κλπ).
Ξεχνάνε την σφαγή με τις απολύσεις, τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση ή συνταξιοδότηση, ώστε σ ‘ αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι να υποκύπτουν σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών τρίτης φουρνιάς κι εντελώς υποκριτικά προτείνουν μηδέν απολύσεις, αφού πρώτα έγιναν(ανέχθηκαν) εκατοντάδες.
Αδιαφορούν –αν δεν συνηγορούν με τον τρόπο τους - που σε ΕΡΤ και το ΑΠΕ προωθούνται διαδικασίες απολύσεων ακόμη και μόνιμου προσωπικού, με κατάργηση και της παράλληλης απασχόλησης, μαζί με την σφαγή του 50% των συμβασιούχων και διώξεις με εφεδρεία σ΄όλα τα δημόσια ΜΜΕ.


Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει κατατεθεί ωστόσο από μέρες, όπως αποκαλύπτει και το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, πρόταση για πολιτική συμφωνία- έστω και τώρα- για την αντιμετώπιση ης κρίσης με άλλη στρατηγική, από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις μαζί, μέσα από κεντρική κλαδική συμφωνία, μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και πολιτικών φορέων ,την οποία όμως μπλοκάρει μέχρι στιγμής η δογματική πλειοψηφία του ΔΣ, με τον ταμία των Crimes και την παλιά παρέα κάποιων δημοσιογράφων –εμπόρων.
Η πρόταση της ΚΕΔ για άλλη στρατηγική που κατατέθηκε στο ΔΣ για δέσμευση «ΟΧΙ ΤΥΦΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΣΣΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ» κόπηκε από την πλειοψηφία της συναλλαγής και δεν έφτασε ποτέ σε ΓΣ από την αμερικάνικη αριστερά, που διοικεί την ΕΣΗΕΑ, «σφετερίζεται» την σφραγίδα του σωματείου μας και κάνει μόνο τυφλές απεργίες και τώρα θέλει να πάει τον κλάδο σε απργίες διαρκείας.


Το σύστημα Τρίμης και συνεταίροι, παριστάνουν τους συνδικαλιστές –αν και ποτέ δεν νομιμοποιήθηκαν στην πλειοψηφία της βάσης- και με παράνομες αποφάσεις στην σειρά , ΔΙΑΛΎΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ την ΕΣΗΕΑ και τον κλάδο με αβάντα που του δίνουν απλόχερα κάποιοι στο λεγόμενο, διασωματειακό μαζί με μερικές σφραγίδες αλλά και διατεταγμένη ΝΟΜΙΚΉ παρουσία.


Με συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, εκεί που μπορεί και τις ελέγχει, η παλιά παρέα με την κουκούλα, τελειώνει την ενημέρωση, απαξιώνει ό,τι γουστάρει, κομματιάζει τον κλάδο, ενώ στις θέσεις εργασίας που χάνονται και στα λουκέτα του 99 που ακολουθούν, υπόσχεται σ΄όσους κάνουν επίσχεση, βοηθήματα ψίχουλα -αντί να τους πληρώνουν οι εργοδότες- από τα αποθεματικά γενεών της Ένωσης και των Ταμείων μας, που κι αυτά οδηγούνται στο κόκκινο.


Ως πότε θα τα ανέχεται αυτά η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία του κλάδου και της κοινής γνώμης;



Aπό τη Γραμματεία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H παραταξη σας στην ΕΣΗΕΑ ειχε κοινο πλαισιο Με την παραταξη της ΔΗΜΑΡ με τους Τελογλου Κατια Μακρη κλπ.Μπραβο ειστε πολυ αντιμνημονιακοι!

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...