11/8/15

Τουρκία: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη

Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός/ κι εγώ λαός κι εσύ λαός
 εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ/ όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ
     (Από τη Φιλοσοφία του Μπουντουάρ του (αριστερού) κώλου)

Ο μεγάλος τουρκικός Συνασπισμός, ( όπως Μέρκελ-SPD και Σαμαροβενιζέλοι), θα έχει μια ακόμα ευκαιρία τη Πέμπτη ή την Παρασκευή .
Ο υπηρεσιακός Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ηγείται του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αλλά δεν τα βρήκαν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, που θα τερματίσει την πολιτική κρίση που προκάλεσαν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου.
«Για δύο κόμματα που είναι πολιτικά αντίθετα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να να καταλήξουν σε συναίνεση δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και μέλος της ηγεσίας του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, που μετείχε στη συνάντηση.
Ο πρόεδρος Ερντογάν, έχει συνταγματική προθεσμία μέχρι της 23 Αυγούστου για να σχηματίσει κυβέρνηση και μετά τον λόγο τον έχει ξανά ο «λα(γ)ός».(Στιφάδο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Η Μαύρη 24η Απριλίου 1941. Η 179η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και 19η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Στην Αθήνα επικρατούσε Χάος

  Οι δυστυχισμένοι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί    που έστειλε ο Τσώρτσιλ να μας βοηθήσουν να μας κατακτήσουν οι Γερμανοί ,αφού έριξαν μερικές ...