22/9/15

Ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός έσπασε το Εμπάργκο της ΕΕ για την Κριμαία

Ο δήμαρχος της Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός επισκέφτηκε τη ρωσική Σεβαστούπολη, όπου υπέγραψε μνημόνιο διμερούς συνεργασίας με τον Κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Σεργκέι Μενουάιλο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός, επεσήμανε ότι η Σεβαστούπολη συνδέεται με την Ελλάδα με κοινή ιστορία. «Είμαστε περήφανοι που οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και οι Κορίνθιοι έχουμε κοινές ιστορικές ρίζες.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής μας συνεργασίας, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς», δήλωσε o κ. Πνευματικός.

Η Σεβαστούπολη δημιουργήθηκε στο χώρο της ελληνικής αποικίας της Χερσονήσου στην Ταυρική , (Κριμαία) που την δημιούργησαν Μεγαρίτες από την Ηράκλεια του Πόντου. Η σημερινή Σεβαστούπολη ονομάστηκε έτσι από την Αικατερινή συνδυάζοντας το επίθετο «Σεβαστός» με την «Πόλη».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδώ μιλάμε για επανάσταση, δηλαδή μπορεί να κόψει και Κορινθιακή Δραχμή.

να δούμε αν και ποιοι θα του κάνουν πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μαγκας ο Δημαρχος συγχαρητηρια μας κουφανε ολους!!!!!!!!!!!

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...