24/6/18

1798 . Ο Θάνατος του Ρήγα στον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι

Στις 13/24 Ιουνίου δολοφονήθηκε στην φυλακή του Πύργου Νεμπόισα στο Βελιγράδι ο Ρήγας και οι σύντροφοί του Ευστράτιος Αργέντης, ετών 31 έμπορος της Βιέννης από τη Χίο, Δημήτριος Νικολίδης, ετών 32 από την Ήπειρο Ιατρός, Αντώνιος Κορωνιός, ετών 27, έμπορος και λόγιος από την Χίο, Ιωάννης Καρατζάς, ετών 31 από την Λευκωσία της Κύπρου, Θεοχάρης Τουρούντζιας, ετών 22, έμπορος από τα Σιάτιστα, Ιωάννης Εμμανουήλ, ετών 24 φοιτητής της Ιατρικής και ο αδελφός του Παναγιώτης, ετών 22 από την Καστοριά.

 (Η Φωτογραφία είναι από το μνημόσυνο στον τόπο του Μαρτυρίου του Ρήγα ,που διοργάνωσα το 1998 χροστατούντος του τότε Πατριάρχη των Σέρβων (Αγίου) Παύλου.

Το 1059 υπογράφηκε το καταστρεπτικό για του Ορθοδόξους της Σικελίας και της Καλαβρίας Κονκορδάτο του Μέλφι ανάμεσα στον Πάπα Νικόλαο Β και τους τυχοδιώκτες Νορμανδούς κατακτητές που έδωσαν όρκο πίστεως στον Πάπα και υποσχέθηκαν να υποτάξουν θρησκευτικά στη Ρώμη τη Μεγάλη Ελλάδα. 

Όλα τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
 https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/06/24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...