27/6/22

Τα 100 χρόνια της Προδοσίας στην Μικρά Ασία. Στεργιάδης, Θεοτόκης, Χατζηανέστης, Τρικούπης, Διγενής, οι Άξονες της Προδοσίας.

  

 Η Μικρασιάτικη Καταστροφή αποφασίστηκε στο Λονδίνο και σχεδιάστε στην Αθήνα. 
Το πρώτο βήμα για την «στρατιωτική λύση» ήταν η τοποθέτηση του Χατζηανέστη στην θέση του Παπούλα. 
Το δεύτερο βήμα έγινε με την τοποθέτηση από τον Χατζηανέστη,    (μόλις γύρισε από την  Αθήνα στη Σμύρνη), ως διοικητών των Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού, του Νικόλαου Τρικούπη και του Κίμωνα Διγενή αντιστοίχως. 
Η είδηση για την τοποθέτηση τους δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου. Πότε ανέλαβαν τα καθήκοντα τους δεν ξέρω.
 Οι Προδότες Τρικούπης και Διγενής τοποθετήθηκαν  Σωματάρχες, από τον Προδότη Χατζηανέστη στις 27 Ιουνίου 1922 με αποστολή  να διαλύσουν την Στρατιά. Ακριβώς 40 ημέρες μετά, η Στρατιά καταστράφηκε. 

Έτσι δίνουμε απάντηση στο ερώτημα :

-Τι περίμεναν ο Άγγλοι και πρότειναν σε Γάλλους και Ιταλούς τον Ιούνιο του 1922, την αναβολή της διασκέψεως για το Ανατολικό Ζήτημα  για τα τέλη Αυγούστου;

-Μα, να φθάσει ο άνθρωπος τους,     ο Τρικούπης στο Μέτωπο!!!

Στη Φωτογραφία ο δύο προδότες ,  ο χαμογελαστός  Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού υποστράτηγος Νικόλαος  Τρικούπης,  και ο Διοικητής του  Β’ Σώματος Στρατού Κίμων Διγενής ένθεν και ένθεν  του Τούρκου οικοδεσπότη τους   αντισυνταγματάρχης Αντάν.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...