Ο άνθρωπος που έδωσε στον εαυτό του μισθό 124,513 δρχ τον μήνα, (250 στερλίνες) ήταν ο «Μοναστρηρλής» Δημήτριος Σάντης που ήταν τότε 49 ετών. Ήταν καθηγητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και διορίστηκε Διοικητής από τον Γκοτζαμάνη στις 3 Ιουλίου 1941 και παρέμεινε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 1943.
Οι υποδιοικητές ήσαν υπάλληλοι της Τράπεζας των οποίων τα ονόματα τα κρύβει η Τράπεζα. Αυτοί εισέπρατταν 96.284 μηνιαίως. Μετα την αντίδραση για τους σούπερ μισθούς τους μείωσαν σε 36000 και 27000, δηλαδή διπλάσιους από τους μισθούς του Τσολάκογου και των υπουργών του. Τα στελέχη της Τράπεζας, (διευθυντές-υποδιευθυντές) έπαιρναν στην αρχή από 10-15000. Μετά κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά με τους μισθούς στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για να καταλάβετε σας δίνω τις τιμές των σιτηρών που καθόρισε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 1941 και τους μισθούς των υπαλλήνων στην Θεσσαλονίκη
(1)
Οι «φύλακες» του Ελληνικού Εθνικού Χρυσού που τον έχασαν, αλλά που δεν τους ζητήθηκε ποτέ ευθύνη για αυτό
Ο διοικητής της Τράπεζας, από το 1939, Κυριάκος Βαρβαρέσος και ο Υποδιοικητής Γεώργιος Μαντζαβίνος που ακολούθησαν τους δραπέτες κατ αρχήν στην Κρήτη, και που συνόδευαν τον ελληνικό χρυσό στην Αλεξάνδρεια εισέπρατταν και εκείνοι μισθούς που τους καθόρισαν μόνοι τους και εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο.
1 σχόλιο:
Τους γ....ς ή δεν τους γ....ς κι αυτούς και τις οικογένειές τους και τους απογόνους τους ;
Δημοσίευση σχολίου