11/12/08

«ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»

Σαν να ήξερε, ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γιάννης Καψής, το τι μας περίμενε ,έβαλε τον τίτλο, «ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ»,στο νέο βιβλίο του, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα (10 Δεκεμβρίου 2008 ), με πολύ μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα της «Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά».
Η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Μικρασιάτη πρώην Βουλευτή και Υπουργού Γιάννη Καψή έγινε από τον Μικρασιατικής επίσης καταγωγής βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, Γιάννη Διαμαντίδη.

Εκτός από τον σχολιασμό των χαρακτήρων και του θέματος που πραγματεύεται ο συγγραφέας, ο Γιάννης Διαμαντίδης καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας, υπενθυμίζοντας ότι οι δυο τους, μαζί με τον Γιάννη Χαραλάμπους, κατέθεσαν την πρόταση νόμου για τη καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως μέρας μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από την Βουλή των Ελλήνων.

Κλείνοντας τόνισε ότι τα ιστορικά στοιχεία για τη Σμύρνη – κάποια από τα οποία περιέχονται και στο συγκεκριμένο βιβλίο – αποτελούν Εθνική Μνήμη και μια ακόμη συνεισφορά του Γιάννη Καψή, που οι νεώτεροι έχουν χρέος να γνωρίζουν και να διαφυλάττουν από την γνωστή προπαγάνδα που επιδιώκει να οδηγήσει τους Έλληνες στην «συλλογική λήθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...