25/8/10

Το χρονικό της Μεγάλης Σφαγής

Ποιος είναι πιο ηλίθιος

http://www.styx.gr

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

«Κανένας νόμος δεν σου απαγορεύει να εκμεταλλευτείς έναν ηλίθιο» δήλωσε με εξοργιστική ωμότητα στις 20-02-2010 ένας εκ των επικεφαλής του Αμερικανικού επενδυτικού ταμείου ΜΑΡΙΑΝ και της Amit Sarkar Lehman Brothers Holdings Inc. (http://www.spoke.com/info/pDZW4T8/AmitSarkar) «Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά και όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στον Ελληνικό λαό» προσέθεταν στην ουρά του οι χρηματιστές της Γουώλ Σρητ επιτείνοντας τις εκ των πολιτικών του επιλογών ενοχές τού τελευταίου. Το who is who των Σαρκάρ και των όποιων χρηματιστών δεν χρήζει ιδιαίτερων συστατικών επιστολών. Πρόκειται για τα νεοφιλελεύθερα αποστήματα το πύο των οποίων εκχύθηκε μολυσματικά στο περιβάλλον όταν πιέστηκε από το σκάνδαλο της Goldan Sacs. (αυτής που με το αζημίωτο δίδαξε στους πρώτου βαθμού συγγενείας των μιζών κυβερνητικούς αυτόχθονες την δημιουργική λογιστική!!)
Στον πυρήνα τους ωστόσο και ως προς τα καθ’ ημάς έχουν κάποια ποινική αξία οι δηλώσεις αυτές γιατί: Μόλις ένα μήνα πριν τον Γενάρη του 2010 δυο Βρετανικές οικονομικές εφημερίδες έτσι στα ξεκούδουνα δημοσιεύουν ότι η Ελλάδα επιδιώκει απεγνωσμένα τον δανεισμό της από την Κίνα δια μέσου της Goldman Sacs, γεγονός που αύξησε αμέσως και κατακόρυφα το primioum για το χρέος. Κι επειδή οι συγκεκριμένες εφημερίδες είναι κατά κανόνα άριστα πληροφορημένες, οι βασικοί ύποπτοι της παροχέτευσης ενός κωδικοποιημένου μηνύματος στην «αγορά» ήταν τρεις. ‘Η ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ή η Goldman Sacs ή ο Μπιρικόγκος υπουργός οικονομικών. (Ως γνωστό τα δάνεια μεταξύ όλων των άλλων επιβαρύνονται και των προμηθειών τους.. )
Γιατί; Μα είναι απλό.. Η συγκεκριμένη τράπεζα πιστή στο δόγμα «αγοράζουμε στην φήμη πουλάμε στο γεγονός» δεν θα περιοριζόταν αποκλειστικά στα κέρδη της από το ελληνικό χρέος, αλλά θα άρπαζε- όπως και το έκανε- από τα μαλλιά, την ανέλπιστη ευκαιρία να υπονομεύσει το ευρώ δια της αγοράς των CDSs.. Ποντάροντας δηλαδή στην χρεοκοπία της χώρας μας. (βρίσκεται εν εξελίξει απλώς είναι ελεγχόμενη διαφορετικά αντί ημών θα πτώχευαν οι δανειστές). Το προκλητικά αξιοσημείωτο είναι πως το ίδιο έκαναν και Έλληνες επενδυτές. (κυρίως όσοι αμόλησαν τ’ αδέσποτά τους να φυλάσσουν επικοινωνιακά τις τράπεζες γαβγίζοντας ακόμη και στα blogs).
Τυχαία συνέβησαν αυτά; Δεν νομίζω. Απόδειξη ότι το πενθήμερο μεταξύ της 26-01-2010 και 01-02-2010 οι Αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ρευστοποιούν συμβόλαια αξίας 5,5 δις ευρώ, περισσότερα από τον Σεπτέμβρη του 2008 όπου η κρίση βρισκόταν στο απόγειό της. Κάπως έτσι κατέστη η Ελλάς προνομιακή δίοδος για την άλωση του Ευρώ πριν το Ευρωπαϊκό νόμισμα μετατραπεί οριστικά σε κύριο αποθεματικό.
Κι από εδώ αρχίζει το Ευρωπαϊκό ντιρλαντά ντιρλάνταντα που για μας έμοιαζε με χορό του Ζάλογγου. Η περίοδος δηλαδή κατά την οποία τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σαρκοζί, στροβιλίζονταν σαν σε καρουζέλ μεταξύ δύο πόλων. Της γελοιότητας και της σκοπιμότητας. Προηγουμένως είχαν τοποθετήσει πειραματικά στην θέση του οδηγού τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος απλώς έστριβε προς τέρψη των οπαδών του το τιμόνι τού εν ακινησία παιχνιδιού πότε δεξιά και πότε αριστερά. Λούνα Παρκ ή ενσυνείδητη παραπλάνηση; Προφανώς το δεύτερο επειδή τελικά έστριψαν αμφότεροι δια του μηχανισμού στήριξης (στον οποίο συμπεριέλαβαν και το ΔΝΤ), εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πιστολέρο Έλληνα πρωθυπουργό μαζί με το κύρος του νομίσματός τους.
Τι όφειλαν να πράξουν; Ό,τι τους υποδείκνυε μια πολυπληθής ομάδα δημοκρατικών οικονομολόγων, μα και η Ευρωπαϊκή αριστερά. Ν’ αντιδράσουν αυτόματα εκδίδοντας ευρωομόλογα ή εξαγοράζοντας εν ριπή οφθαλμού το Ελληνικό χρέος. Θα τσάκιζαν έτσι τους Αμερικανούς Ντίσνεϋ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προστατεύοντας ταυτόχρονα το ευρώ και την αξία των χρεογράφων (μεταξύ άλλων και πλείστα ελληνικά) των κεντρικών τους τραπεζών.. Εν αντιθέσει αδράνησαν. (ιδού η ποινική αξία). Και καθώς η φύση σιχαίνεται τα κενά επί της αδράνειάς τους επενέβη ο πιστωτικός κολοσσός Goldman Sacs «αφαιμάσσοντας» μια χώρα μικρή (κατά τους αμερικανούς τραπεζίτες υπολογίζεται ότι κέρδισε δύο με τρία δις δολάρια την επίμαχη περίοδο), της οποίας ο λαός είχε δυστυχώς την απρονοησία να εκλέγει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τη γνωστή συμμορία εξωνημένων πολιτικών.. Και πότε; Την ίδια στιγμή που το δολάριο κατέρρεε από τις μία προς μία εξακολουθητικές αποσκιρτήσεις- εκ του «ληστρικού πετροδολαρίου»- σχεδόν όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, που δέχονταν για την πώληση του προϊόντος τους νομίσματα ακόμη και της Ζουαζηλάνδης.
Και ως προς τις συνέπειες που είχε το Ευρωπαϊκό νόμισμα με ευθύνη των υποταγμένων Ευρωπαίων πολιτικών (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας) στην νέα Διεθνή Αλητοελιτοκρατία του πλούτου, σας βεβαιώ πως δεν μου καίγεται καρφί επειδή κατ’ εντολή της μετατράπηκαν αυτοί σε αγωγούς μεταφοράς πεπιεσμένου τραπεζικού αέρα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Με κόφτει αποκλειστικά ως προς το ό,τι ασφυκτιούμε εντός του, πρωτίστως εμείς.
Και το επιπλέον ανυπόφορο είναι πως σε σχέση με την Ελλάδα, οι δράστες δια της αναισχυντίας τους εξακολουθούν να κυβερνούν, ενώ έχουν ευκρινέστατα φωτογραφηθεί από τους κυνικούς κυρίους της Αμίτ Σαρκάρ και όχι μόνο. Το ότι αυτοί τους περιτύλιξαν στο απαλλακτικό σελοφάν της ευήθειας ασφαλώς και δεν τους αθωώνει. Επειδή δεν είναι ηλίθιοι. (Τουλάχιστον οι ηγετικές ομάδες όσων έθεσαν την υπογραφή τους ή την ψήφο τους κάτω από την ..αξιο-μνημόνευτη συνθήκη με το ΔΝΤ).
Ιδιοτελείς υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων είναι και ως εκ τούτου θα πρέπει να τύχουν ανάλογης Ελληνικής μεταχείρισης. Πιθανόν της ίδιας που έτυχαν κι εκείνοι της Μικρασιατικής ταπείνωσης με δεδομένο ότι η σημερινή, λόγω της ιδιάζουσας φύσης της, είναι απείρως καταστροφικότερη, αφού εκτείνεται με ισχυρότερη ένταση σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Αρχής γενομένης των οικονομικών εξαπλώνεται σαν λαδιά σε όλα τα υπόλοιπα. Εθνικά, πολιτικά, κοινωνικά βιολογικά αλλά και δημογραφικά. Το ότι τα θύματά της προς το παρόν περνούν στην αφάνεια συμβαίνει εξ αιτίας των υποδουλωμένων στην άρχουσα τάξη ΜΜΕ.. Αν δεν συμβεί ο άξιος της μοίρας του ηλίθιος θα είναι άλλος. Ο συνήθης ύποπτος. Εμείς… Εμείς που αντί να τους τρομοκρατήσουμε, (κατά πως τους πρέπει και τους οφείλουμε), κοκκινίζοντας απορριπτικά προς τους υπολοίπους τον χάρτη της χώρας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επιρρεπείς από καιρό οσμίζομαι πως θα επαναλάβουμε το ίδιο εγκληματικό λάθος.
Υπό το άλλοθι των καθολικών ή ακόμη ακόμη και των επί μέρους ενστάσεών μας προς την πολιτική αυτή θέση, θα ψηφίσουμε τους γνωστούς αγιογδύτες. Για να αποδειχτεί το επώδυνο και εξ αντικειμένου αληθές περιεχόμενο της ρήσης του Γιώργου Κονδύλη: «Αν γνώριζα πόσο μαλάκας είναι αυτός ο λαός θα τον κυβερνούσα από λοχίας!!!!» είχε πει και μοιάζει ο κατά ληξιαρχική πράξη υιός ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου και η ένθεν και ένθεν πολιτική συμμορία του να είναι το μόνο πολιτικό μήνυμα που έχουν αφομοιώσει βαθιά..

eandrik@otenet.gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ.

ΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΥΣ?

Το έγκλημα είχε οργανωθεί με όλες τις λεπτομέρειες. Οι δράστες 15 και τα θύματα δύο!

Απίστευτο το σκηνικό που έγινε χθες βράδυ στην οδό Θησεώς στη Βάρη. Μια ομάδα 15 ατόμων επιτέθηκε με μαχαίρια, σπρέι και σιδηρογροθιές σε δύο άντρες.

Τον πρώτο τον μαχαίρωσαν στο χέρι και το πόδι και τον δεύτερο τον χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερογροθιά και στη συνέχεια τους αφαίρεσαν 500 ευρώ καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δράστες διέφυγαν με τρία ΙΧ και αναζητούνται, ενώ οι τραυματίες αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39406&catid=4

Ανώνυμος είπε...

Στοχεύουν στο τελευταίο "ταμπούρι" του Έλληνα, στο σπίτι του!!!

Το τελευταίο ταμπούρι του Έλληνα, το τελευταίο του όρυγμα, είναι το ιδιόκτητο σπιτάκι του. Είναι το τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξής του.

(Ο μπαξές, ο λαχανόκηπος, είναι πρόσθετο αμυντικό μέτρο, αλλά πολύ ισχυρό, για μια σειρά από λόγους όχι μόνο οικονομικούς).
Οι μικρές του αποταμιεύσεις είναι το μπαρούτι της αντίστασης.
Το βόλι. Το ΠΟΛΥΤΙΜΟ.

Αλλά το κρυφό μεγα-όπλο, η εφ’ όρου ζωής ασφαλιστική του εταιρεία, είναι η οικογένεια. Το σόϊ του δηλαδή, οι συγγενείς. Αλλά και οι φίλοι. Φίλοι. OI ΦΙΛΟΙ.

Αυτά τα “λίγα” προσπαθούν να μας πάρουν τόσα χρόνια.

Πατρίδα, έθνος, στρατός, γλώσσα, παράδοση και άλλα τέτοια ιερά, αυτά τα “λίγα” έχουν στον πυρήνα τους.

Αυτό είναι το σκληρό τους κουκούτσι.
Που έχουν λυσσάξει να το διαβρώσουν, να το σπάσουν.

Γι’ αυτό μάνιασαν να του υποθηκεύσουν το σπιτάκι του, να το εξανεμίσουν σε δυο γενιές με φόρους κληρονομιάς, αλλεπάλληλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών ΣΕ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΓΗΣ κι άλλα τερτίπια.
Γι’ αυτό ροκανίζουν τις λίγες καταθέσεις του με χρηματιστιριακές υποσχέσεις.
Γι’ αυτό διαβρώνουν την οικογένεια με εξοντωτικά ωράρια και βαμπίρ στην τηλεόραση.
Γι’ αυτό δεν έμεινε λαϊκός πολιτισμός, λαϊκή τέχνη και τραγούδι.
Κι είναι όλα μια ίδια αηδιαστική σούπα.

Το σπιτάκι, λίγα λεφτουδάκια στην άκρη, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι.
Αυτά τα “λίγα” είναι που έχουμε για να δώσουμε και την τελική μάχη που πλησιάζει.
Γι’ αυτό ενότητα. Οχι άλλη φαγωμάρα. Φτάνει πια με τα κομματικά.
Ξέρουμε όλοι ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.
Μην ξύνουμε τις πληγές των τάχαμου “πολιτικών μας αντιπάλων”.
Φτάνει πατριώτες. ΦΤΑΝΕΙ. Πολλές από αυτές τις πληγές είναι και δικές μας.

Είμαστε σε πόλεμο τώρα. Όσο περισσότεροι αντέξουν, και όσοι λιγότεροι πάνε στις Νομαρχίες για δελτία απορίας, που διαβάζω ότι αυξάνονται τελευταία, τόσο περισσότερο θα αντέξουμε.

Ο στόχος είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίες και μεσαίες ιδιοκτησίες.
Ο Έλληνας δεν υπήρξε ανέστιος λαός. Δεν υπήρξε περιπλανώμενος. Είναι ΟΔΥΣΣΕΑΣ!
Η βαθιά σχέση του Έλληνα με την Ιερή Πατρώα Γή αποτυπώθηκε στο 80% της σημερινής ιδιοκατοίκησης.
Αυτό ΔΕΝ το θέλουν τα ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που έχουν υποδουλώσει την πατρίδα. Θέλουν να το σπάσουν.

Θέλουν να καταστήσουν τον Έλληνα ανέστιο! Αρα δούλο.

Πρέπει λοιπόν να καταστήσουμε κατανοητό και στην τελευταία γιαγιά στο χωριό ότι ΔΕΝ θα στοχεύσουν στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΚΑ.
ΠΡΩΤΑ θα στοχεύσουν στις ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίες και έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζουν τον κόσμο για ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_9589.html

Ανώνυμος είπε...

Στοχεύουν στο τελευταίο "ταμπούρι" του Έλληνα, στο σπίτι του!!!

Το τελευταίο ταμπούρι του Έλληνα, το τελευταίο του όρυγμα, είναι το ιδιόκτητο σπιτάκι του. Είναι το τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξής του.

(Ο μπαξές, ο λαχανόκηπος, είναι πρόσθετο αμυντικό μέτρο, αλλά πολύ ισχυρό, για μια σειρά από λόγους όχι μόνο οικονομικούς).
Οι μικρές του αποταμιεύσεις είναι το μπαρούτι της αντίστασης.
Το βόλι. Το ΠΟΛΥΤΙΜΟ.

Αλλά το κρυφό μεγα-όπλο, η εφ’ όρου ζωής ασφαλιστική του εταιρεία, είναι η οικογένεια. Το σόϊ του δηλαδή, οι συγγενείς. Αλλά και οι φίλοι. Φίλοι. OI ΦΙΛΟΙ.

Αυτά τα “λίγα” προσπαθούν να μας πάρουν τόσα χρόνια.

Πατρίδα, έθνος, στρατός, γλώσσα, παράδοση και άλλα τέτοια ιερά, αυτά τα “λίγα” έχουν στον πυρήνα τους.

Αυτό είναι το σκληρό τους κουκούτσι.
Που έχουν λυσσάξει να το διαβρώσουν, να το σπάσουν.

Γι’ αυτό μάνιασαν να του υποθηκεύσουν το σπιτάκι του, να το εξανεμίσουν σε δυο γενιές με φόρους κληρονομιάς, αλλεπάλληλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών ΣΕ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΓΗΣ κι άλλα τερτίπια.
Γι’ αυτό ροκανίζουν τις λίγες καταθέσεις του με χρηματιστιριακές υποσχέσεις.
Γι’ αυτό διαβρώνουν την οικογένεια με εξοντωτικά ωράρια και βαμπίρ στην τηλεόραση.
Γι’ αυτό δεν έμεινε λαϊκός πολιτισμός, λαϊκή τέχνη και τραγούδι.
Κι είναι όλα μια ίδια αηδιαστική σούπα.

Το σπιτάκι, λίγα λεφτουδάκια στην άκρη, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι.
Αυτά τα “λίγα” είναι που έχουμε για να δώσουμε και την τελική μάχη που πλησιάζει.
Γι’ αυτό ενότητα. Οχι άλλη φαγωμάρα. Φτάνει πια με τα κομματικά.
Ξέρουμε όλοι ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.
Μην ξύνουμε τις πληγές των τάχαμου “πολιτικών μας αντιπάλων”.
Φτάνει πατριώτες. ΦΤΑΝΕΙ. Πολλές από αυτές τις πληγές είναι και δικές μας.

Είμαστε σε πόλεμο τώρα. Όσο περισσότεροι αντέξουν, και όσοι λιγότεροι πάνε στις Νομαρχίες για δελτία απορίας, που διαβάζω ότι αυξάνονται τελευταία, τόσο περισσότερο θα αντέξουμε.

Ο στόχος είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίες και μεσαίες ιδιοκτησίες.
Ο Έλληνας δεν υπήρξε ανέστιος λαός. Δεν υπήρξε περιπλανώμενος. Είναι ΟΔΥΣΣΕΑΣ!
Η βαθιά σχέση του Έλληνα με την Ιερή Πατρώα Γή αποτυπώθηκε στο 80% της σημερινής ιδιοκατοίκησης.
Αυτό ΔΕΝ το θέλουν τα ΔΙΕΘΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που έχουν υποδουλώσει την πατρίδα. Θέλουν να το σπάσουν.

Θέλουν να καταστήσουν τον Έλληνα ανέστιο! Αρα δούλο.

Πρέπει λοιπόν να καταστήσουμε κατανοητό και στην τελευταία γιαγιά στο χωριό ότι ΔΕΝ θα στοχεύσουν στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΚΑ.
ΠΡΩΤΑ θα στοχεύσουν στις ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίες και έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζουν τον κόσμο για ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_9589.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...